Έγινε viral: Αγόρι σταματάει για να αγκαλιάσει δύο αδέσποτα σκυλιά όταν νομίζει ότι κανείς δεν παρακολουθεί

Ιστορίες Ζώων

Στην εποχή του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων, ένα βίντεο μπορεί να γίνει viral σε λίγα λεπτά και να κερδίσει τις καρδιές των ανθρώπων ανά τον κόσμο. Ένα από αυτά τα βίντεο είναι αυτό που δείχνει ένα μικρό αγόρι να αγκαλιάζει και να χαϊδεύει δύο αδέσποτα σκυλιά στο πεζοδρόμιο. Το βίντεο αυτό έχει γίνει ανάρπαστο στο διαδίκτυο και έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης σε όλο τον κόσμο. Η σκηνή αυτή μας δείχνει πόσο μεγάλη είναι η ανθρώπινη καρδιά και πόσο πολλή αγάπη και ευαισθησία μπορεί να εκφράσει ένα μικρό παιδί προς τα ζώα. Παράλληλα, το βίντεο μας θυμίζει την ανάγκη για περισσότερη συμπόνια και αγάπη απέναντι στα ζώα και την ανάγκη να αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη φροντίδα τους.

Ένα βίντεο έχει γίνει ανάρπαστο στο διαδίκτυο, που δείχνει ένα μικρό αγόρι να αγκαλιάζει και να χαϊδεύει δύο αδέσποτα σκυλιά στο πεζοδρόμιο


Μια γκρίζα μέρα στο Γκρόζνι της Τσετσενίας, ένα αγόρι με το όνομα Ιμπραήμ έκανε τον κόσμο λίγο πιο φωτεινό, δείχνοντάς μας πόσο άνευ όρων μπορεί να είναι η αγάπη ενός παιδιού. Σε ένα βίντεο που ανέβασε ένας γείτονας από ένα κοντινό κτίριο κατοικιών, το αγόρι φαίνεται να αγκαλιάζει και να χαϊδεύει ζεστά ένα ζευγάρι αδέσποτων σκύλων στο πεζοδρόμιο.

Προφανώς, κατευθυνόταν προς το σχολείο όταν εντόπισε το ζευγάρι των κουταβιών να χαλαρώνει. Θα μπορούσε απλώς να συνεχίσει να περπατάει, αλλά αντ’ αυτού αποφάσισε να πει ένα γεια με τον πιο τρυφερό τρόπο. Στο βίντεο φαίνεται να παίρνει τον χρόνο του με τα κουτάβια, αλλά αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να φύγει.

Το αγόρι πήγαινε στο σχολείο του όταν είδε τα δύο κουτάβια και δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο να τους δείξει αγάπη

Πηγαίνει να φύγει, αλλά γυρίζει πίσω και σπεύδει αμέσως πίσω στα σκυλιά για έναν δεύτερο γύρο αγάπης


Κάνει μερικά βήματα προς τα εμπρός, αλλά σύντομα γυρίζει πίσω. Στέκεται ακίνητος για ένα δευτερόλεπτο σε περισυλλογή, δεν μπορεί να αντισταθεί άλλο στην έλξη που του ασκούν τα σκυλιά και σπεύδει κατευθείαν πίσω σε αυτά, αγκαλιάζοντας και χαϊδεύοντας τους τετράποδους φίλους.

Το βίντεο έγινε viral, αγγίζοντας τις καρδιές των ανθρώπων, ενώ το αγόρι δέχτηκε επαίνους από αγνώστους και φίλους. Η Κατερίνα, φίλη της οικογένειας, είπε ότι το βίντεο αντικατοπτρίζει το πραγματικό πνεύμα του αγοριού, την ανιδιοτέλεια και τη γενναιοδωρία του. Συνέχισε λέγοντας ότι το αγόρι πηγαίνει συχνά στο σχολείο με την κόρη της και τη βοηθάει να κουβαλάει τις τσάντες της, ολοκληρώνοντας τη δήλωσή της με το “είναι ένα πολύ ευγενικό αγόρι”.

Το βίντεο έχει αγγίξει τις καρδιές πολλών και είναι δύσκολο να μην χαρεί κανείς με την ενσυναίσθηση και τη συμπόνια που έδειξε


Το όνομα του αγοριού είναι Ibrahim και, σύμφωνα με τους φίλους της οικογένειας, είναι το πιο ευγενικό αγόρι και, ωστόσο, η λεζάντα του βίντεο αναδεικνύει τον φαινομενικά άστοχο φόβο μας για τους σκύλους


Ωστόσο, η λεζάντα του βίντεο που κοινοποιήθηκε αναδεικνύει ένα θέμα – τη σκληρότητα και την αδιαφορία που αντιμετωπίζουν τα άστεγα ζώα εξαιτίας του φόβου των ανθρώπων απέναντί τους.

Η λεζάντα ρωτάει: “Τι είναι αυτό που λένε τα σκυλιά;”: “γιατί τα παιδιά σας φοβούνται τους σκύλους;” (αποκλείουμε τις περιπτώσεις οποιωνδήποτε τραγικών γεγονότων που σχετίζονται με τους σκύλους). Τα παιδιά φοβούνται τα σκυλιά, εξαιτίας των ενηλίκων δίπλα τους, οι οποίοι ενσταλάζουν φόβο, μίσος και επιθετικότητα στα παιδιά!”

Αν και η δήλωση είναι λίγο σκληρή, θυμάμαι τη δική μου μητέρα να μου λέει ότι πρέπει να προσέχω τα σκυλιά, καθώς η συμπεριφορά τους δεν μπορεί να προβλεφθεί.

Γιατί οι άνθρωποι φοβούνται τα αδέσποτα σκυλιά;

Και με περιορισμένες ειδήσεις γύρω από τους σκύλους, εκτός από εκείνες των σποραδικών επιθέσεων, είναι δύσκολο να μην αρχίσεις να φοβάσαι τα ζώα συντροφιάς. Μου πήρε λίγο χρόνο για να νιώσω πιο άνετα με τα μεγαλύτερα σκυλιά, αν και στο μυαλό μου ηχούν προειδοποιητικά καμπανάκια όταν βρίσκονται κοντά μου.

Η φοβία των σκύλων είναι απίστευτα συχνή, ακόμη και όταν οι άνθρωποι δεν έχουν υποστεί άμεση βλάβη, και συχνά ξεκινά από την παιδική ηλικία

Σύμφωνα με το , η κυνοφοβία, ή ο φόβος των σκύλων, είναι εξαιρετικά συχνή, αν και οι φοβίες των φιδιών και των αραχνών είναι ακόμη πιο διαδεδομένες, ο μέσος άνθρωπος είναι πολύ πιο πιθανό να συναντήσει σκύλους στην καθημερινή του ζωή.

Προκαλείται συνηθέστερα από μια αρνητική εμπειρία με σκύλο, ιδίως κατά την παιδική ηλικία, αλλά δεν περιορίζεται σε φρικτές ή μοχθηρές επιθέσεις- ένα υπερενθουσιώδες κουτάβι θα μπορούσε να έχει πηδήξει, δαγκώσει ή γρυλίσει το άτομο, προκαλώντας του ένα αίσθημα αγωνίας.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι πολλοί γονείς προειδοποιούν τα παιδιά να μην πλησιάζουν ξένα σκυλιά – και για καλό σκοπό – η φαντασία ενός παιδιού σε συνδυασμό με την έλλειψη κατανόησης της συμπεριφοράς των σκύλων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ολοκληρωμένη φοβία των σκύλων.

Αν και η κυνοφοβία μπορεί να είναι σοβαρή, είναι εξαιρετικά αντιμετωπίσιμη, είτε με λίγη δουλειά με έναν επαγγελματία είτε με πιο συνηθισμένες και θετικές αλληλεπιδράσεις με κουτάβια όλων των σχημάτων και μεγεθών.

Ωστόσο, ο Ιμπραήμ φαίνεται να προσεγγίζει όλα τα ζώα με αγάπη και συμπόνια, οπότε ποιο είναι το μυστικό;


Οι γονείς χτίζουν τα θεμέλια για το πώς θα συμπεριφέρονται τα παιδιά τους με τα ζώα και μπορούμε να επαινέσουμε την οικογένεια του αγοριού που κάνει σπουδαία δουλειά

Παρόλο που οι γονείς μπορεί να θέλουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από απρόβλεπτους κινδύνους, δεν πρέπει να ξεχνούν ότι τα σκυλιά είναι επίσης φίλοι. Κοιτάξτε, δεν είμαι ειδικός σε θέματα ανάπτυξης ή ιατρικής σε αυτό το θέμα, αλλά το να λέτε στα παιδιά να μην φιλούν, να μην σπρώχνουν, να πηδάνε ή να γλείφουν οποιοδήποτε ζώο θα πρέπει να είναι αρκετό. Επίσης, να πλένουν τα χέρια τους μετά από κάθε επαφή. Η ευγένεια και η προσοχή είναι πολύ σημαντικές και, σύμφωνα με έρευνες, τα ζώα μπορούν να διδάξουν στα παιδιά πολλά για την ενσυναίσθηση και την υπευθυνότητα.

Τα οφέλη της παρέας με τα ζώα

Σύμφωνα με μελέτες τα κατοικίδια ζώα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του στρες και μπορούν ακόμη και να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες. Από τη μείωση του άγχους και των συναισθημάτων μοναξιάς έως την οικοδόμηση μιας συμπονετικής κατανόησης των αναγκών του άλλου, ειδικά όταν αυτές δεν μπορούν να λεκτικοποιηθούν, αυτά είναι μερικά από τα οφέλη των παιδιών που αλληλεπιδρούν με ζώα ή μεγαλώνουν με κατοικίδια ζώα.

Φυσικά, πολλά από αυτά πρέπει να διδαχθούν, οπότε ο ρόλος του γονέα δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Είναι εκείνοι που διαμορφώνουν τα θεμέλια της αλληλεπίδρασης με τα ζώα, ενθαρρύνοντας το ένα είδος συμπεριφοράς, ενώ μειώνουν το άλλο. Και, ναι, μερικοί γονείς το παρακάνουν λίγο όταν προσπαθούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους, αλλά μπορείτε πραγματικά να τους κατηγορήσετε;

Τα ζώα μπορούν να φέρουν πολλή αγάπη στον κόσμο μας και εμείς μπορούμε επίσης να φέρουμε πολλή χαρά στον κόσμο τους


Μια πρωτοβουλία καλεί τα παιδιά να διαβάζουν στα κατοικίδια ζώα στα καταφύγια, καθώς τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους χωρίς κριτική και επίσης να προσφέρουν συντροφιά στα ζώα

Υπάρχουν μερικές πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν να περνούν χρόνο με τα ζώα, βάζοντας τα παιδιά να τους διαβάζουν, όπως το “Pawsitive Reading”, ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να μαθαίνουν τα παιδιά πώς να διαβάζουν, κάνοντάς το μπροστά σε τετράποδους φίλους. Αναφέρουν ότι “και μόνο το να ακούς ένα άτομο να διαβάζει δυνατά έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα άγχους στα ζώα”. Πόσο συναρπαστικό είναι αυτό;

Λαμβάνοντας υπόψη τις εκπληκτικές ικανότητες των ζώων να αντιλαμβάνονται τις αλλαγές στους ανθρώπους, υποθέτω ότι δεν θα πρέπει να προκαλεί τόσο μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι καθώς το παιδί χαλαρώνει ενώ διαβάζει, το κατοικίδιο ακολουθεί το παράδειγμά του. σημείωσε τις πολλές αλλαγές στη συμπεριφορά των σκύλων που σχετίζονται με τη διάθεση του ιδιοκτήτη τους: “Όταν αλλάζει η γλώσσα του σώματος ή ο τόνος της φωνής σας, μπορεί να παρατηρήσετε ότι αλλάζει και η συμπεριφορά του σκύλου σας”.

Τα ζώα μπορούν να διαισθανθούν τις καλές και τις κακές προθέσεις, μερικές φορές παρατηρούν μικρά πράγματα που εμείς δεν θα παρατηρούσαμε και ο Ιμπραήμ σαφώς δεν αποτελούσε απειλή


Όμως, αυτό πηγαίνει πέρα από αυτό, καθώς τα κουτάβια μπορούν να αντιληφθούν αν είστε καλός ή κακός άνθρωπος. Τα σκυλιά παρατηρούν συγκεκριμένα πράγματα για τους ανθρώπους που ακόμη και εμείς μπορεί να μην γνωρίζουμε, όπως το να κοιτάζει κάποιος αλλού κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης, να έχει σφιγμένους μύες, να ιδρώνει και πολλά άλλα. Τα κουτάβια χρησιμοποιούν την έντονη όσφρησή τους και τη μεγάλη τους ικανότητα να διαβάζουν τη γλώσσα του σώματος προκειμένου να τα βοηθήσουν να αποφασίσουν πώς να αντιδράσουν στους ανθρώπους.

Η υγιής στιγμή που απαθανατίστηκε μας υπενθυμίζει την άνευ όρων αγάπη που διαθέτουν τα παιδιά όταν δεν είναι γεμάτα φόβο


Για να συσχετίσουμε λοιπόν όλες αυτές τις πληροφορίες με την παρούσα ιστορία, τόσο τα αδέσποτα κουτάβια όσο και το παιδί είχαν αποκτήσει μια αίσθηση παρηγοριάς το ένα από το άλλο, χωρίς κανένα από τα δύο να βλέπει το άλλο ως απειλή. Είτε αυτό οφείλεται στην καλή φύση του αγοριού είτε στις δεξιότητες που του έχουν διδάξει οι γονείς του σχετικά με τα ζώα, ένα πράγμα είναι σίγουρο – είναι υγιές.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top