Μπράβο ήρωα: Αγνοείται πάνω από μια εβδομάδα, μέχρι που άνδρας βρίσκει και σώζει το 12χρονο τυφλό Λαμπραντόρ Ριτρίβερ!!

Η σκέψη της απώλειας του αγαπημένου κατοικίδιου είναι αρκετή για να κάνει την καρδιά μας να σφίγγει. Αυτό ακριβώς συνέβη στους ιδιοκτήτες του 12χρονου τυφλού Λαμπραντόρ Ριτρίβερ, όταν εξαφανίστηκε από το σπίτι τους και αγνοήθηκε για πάνω από μια εβδομάδα. Ωστόσο, η ιστορία του Λαμπραντόρ Ριτρίβερ έχει ένα ευτυχές τέλος, καθώς ένας άνδρας τον βρήκε και τον έφερε πίσω στους ιδιοκτήτες του, αφού του παρείχε την απαραίτητη βοήθεια και φροντίδα. Η ιστορία του Λαμπραντόρ Ριτρίβερ είναι ένας υπέροχος υπενθύμιση για τη σημασία της αγάπης και της φροντίδας προς τα κατοικίδια μας και το πόσο μπορούν να επιστρέψουν αυτήν την αγάπη.

Αγνοείται για πάνω από μια εβδομάδα!

Αυτός ο ευγενικός άνθρωπος σώζει αυτό το άστεγο 12χρονο τυφλό Λαμπραντόρ Ριτρίβερ

Χάθηκε ένας ηλικιωμένος τυφλός σκύλος

Όταν έφυγε από το σπίτι της η σκυλίτσα την περασμένη εβδομάδα, η οικογένειά της ήταν συντετριμμένη. Νόμιζαν ότι την είχαν φέρει μαζί τους στο σπίτι, αφού είχαν περάσει λίγη ώρα έξω στην αυλή, αλλά συνειδητοποίησαν περίπου μια ώρα αργότερα ότι την είχαν αφήσει κατά λάθος έξω.

Η οικογένεια άρχισε αμέσως να ψάχνει γύρω από το σπίτι τους στο Boulder Creek της Καλιφόρνιας – ήλπιζαν ότι απλώς μύριζε την περιοχή.


“Δέκα από τους γείτονές μας ενώθηκαν με την οικογένειά μας στην αναζήτηση που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ”, δήλωσε η Beth Cole, μητέρα της Sage. “Στη συνέχεια επέστρεψαν για να βοηθήσουν για αρκετές ημέρες μετά΄.

Μετά από πέντε ημέρες, η οικογένεια άρχισε να χάνει την ελπίδα της. Οι πέντε ημέρες έγιναν έξι. Στη συνέχεια επτά. Μετά οκτώ.

“Έχουμε θηρευτές στην περιοχή, οπότε σκεφτήκαμε ότι υπήρχε πιθανότητα να είχε πεθάνει”, είπε ο Cole.

Ακόμα κι έτσι, η Cole και η οικογένειά της συνέχισαν να ψάχνουν – έβαλαν , δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μίλησαν σε όλους τους γείτονές τους.

Βρέθηκε σώος ο τυφλός σκύλος 

Ο Dan Estrada, γείτονας της οικογένειας Cole, ήταν το άτομο που τελικά βρήκε τη Sage, αν και ήταν εντελώς τυχαίο.

Ο Estrada και ο φίλος του Vincent, μαζί με τα δύο σκυλιά του Estrada, τον Barnabas και τον Köelsch, είχαν πάει για μια χαλαρή πεζοπορία στο δάσος γύρω από το σπίτι του Estrada.

Μετά από δεκαπέντε λεπτά πεζοπορίας, ο Estrada εντόπισε κάτι δίπλα σε ένα ρυάκι στη βάση μιας απότομης πλαγιάς.

“Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μια σακούλα σκουπιδιών, οπότε στην πραγματικότητα απογοητεύτηκα”, δήλωσε ο Estrada. “Κανείς δεν θέλει τους ανθρώπους να πετούν σκουπίδια στο δάσος. Στη συνέχεια κοίταξα πιο προσεκτικά και είδα ότι ήταν το Φασκόμηλο”.

Η καρδιά της Estrada βυθίστηκε – η Sage ήταν χωμένη μέσα σε έναν μικρό όρμο ακριβώς δίπλα στο ρέμα και δεν κουνιόταν. Ήταν σίγουρος ότι ήταν νεκρή.

“Είπα στον εαυτό μου, “Ωχ, όχι”, γιατί τώρα θα έπρεπε να κάνουμε ανάκτηση σώματος”, είπε ο Estrada. “Επιπλέον, θα έπρεπε να το πω στην οικογένειά της και να είμαι ο μεταφορέας των κακών ειδήσεων”.

Καθώς ο Estrada κατέβαινε προσεκτικά την πλαγιά, ο φίλος του τον φώναξε. “Ο Βίνσεντ παρατήρησε ότι η Σέιτζ σήκωσε το κεφάλι της”, είπε ο Εστράδα. “Φώναξε, ‘Φίλε, είναι ζωντανή’“.

Αυτές οι τρεις λέξεις άλλαξαν τα πάντα για την Estrada – και για τον Sage επίσης.

“Σκαρφάλωσα πολύ πιο γρήγορα, πήδηξα στο ρέμα και έσπευσα προς το μέρος της”, είπε η Estrada. “Την αγκάλιασα, τη φίλησα και άρχισα να τη χαϊδεύω. Και μπόρεσε να κρατήσει το κεφάλι της ψηλά και να κουνήσει την ουρά της”.

Τότε η Sage παρατήρησε τον Barnabas και τον Köelsch, τους οποίους ο σκύλος γνωρίζει αρκετά καλά.

“Περπατάει με αυτά τα παιδιά”, είπε η Estrada. “Σήκωσε το κεφάλι της και τους κοιτάζει γύρω της και είναι χαρούμενη”.

Η αγωνία έλαβε τέλος

“Νομίζω ότι χάρηκε περισσότερο που είδε τον Barnabas και τον Köelsch παρά που είδε εμένα”, πρόσθεσε η Estrada.

Ο Estrada βοήθησε τη Sage να σηκωθεί και προσπάθησε να την κάνει να περπατήσει. Αλλά επειδή είχε να φάει οκτώ μέρες, .

Περπάτησε ίσως δέκα βήματα, αλλά κινούνταν λίγο αργά”, είπε η Estrada. “Τότε έπεσε πάνω σε έναν κορμό. Συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να περπατήσει μόνη της. Έτσι, έβαλα το σκυλί στους ώμους μου και ανεβήκαμε ξανά προς τα πάνω”.


Καθώς επέστρεφαν στο σπίτι τους, ο φίλος της Estrada επικοινώνησε με την οικογένεια της Sage για να τους ενημερώσει ότι θα ερχόντουσαν. Όταν η Cole και η οικογένειά της ξαναβρέθηκαν με τη Sage, ήταν συγκλονισμένοι από τη συγκίνηση.


“Έκλαιγαν, ήταν ευτυχισμένοι”, είπε η Estrada. “Ήμασταν περίπου στα μισά του δρόμου προς το βουνό και μπορούσα να δω ότι όλοι είχαν δακρυσμένα μάτια”.


Η οικογένεια Cole ήταν αυτή που βρήκε τη Sage, αλλά η Estrada αρνήθηκε να την αναλάβει. Αντ’ αυτού, ζήτησε τα χρήματα να δοθούν σε μια οργάνωση διάσωσης ζώων.


“Η οικογένειά μας είναι τόσο ευγνώμων που η Sage επέστρεψε στο σπίτι της”! δήλωσε ο Cole. “Η μικρή μας πόλη πραγματικά συσπειρώθηκε γύρω από αυτό το ευτυχές τέλος που κατέστη δυνατό από τον γείτονά μας Νταν”.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr