Δύναμη ψυχής: Μικροσκοπικό γατάκι εντοπίστηκε έξω εγκαταλελειμμένο, τώρα έχει μια μητέρα γάτα να το προσέχει

Ιστορίες Ζώων

Η συγκινητική ιστορία του μικροσκοπικού γατιού που εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο έξω στον κόσμο, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και αποτελεί παράδειγμα του πώς η ανθρώπινη καλοσύνη και η φροντίδα μπορούν να κάνουν μια μεγάλη διαφορά στη ζωή ενός ζώου. Πλέον, αυτό το μικρό γατάκι έχει μια μητέρα γάτα που το αγκαλιάζει και το προσέχει, αντικαθιστώντας την  απαραίτητο αγκαλιά και την αγάπη που δεν είχε στην αρχή της ζωής του.

Ένα μικροσκοπικό γατάκι που εντοπίστηκε έξω εγκαταλελειμμένο, δείχνει τόση δύναμη. Τώρα, έχει μια γάτα μητέρα αλλά και έναν άνθρωπο για να την παρακολουθεί να μεγαλώνει.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένα calico γατάκι εντοπίστηκε έξω με μια πληγή στο ένα της πόδι. Αμέσως μεταφέρθηκε στο ACCT Philly για βοήθεια.

“Βρέθηκε εγκαταλελειμμένη σε ένα κουτί στη Βόρεια Φιλαδέλφεια και ένας καλός Σαμαρείτης την άφησε στο καταφύγιο. Ήταν προφανές ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το δεξί πίσω πόδι της” , μοιράστηκε  ένας κτηνίατρος.

Μετά τον καθαρισμό και τη θεραπεία της πληγής, το γατάκι ήταν έτοιμο να ξεκινήσει τη διαδικασία επούλωσης. “Χρειαζόταν κάπου να πάει, οπότε την πήρα στο σπίτι για να την αναλάβω”.

Βρέθηκε εγκαταλελειμμένη έξω με μια πληγή στο πόδι της

Το γατάκι με τα τέλεια χωρισμένα σημάδια στο πρόσωπό του ονομάστηκε με αγάπη Phoebe. Της δόθηκε μια άνετη φωλιά και άφθονο μαλακό κρεβάτι για να ζυμώνεται. Κρύφτηκε κάτω από μια κουβέρτα και μακάρια άρχισε να φτιάχνει “μπισκότα”.

Σε ελάχιστο χρόνο, οι τοίχοι της έπεσαν και άρχισε να απαιτεί την προσοχή της θετής της μαμάς.

Κάθε φορά που η Erica ερχόταν να την φροντίσει, η Phoebe έκλαιγε για την προσοχή της και δεν δεχόταν το όχι ως απάντηση. Παρά το γεγονός ότι είχε ένα κουτσό πόδι, ήταν πάντα σε κίνηση και τίποτα δεν φαινόταν να την καθυστερεί.

Η Φοίβη έτρωγε πολτό μόνη της και έπαιρνε τα φάρμακα σαν πρωταθλητής.

Έπαιρνε βάρος σταθερά κάθε μέρα και η ενέργειά της διπλασιάστηκε γρήγορα

Το άτακτο calico κατάφερε να δραπετεύσει από το παιδικό της δωμάτιο μια μέρα και βρήκε έναν τρόπο να σκαρφαλώσει στον καναπέ. Ήταν επίμονη και επανέλαβε την απόδραση αφού τοποθετήθηκε ξανά στο κλουβί.

Ό,τι στερείται η Phoebe σε μέγεθος, σίγουρα το αναπληρώνει με την απόλυτη θέληση και αποφασιστικότητα.

Είχε βάλει στο μυαλό της να σκαρφαλώσει σε ό,τι έβαζε τα πόδια της και το έκανε. “Έχει πλέον αποφασίσει ότι η προσπάθεια να σκαρφαλώσει στα πόδια μου είναι η σημερινή της δραστηριότητα”, μοιράστηκε η Erica.

Η Erica χάρισε στη Φοίβη ένα μεγάλο βελούδινο για να της κρατάει συντροφιά, ώστε να μην αισθάνεται μόνη της. Η γλυκιά calico καλωσόρισε τον βραδύποδα κατευθείαν στην κούνια της.

Χάρηκε που είχε μια ψεύτικη μαμά για να αγκαλιάζει τις ώρες του ύπνου της.

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, η Phoebe μεγάλωσε σε μέγεθος και δύναμη. Χρησιμοποιεί πλέον την τουαλέτα της και έχει πολύ θράσος σε αυτό το μικροσκοπικό σώμα.

“Είναι σίγουρα η βασίλισσα του σπιτιού”

Το πόδι της Φοίβης επουλώνεται θαυμάσια και εξελίσσεται σε μια ικανή ορειβάτισσα που μπορεί να σκαρφαλώσει ένα βουνό με μαξιλάρια σε δευτερόλεπτα.

“Έχει αρχίσει να σκαρφαλώνει στο κρεβάτι μου και να δαγκώνει τα δάχτυλά μου, οπότε ελπίζω ότι ο Forest (η μόνιμη γάτα) μπορεί να της μάθει μερικούς τρόπους”.


Η Forest, η εξαιρετική ανάδοχη γάτα, έχει αδυναμία στις γατούλες που έχουν ανάγκη. Είναι πολύ γλυκός και περιποιητικός με κάθε ανάδοχο που φέρνει στο σπίτι η Erica, καθώς κάποτε ήταν στη θέση τους.

Ήρθε τρέχοντας στη Φοίβη όταν η μικρή calico έπαιρνε βάρος χθες.

“Προσπαθούσα να ενημερώσω για το βάρος της Φοίβης και δεν το ήθελε. Οι φωνές της κάλεσαν τον Forest που έπρεπε να βεβαιωθεί ότι ήταν καλά. Τελικά κατάφερα να πάρω το βάρος της και έφτασε το ένα κιλό”.

Οι δυο τους πλέον απολαμβάνουν να κάνουν παρέα, αγκαλιάζοντας ο ένας δίπλα στον άλλο σαν να ήταν πάντα φίλοι.

Ο Forest λούζει το νέο του μωρό με χάδια και την κρατάει καθαρή από την κορυφή ως τα νύχια. Η Phoebe είναι πολύ πιο ευχαριστημένη τώρα που έχει έναν αληθινό αγκαλιάρη που την κάνει να νιώθει ότι την αγαπούν.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top