Ευχάριστα νέα: Έκλεψαν Τσιουάουα – Βρέθηκε μετά από 31 ημέρες και επανενώθηκε με τον ιδιοκτήτη του

Όταν η κάτοικος της Νεμπράσκα Deb Uden έγινε στατιστικό στοιχείο διάρρηξης σπιτιού στις 7 Δεκεμβρίου, οι κλέφτες πήραν μόνο δύο πράγματα: τον φορητό της υπολογιστή και – πολύ χειρότερα – το 3χρονο Τσιουάουα της, Jax.

Η μεγάλη επανένωση

Όμως η Uden δεν έχασε ποτέ την ελπίδα, παρέμεινε καυτή στην υπόθεση, και αυτή η επιμονή απέδωσε καρπούς.

Πρόσφατα επανενώθηκε με το κουτάβι της, παραλαμβάνοντάς το στο Ντένβερ μετά από ένα μακρύ οδικό ταξίδι με τον γαμπρό της. Το ζευγάρι ήταν ενθουσιασμένο που είδε ο ένας τον άλλον.


“Ω, ναι, ήταν ένα ευτυχισμένο αγόρι”, είπε  . “Είπα στον γαμπρό μου ότι έπρεπε να οδηγήσει μέχρι το σπίτι για να μπορέσω να τον κρατήσω”.

Ήταν μια ασυνήθιστη πορεία για τον Jax από την απαγωγή του


“Βρέθηκε να περιφέρεται στον δεύτερο όροφο ενός Candlewood Suites στο Μπράιτον του Κόλο”, είπε.

Το συνεργείο καθαρισμού του ξενοδοχείου βρήκε τον σκύλο, νομίζοντας ότι ανήκε σε έναν από τους πελάτες. Κανείς όμως δεν τον διεκδίκησε. Η σύζυγος του διευθυντή του ξενοδοχείου έβαλε αγγελία σε ένα μικρό έντυπο.

Εν τω μεταξύ, πίσω στην πατρίδα, οι φίλοι και η οικογένεια του Uden είχαν παραμείνει σε εγρήγορση για την υπόθεση, ελέγχοντας ιστοσελίδες αγοράς/πώλησης/εμπορίας στις γύρω πολιτείες, όπως το Κολοράντο, το Κάνσας, η Αϊόβα και το Μιζούρι. Ο Uden προσέλαβε επίσης έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ στο Ντένβερ.

Ένας από τους φίλους της βρήκε τη φωτογραφία ενός σκύλου που έμοιαζε με τον Jax σε μια σελίδα αγοράς/πώλησης/εμπορίου στο Ντένβερ. “Όλοι οι φίλοι μου είχαν ελέγξει όλες αυτές τις σελίδες”, δήλωσε η Uden. “Ήταν ένας φίλος μου στην Ορόρα που το βρήκε αρχικά”.

Ο μικρός Τσι προσφερόταν για 200 δολάρια. Όταν η Uden είδε τη φωτογραφία, ήξερε ότι επρόκειτο για τον Jax.

Ένα συμπαθητικό ζευγάρι είχε υιοθετήσει το καθαρόαιμο σκυλί και του είχε δώσει ένα καλό σπίτι. Όταν έμαθαν ότι ο σκύλος είχε κλαπεί, χάρηκαν που τον έδωσαν.

Στις 7 Ιανουαρίου, η Uden και ο γαμπρός της έκαναν 805 μίλια μετ’ επιστροφής για να τον φέρουν σπίτι

Η Uden αποδίδει την ιστορία επιτυχίας στο ότι δεν έχασε ποτέ την ελπίδα. Αποφάσισε αμέσως ότι “θα το κυνηγήσω μέχρι τέλους”, είπε. Ενθαρρύνει και άλλους που χάνουν τα κατοικίδιά τους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση.

Ο Jax, του οποίου το φυσιολογικό βάρος είναι 6 κιλά, διαπιστώθηκε ότι είχε χάσει λίγο βάρος κατά την κτηνιατρική εξέταση, “αλλά εκτός από αυτό, ήταν υγιής”, δήλωσε η Uden.


Η Uden δεν χρειάστηκε να πληρώσει τίποτα για να πάρει πίσω τον σκύλο, αλλά μοίρασε την αμοιβή που πρόσφερε σε τέσσερα άτομα. Η Uden, που αυτοπροσδιορίζεται ως “άνθρωπος των σκύλων“, έχει άλλα δύο. Λέει όμως ότι ο Τζαξ συμπεριφέρεται σαν να του ανήκει το σπίτι, και κάνει κουμάντο στα πολύ μεγαλύτερα Labs της. Είναι ενθουσιασμένη που έχει τον μικρό τύπο πίσω.

“Δεν μπορώ καν να σας πω”, είπε. “Το σπίτι μου είναι και πάλι πλήρες”.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr