Γάτες ηρωίδες: Δυο μαμάδες γάτες φροντίζουν 6 γατάκια εναλλάξ ως μια ποικιλόμορφη οικογένεια

Οι γάτες συνήθως συνδέονται με την ανεξαρτησία και την απομόνωση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να εκπληρώσουν και άλλους ρόλους. Ένα παράδειγμα είναι η ιστορία των δύο μαμάδων γατών που έχουν αναλάβει τη φροντίδα έξι γατακιών εναλλάξ, δημιουργώντας ένα μοναδικό οικογενειακό δεσμό. Αυτή η ποικιλόμορφη οικογένεια γάτων δείχνει ότι οι γάτες μπορούν να εκδηλώνουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά, όπως η φροντίδα και η αλληλεγγύη μεταξύ μιας ομάδας. Η ιστορία αυτή μας υπενθυμίζει ότι οι ζωικοί κόσμοι έχουν πολλά να μας διδάξουν, και ότι η αλληλεγγύη και η συνεργασία είναι αξίες που αποτελούν κοινά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης και της ζωικής κοινωνίας.

Μια  μικτή οικογένεια


Emika και Kokoro – Οι καλύτερες φίλες

Όταν , μια επιχείρηση διάσωσης γατών στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, επικοινώνησε με δύο μητέρες γάτες και τα γατάκια τους που χρειάζονταν βοήθεια, δεν μπορούσαν να πουν όχι.

“Τι κάνεις όταν σου τηλεφωνεί μια κοινωνική λειτουργός που σε παρακαλεί να βοηθήσεις μια επείγουσα υπόθεση; Τους στριμώχνεις”.

Η μικτή οικογένεια είχε έξι γατάκια ανάμεσα σε δύο μαμάδες, με διαφορά ηλικίας περίπου πέντε ημερών. Κατά την άφιξή τους, οι γάτες, η Kokoro (μαύρη χελώνα) και η Emika (χιονάτη), φρόντιζαν ήδη εναλλάξ τα μωρά τους.

Κουλουριάστηκαν η μία δίπλα στην άλλη, ενώ τα γατάκια τους θήλαζαν ευτυχισμένα, σε απόλυτη αρμονία.

Η Ρένα, ανάδοχη φροντιστής της διάσωσης, καλωσόρισε την οκταμελή οικογένεια στο αγαπημένο της σπίτι. Παρείχε ένα άνετο παιδικό δωμάτιο και άφθονο φαγητό για να μασουλάνε οι δύο μαμάδες, όλη μέρα.

“Για πρώτη φορά έχω δύο μητέρες που φροντίζουν δύο γέννες μαζί. Είναι πολύ συγκινητικό”, έγραψε η Renae. “Τα δύο μικρότερα ασπρόμαυρα γατάκια (ένα αγόρι και ένα κορίτσι) ανήκουν στην Emi και τα τέσσερα μεγαλύτερα (τρία αγόρια και ένα κορίτσι) ανήκουν στην Koko”.

Η μια μάνα γάτα ήταν στήριγμα για την άλλη

Οι γατομαμάδες πρόσεχαν η μία τα γούνινα παιδιά της άλλης και τα κρατούσαν καλοταϊσμένα και άψογα καθαρά.

Σε ηλικία 4-5 εβδομάδων, τα έξι μετατράπηκαν σε δέσμες αχαλίνωτης ενέργειας. Η Koko και η Emi τα λάτρευαν όλα το ίδιο και φρόντιζαν για κάθε τους ιδιοτροπία. “Η οικογένεια πραγματικά με εκπλήσσει. Τρέχουν τόσο πολύ και κλέβουν το φαγητό των μαμάδων”.

Η Emi περνούσε τον περισσότερο χρόνο της με τα γατάκια, ενώ η Koko απολάμβανε τα πολλαπλά διαλείμματα για να τεντώνεται και να ανεφοδιάζεται. Ήταν ανακουφισμένη που η Emi πρόσεχε τα τέσσερα παιδιά της όταν χρειαζόταν λίγο χρόνο για μένα.

“Η Emi είναι ο ορισμός του ‘αφοσιωμένου’. Ποτέ δεν απομακρύνεται πραγματικά πολύ από κανένα από τα μωρά. Δεν είναι προκατειλημμένη και τα αγαπάει όλα εξίσου”, πρόσθεσε η Renae.

Σε μερικές σπάνιες στιγμές, η Emi απομακρύνθηκε από τα γατάκια για να καθίσει δίπλα στη θετή της μαμά, σαν να ήθελε να την “ευχαριστήσει” για το φαγητό και την παρηγοριά. “Και τα δύο κορίτσια είναι τόσο όμορφα-φυσικά γατάκια, και αυτό φαίνεται με τα μωρά τους να είναι το ίδιο”.

Όταν τα γατάκια μεγάλωσαν

Όταν τα γατάκια απογαλακτίστηκαν, έμαθαν γρήγορα ότι η Renae ερχόταν πάντα με το δείπνο. Έρχονταν τρέχοντας στην πόρτα μόλις αυτή άνοιγε.

“Αν δεν είμαι αρκετά γρήγορη για να βάλω κάτω το φαγητό, θα σκαρφαλώσουν στα πόδια μου και θα νιαουρίσουν μέχρι να το βάλω κάτω”.

“Αυτοί οι τρελοί χαρακτήρες τρέχουν τριγύρω, κυλιούνται και ορμάνε ο ένας πάνω στον άλλον και μου προσφέρουν ώρες διασκέδασης”.

Καθώς τα γατάκια ανεξαρτητοποιούνταν και έβγαιναν όλο και περισσότερο έξω από τη φωλιά τους, η Koko και η Emi ήταν έτοιμες να αφήσουν πίσω τα καθήκοντα της μαμάς.


Άρχισαν να ασχολούνται περισσότερο με τους ανθρώπους τους, διεκδικώντας την προσοχή τους και τα κατοικίδια τους και κοιμόντουσαν άφθονα στο κρεβάτι τους.

Όταν γνωρίστηκαν με τις γάτες που ζούσαν εκεί, η Emi τα βρήκε γρήγορα με το πλήρωμα, ενώ η Koko έδειξε την αυθάδη συμπεριφορά της. “Της αρέσει να προσποιείται ότι της ανήκει το μέρος”.

Η Koko και η Emi έκαναν καταπληκτική δουλειά μεγαλώνοντας τα έξι απαιτητικά μωρά τους. Δεν ήταν εύκολο κατόρθωμα. Καθώς τα γατάκια άνθιζαν σε υγιείς, παιχνιδιάρικες νεαρές γάτες, οι μαμάδες ήταν ενθουσιασμένες που τα έβλεπαν να ανοίγουν τα φτερά τους και να πετούν.

Με μια δεύτερη ευκαιρία, αυτά τα γατάκια δεν χρειάστηκε ποτέ να ανησυχούν για την τροφή και το καταφύγιο. Έχουν βρει όλα τα αγαπημένα τους σπίτια.

Η Κόκο και η Έμι αποσύρθηκαν ευτυχώς από τη μητρότητα και τώρα απολαμβάνουν τη ζωή τους με τους ανθρώπους τους για πάντα.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr