Εγκαταλελειμμένο κουτάβι Τσιουάουα βρέθηκε μόνο του στο αεροδρόμιο: Το σημείωμα έλεγε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον αφήσει πίσω του

Η ιστορία ενός εγκαταλελειμμένου κουταβιού Τσιουάουα, που βρέθηκε μόνο του στο αεροδρόμιο με ένα σημείωμα από την ιδιοκτήτρια του, είναι μια συγκινητική υπενθύμιση της ανάγκης για συνείδηση και ευαισθησία για τα ζώα. Η απόφαση της ιδιοκτήτριας να αφήσει πίσω της το κουτάβι είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα του πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η απόφαση να αποχωριστούμε το κατοικίδιό μας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ευθύνη για τη φροντίδα και την ευημερία των ζώων είναι διαρκής και δεν μπορεί να αγνοηθεί. Οι ζώα είναι όντα που αναζητούν την αγάπη και τη φροντίδα μας επιστρέφουν πάντα πολλαπλάσια και η αποκατάσταση των σχέσεων μας με αυτά είναι πάντα δυναμική και ιδιαίτερη.

Ο ιδιοκτήτης αυτού του μικρού κουταβιού δεν είχε άλλη επιλογή από το να το αφήσει πίσω.

Το 3 μηνών Chihuahua, που ονομάζεται Chewy, βρέθηκε τραυματισμένο και μόνο του μέσα σε μια τουαλέτα του αεροδρομίου του Λας Βέγκας το Σαββατοκύριακο. Αν και η εγκατάλειψη κατοικίδιου ζώου είναι συνήθως μια πράξη σκληρότητας, σύντομα έγινε σαφές ότι, σε αυτή την περίπτωση, ήταν στην πραγματικότητα μια πράξη χάριτος.

Το σημείωμα που είχαν αφήσει

Μαζί με τον Chewy βρέθηκε και ένα χειρόγραφο σημείωμα από τον ιδιοκτήτη του που περιέγραφε πώς είχαν ξεφύγει μαζί από την κακομεταχείριση – μια απελπισμένη απόδραση που, δυστυχώς, κατέληξε να τους χωρίσει:

“Γεια! Είμαι ο Chewy! Ο ιδιοκτήτης μου ήταν σε μια κακοποιητική σχέση και δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να με πάρει στην πτήση. Δεν ήθελε να με αφήσει με όλη της την καρδιά, αλλά δεν είχε ΚΑΜΙΑ άλλη επιλογή. Ο πρώην φίλος μου κλώτσησε τον σκύλο μου όταν τσακωνόμασταν και έχει έναν μεγάλο κόμπο στο κεφάλι του. Μάλλον χρειάζεται κτηνίατρο. Αγαπώ τόσο πολύ τον Chewy – σας παρακαλώ να τον αγαπάτε και να τον φροντίζετε”.

Τύχη και μια καλύτερη ζωή

Ευτυχώς, ο Chewy δεν έμεινε μόνος του για πολύ. Ένας καλός Σαμαρείτης τον έφερε στο καταφύγιο, όπου η πρόεδρος και ιδρύτρια Linda Gilliam έμαθε για πρώτη φορά την ιστορία του.

“Η καρδιά μου έπεσε στα γόνατα”, δήλωσε η Gilliam στο The Dodo. “Δεν δίστασα να τον δεχτώ και έδωσα εντολή στην ανάδοχό μου να τον πάει αμέσως στα επείγοντα”.

Και με αυτό, ο Chewy μπήκε στο δρόμο της ανάρρωσης – και μιας καλύτερης ζωής.


Η τύχη της γυναίκας που είχε αναγκαστεί να αφήσει πίσω τον Chewy δεν είναι γνωστή, αλλά η Gilliam ελπίζει ότι με το να μοιραστεί την ιστορία τους, θα βοηθήσει άλλους ανθρώπους με κατοικίδια σε καταστάσεις κακοποίησης. Αν η διαφυγή με το κατοικίδιο δεν είναι δυνατή, οι τοπικές ομάδες διάσωσης ζώων μπορούν να τους παρέχουν φροντίδα στο μεταξύ, ώστε να τα καταφέρουν και οι δύο. Τα καταφύγια συχνά βοηθούν στην εξεύρεση τρόπου να παραμείνουν τα κατοικίδια ζώα και οι ιδιοκτήτες τους μαζί και σε αυτές τις περιπτώσεις.

“Αυτό είναι ένα πολύ παραγνωρισμένο ζήτημα στο σύνολό του”, δήλωσε ο Gilliam. “Θέλαμε επίσης να προσπαθήσουμε να περάσουμε το μήνυμα στη μαμά του Chewy ότι έκανε κάτι γενναίο και ότι είναι ασφαλής και θα έχει μια υπέροχη ζωή”.


Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε βρίσκεται σε σχέση κακοποίησης, επικοινωνήστε με τις αρχές ή τις γραμμές υποστήριξης για εμπιστευτική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων όσων μπορεί να τη χρειάζονται.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr