Έγινε αγνώριστο: Το κοκκαλιάρικο σκυλί είναι εγκαταλελειμμένο σε κλουβί, μέχρι που το υιοθετούν και αλλάζει για πάντα

Ιστορίες Ζώων

Η υιοθεσία σκύλου είναι η διαδικασία κατά την οποία ένας άνθρωπος αποφασίζει να υιοθετήσει έναν σκύλο από ένα καταφύγιο για ζώα ή από μια οργάνωση προστασίας των ζώων και είναι μια εξαιρετικά σπουδαία πράξη.

Πριν από την υιοθεσία, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας ότι η φροντίδα ενός σκύλου απαιτεί σοβαρή δέσμευση και επένδυση σε χρόνο και πόρους. Εάν δε είστε σίγουρος μην πάρετε σκύλο – δεν πρέπει να καταλήξουν φυλακισμένα σε κλουβιά, υποσιτισμένα ή παρατημένα σε κάποιο βουνό.

Ο σκύλος με το όνομα Dice είχε φυλακιστεί σε ένα κλουβί σε μια αυλή. Αν κανείς δεν είχε ανακαλύψει τον 3χρονο , σίγουρα δεν θα τα είχε καταφέρει – αλλά ευτυχώς, βρέθηκε.

Ποια είναι η ιστορία του Dice

Στις αρχές Νοεμβρίου, οι αστυνομικοί επιδόθηκαν σε ειδοποιήσεις έξωσης σε μια γειτονιά στο Fort Lauderdale της Φλόριντα, όταν παιδιά τους ειδοποίησαν για τον Dice, ο οποίος καθόταν σε ένα κλουβί έξω από ένα εγκαταλελειμμένο διαμέρισμα.

“Οι ένοικοι μετακόμισαν και τον άφησαν στην πίσω αυλή σε ένα κλουβί χωρίς φαγητό ή νερό”, δήλωσε στο The Dodo η Tracey Godin, συνιδρύτρια του στο Loxahatchee της Φλόριντα. “Η αστυνομία, φυσικά, ρώτησε τα παιδιά πόσο καιρό ήταν εκεί ο σκύλος και εκείνα είπαν ότι πίστευαν ότι ήταν εκεί μια εβδομάδα ή και περισσότερο”.

Όμως ο Dice ήταν μάλλον παραμελημένος για πολύ περισσότερο καιρό.

“Ήταν για μήνες”, είπε ο Γκόντιν. “Η τελευταία εβδομάδα θα ήταν απλώς η τελική επιδείνωση”.

Η διάσωσή του

Οι αστυνομικοί κάλεσαν την υπηρεσία ελέγχου ζώων, η οποία μετέφερε τον Dice σε ένα τοπικό καταφύγιο. Ο φίλος του Godin, ο οποίος εργάζεται εθελοντικά στο καταφύγιο, είδε τον Dice να μπαίνει μέσα και τράβηξε μερικές φωτογραφίες του. Όταν η Godin έλαβε τις εικόνες από τη φίλη της, σοκαρίστηκε και λυπήθηκε.

“Σου κόπηκε η ανάσα”, δήλωσε η Godin. “Δεν ήξερα πώς ήταν ακόμα ζωντανός. Τα δάκρυα ήρθαν αμέσως στο πρόσωπό μου”.

Η Godin και η κόρη της Micaela έβγαλαν τον Dice από το καταφύγιο την επόμενη κιόλας μέρα και τον πήγαν εσπευσμένα στον κτηνίατρο.

“Δεν μπορούσε να περπατήσει περίπου 5 ή 6 μέτρα χωρίς να πέσει“, είπε η Godin. “Ήμασταν στο πάρκινγκ του κτηνιάτρου και όταν έκανε ένα βήμα για να ανέβει στο πεζοδρόμιο, δεν μπορούσε να κρατήσει το βάρος του και κατέρρευσε. Δεν πίστευα ότι θα ζούσε”.

Ήταν ένα κοκκαλιάρικο σκυλί: η κατάσταση της υγείας του

“Ήταν 30 κιλά, αλλά θα έπρεπε να είναι 65 κιλά”, πρόσθεσε. “Ήταν αφυδατωμένος και αναιμικός. Μπορούσες να δεις το κρανίο του – δεν υπήρχε καθόλου μυϊκή μάζα στο σώμα του. Τα μάτια του ήταν βυθισμένα στο κεφάλι του. Κατά τη γνώμη μου, αν βρισκόταν σε αυτό το κλουβί άλλη μια μέρα, δεν θα τα κατάφερνε”.

Η υιοθεσία και το νέο σπίτι

Μόλις ο Dice ήταν αρκετά υγιής ώστε να φύγει από τον κτηνίατρο, ήρθε να ζήσει στο Feeling Fine Rescue, το οποίο η Godin και η κόρη της διευθύνουν από το σπίτι τους. Και οι δύο θαύμαζαν την ταχεία ανάρρωση του Dice.

“Μέσα σε μια εβδομάδα, πήρε 10 κιλά”, είπε η Godin. “Μέσα σε μία εβδομάδα έφτασε τα 40 κιλά. Δύο εβδομάδες αργότερα, ήταν 50 κιλά και το Σαββατοκύριακο ήταν 65 κιλά. Βασικά, κάθε μέρα, μπορούσες να δεις μια διαφορά στο σκύλο”.


Το πρόσωπό του να λάμπει από ευτυχία.

Είναι πραγματικά απίστευτο να βλέπεις πώς ένας σκύλος μπορεί να περάσει τόσα πολλά στα χέρια των ανθρώπων και … να είναι αμέσως έτοιμος να αγαπήσει και να εμπιστευτεί νέους ανθρώπους”, δήλωσε η Micaela Godin στο The Dodo. “Από τη στιγμή που γνωρίσαμε τον Dice, ήταν ο πιο αγαπητός σκύλος. Έχει μια καταπληκτική προσωπικότητα”.

Η καλή τύχη του Dice συνεχίστηκε. Στα τέλη Δεκεμβρίου, έπεσε στο μάτι μιας οικογένειας που ήθελε να υιοθετήσει έναν τρίτο σκύλο.

“Τον ερωτεύτηκαν πραγματικά από τη στιγμή που τον είδαν”, δήλωσε η Tracey Godin. “Ήρθαν να τον επισκεφθούν αρκετές φορές. Ζήτησαν αν θα μπορούσαν να κάνουν μια συνάντηση στο κτήμα τους με τα δύο υπάρχοντα σκυλιά τους”.

Αλλά λίγες μέρες αργότερα, η οικογένεια ήξερε ότι ήθελε ο Dice να μείνει.


“Μου τηλεφώνησαν χθες το βράδυ και μου είπαν: ‘Είμαστε πιο ερωτευμένοι μαζί του από τη στιγμή που τον γνωρίσαμε και θα θέλαμε να μην τον φέρουμε ποτέ πίσω'”, δήλωσε η Tracey Godin. “Έκλαιγα γιατί αυτή η οικογένεια είναι απολύτως απίστευτη … και δεν νομίζω ότι ο Dice θα μπορούσε να πάει σε καλύτερο σπίτι”.

Όσο για τον Dice, φαίνεται να ξέρει πόσο καλά έχει τώρα.


“Η οικογένεια μου λέει ότι δεν μπορούν να πιστέψουν πόσο γρήγορα προσαρμόστηκε, σαν να ήταν εκεί από πάντα”, δήλωσε η Tracey Godin. “Ένα [από τα παιδιά] ήρθε σπίτι από το σχολείο χθες και είπε: “Χαίρομαι τόσο πολύ που είσαι εδώ, Dice, δεν πρόκειται να επιστρέψεις στη διάσωση. Μου έλειψες τόσο πολύ όταν ήμουν στο σχολείο”.


“Σώζουμε πολλά σκυλιά, και όλα έχουν ιστορίες, και όλα προέρχονται από τόσο απαίσιο ξεκίνημα”, δήλωσε η Micaela Godin. “Αλλά ο Dice είναι ανθεκτικός με το πόσο γρήγορα μπόρεσε να ανακάμψει και με πόση χάρη το έκανε. Είναι τόσο τυχερός και δυνατός που μπόρεσε να τα καταφέρει και να βγει από την άλλη πλευρά τόσο γρήγορα και με τόση επιτυχία. Θα έλεγα ότι ήταν ένα θαύμα, σίγουρα”.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top