Δύο κολλητοί φίλοι: Ένα τζίντζερ γατάκι με τρία πόδια βρήκε τον τέλειο φίλο που θα το βοηθήσει να γίνει καλύτερα

by Μυρσίνη Καραμαούνα

Ο Rooibos (γνωστός και ως Roo) το τζίντζερ γατάκι ήρθε στο Alley Cat Rescue στο Λος Άντζελες μαζί με τα αδέρφια του και τη μαμά του. “Γεννήθηκε με τα δύο πίσω πόδια τυλιγμένα γύρω από το σώμα του και άσχημα παραμορφωμένα”, μοιράστηκε η Alley Cat Rescue.

Μέσω φυσικοθεραπείας, μασάζ, θεραπείας με λέιζερ και άσκησης, το αριστερό του πόδι βελτιώθηκε και ισιώθηκε, αλλά τελικά έχασε το δεξί του πόδι.

Παρά το γεγονός ότι είχε μόνο τρία πόδια, ήταν αποφασισμένος να κάνει τα πάντα όπως και τα άλλα γατάκια

“Ο Roo ήταν ο μικρότερος της γέννας του, αλλά παρόλα αυτά προσπαθούσε πολύ σκληρά να συμβαδίσει με τα μεγαλύτερα αδέρφια του. Είναι η επιτομή του “μικροσκοπικός αλλά δυνατός””.

Το τζίντζερ αγόρι ήταν πάντα στην κορυφή της λακκούβας αγκαλιάς με τα αδέρφια του και δεν ήθελε ποτέ να χάσει τη δράση. Είχε μεγάλη όρεξη και έπαιρνε πολλά συμπληρωματικά γεύματα.

Όταν τα άλλα γατάκια άρχισαν να μαθαίνουν να περπατούν, ο Roo πήρε λίγη βοήθεια από τους εθελοντές του, ώστε να μπορεί να συμμετέχει.

“Τον στηρίξαμε κάτω από την κοιλιά του και τον ενθαρρύναμε να κινείται. Μεταξύ αυτής της υποστήριξης και του να βλέπει τα αδέρφια του να παίζουν και να περπατούν, άρχισε να κουνιέται με τον δικό του τρόπο”, ανέφερε η διάσωση.

Ο Roo ήταν πολύ μικρότερος σε μέγεθος, αλλά ήθελε να συμμετέχει στη διασκέδαση. “Είναι τόσο ωραίο να τον βλέπουμε να παίζει, αυτό τον βοηθάει να γίνει ακόμα πιο δυνατός και χτίζει τους μικρούς του μύες”.

Για να κρατάει το ακρωτηριασμένο πόδι προστατευμένο όταν περπατάει και εξερευνά, η διάσωση πήρε μερικές κομψές κάλτσες σε μέγεθος γατάκι για τον Roo.

“Κάθε μέρα, τρέφουμε δέος γι’ αυτόν τον μικρό τύπο. Τίποτα δεν τον κρατάει πίσω! Έχουμε φροντίσει όλες οι επιφάνειες στις οποίες περπατάει να είναι όσο το δυνατόν πιο μαλακές, αλλά να είναι κάτι πάνω στο οποίο μπορεί να ισορροπεί και να περπατάει”.

Εκείνη την εποχή, ένα νέο γατάκι ήρθε στη διάσωση για μια ευκαιρία σε μια καλύτερη ζωή

Ακριβώς όπως και ο Roo, το σμόκιν γεννήθηκε με ανωμαλίες στα πόδια του και χρειαζόταν καθημερινή φυσικοθεραπεία για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του.

Το γλυκό γατάκι ήταν εξίσου αποφασισμένο. Όταν έβλεπε άλλα γατάκια να σκαρφαλώνουν στους τοίχους του κλουβιού τους, προσπαθούσε να ακολουθήσει το παράδειγμά τους. Σε λιγότερο από ένα μήνα, παρουσίασε μεγάλη πρόοδο στο περπάτημα και την κινητικότητά του.

“(Όταν έφτασε), δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει καθόλου το δεξί του πόδι! Μετά από εβδομάδες θεραπείας με λέιζερ για να μειωθεί η φλεγμονή, θερμότητα και μασάζ και διατάσεις, τώρα σκαρφαλώνει σε οθόνες!”

Η Buttercup γνώρισε τον Roo όταν συστήθηκε στη μικρή οικογένεια. Αμέσως, τα δύο φιλαράκια συνδέθηκαν. Το γλυκό σμόκιν έγινε η γάτα θεραπείας για τον Roo.

Αγκαλιάζει τον τζίντζερ φίλο του όταν κοιμάται

“Η Buttercup έχει υιοθετηθεί, αλλά θα μείνει για έξι εβδομάδες για να βοηθήσει τον Roo“, δήλωσε η Alley Cat Rescue. “Ενθαρρύνει τον Roo να εξερευνήσει το σπίτι και ο Roo σίγουρα γίνεται πιο δυνατός υπό την καθοδήγησή του”.

Ο Roo έχει μετατραπεί σε ένα ατρόμητο γατάκι-πολεμιστή που κρατιέται μόνος του και παλεύει ακόμη και με μεγαλύτερες γάτες.

“Μπορεί να κάνει ό,τι κάνουν όλοι οι άλλοι! Ακόμη και με τρία πόδια σκαρφαλώνει στα ψηλότερα”, δήλωσε η Alley Cat Rescue.

“Χρειάζεται περιστασιακά βοήθεια, αλλά είναι πάντα χαρούμενος να εμπλακεί σε περιπέτειές. Είναι επίσης χαδιάρης και του αρέσει να κοιμάται στο στήθος σας ή δίπλα στο κεφάλι σας”.

Ο μικρός τζίντζερ ευδοκιμεί στην ανάδοχη οικογένεια και είναι τόσο χαρούμενος που έχει τον τέλειο φίλο για να γυμνάζεται και να κοιμάται μαζί του.

Ο Roo είναι τώρα έτοιμος να βρει ένα δικό του μέρος.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr