Ένα ορφανό γατάκι: Βρέθηκε μόνο του σε ένα θάμνο και μια ευγενική οικογένεια του έσωσε τη ζωή

Ιστορίες Ζώων

Ένας καλός Σαμαρείτης από τον Καναδά άκουσε τις κραυγές ενός γατιού που ερχόταν από έξω ένα βράδυ. Μετά από έρευνα, βρήκε ένα μικροσκοπικό αιλουροειδές μωρό ολομόναχο σε έναν θάμνο. Το μικρό calico ήταν περίπου μίας ημέρας χωρίς μητέρα στον ορίζοντα.

Γνωρίζοντας ότι τα νεογέννητα θα είχαν τις καλύτερες πιθανότητες να ευδοκιμήσουν με μια θηλάζουσα μαμά, αποφάσισε να το αφήσει εκεί και να περιμένει να επιστρέψει η μητέρα. Πολλές ώρες αργότερα, δεν υπήρχε κανένα ίχνος της μητέρας γάτας.

Όταν ξημέρωσε, το πεινασμένο γατάκι ήταν ακόμα μόνο του και έκλαιγε. Η ευγενική κυρία το μάζεψε, το έφερε μέσα και απευθύνθηκε στην κοινότητά για βοήθεια.

Μια τοπική διασώστρια, η Frédérique, ανέλαβε δράση και μετέφερε με ασφάλεια το γατάκι στο Chatons Orphelins Montréal μετά από 1,5 ώρα οδήγησης. “Το γατάκι ήταν τόσο πεινασμένο που πήγε κατευθείαν για το μπιμπερό κατά την άφιξη”, μοιράστηκε η διάσωση.

“Ονομάσαμε το γατάκι Carla. Την άφησαν πίσω λίγο μετά τη γέννησή της. Η ανάδοχη οικογένειά την πήρε στο σπίτι και άρχισε να την ταΐζει κάθε δύο ώρες όλο το εικοσιτετράωρο”.

Η μικρή γάτα είχε μόλις το μέγεθος μιας παλάμης. Αναζωογονήθηκε μέσα σε μια νύχτα, καθώς ρουφούσε την τροφή με την καρδιά της. “Παρά το γεγονός ότι δεν έβλεπε σε αυτή την ηλικία, ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσει την αίσθηση της όσφρησης για να βρει το μπιμπερό της. Αναγνώριζε τον εθελοντή της από το άγγιγμα και τη μυρωδιά του”.

Η μικρή Carla άρχισε να παίρνει βάρος και να δυναμώνει

Τη δεύτερη εβδομάδα της ζωής της, τα μάτια της άρχισαν να ανοίγουν και είδε για πρώτη φορά τον κόσμο.

Μόλις τα πόδια της ήταν αρκετά δυνατά, άρχισε να βγαίνει από την άνετη φωλιά της για να εξερευνήσει το περιβάλλον της. Μετά από κάθε τάισμα, κυλιόταν ευτυχισμένη ανάσκελα και απολάμβανε μερικά μασάζ στην κοιλιά.

Η ανάδοχη οικογένειά της γιορτάζει μαζί της κάθε ορόσημο. Όταν έκανε τα πρώτα της βήματα και έμαθε να βαδίζει, τους έκανε τόσο περήφανους.

Η Carla αρχίζει να αναπτύσσει την ακοή της καθώς τα αυτιά της ξεδιπλώνονται. Έχει μεγαλώσει και έχει γίνει ένα χαρούμενο, γατάκι και έχει μια χαριτωμένη, στρογγυλή κοιλίτσα να επιδεικνύει.

“Λατρεύει το μπιμπερό της και είναι παχουλή και υγιής. Η Carla είναι ζωηρή και δραστήρια. Ξεκινάει νωρίς και έχει καταφέρει να σκαρφαλώσει στον καναπέ χωρίς πρόβλημα”, μοιράστηκε η διάσωση.

“Συχνά τη βρίσκουμε ανάμεσα σε δύο μαξιλάρια να παίρνει έναν υπνάκο στη ζεστασιά”.

Νιαουρίζει για τους ανθρώπους της όταν απαιτεί την προσοχή τους

“Αυτό το μικρό γατάκι είναι ένα από τα τυχερά. Βρέθηκε ως νεογέννητο χωρίς μητέρα και διασώθηκε πάνω στην ώρα”.

Λίγες εβδομάδες από τότε, η Carla έχει εξελιχθεί σε μια όμορφη νεαρή γάτα με αξιολάτρευτη προσωπικότητα.

Η γλυκιά calico θα συνεχίσει να ακονίζει τις αιλουροειδείς ικανότητές της και σύντομα θα τρέχει τριγύρω, κάνοντας σκανταλιές.

Τίποτα δεν την κάνει πιο ευτυχισμένη από το να της τρίβουν την κοιλιά.

Η Carla απολαμβάνει την αγάπη της ανάδοχης οικογένειάς της, όντας το κακομαθημένο, χαρούμενο γατάκι που ήταν πάντα γραφτό να είναι.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top