Για μέρες ολόκληρες: Σκύλος έμεινε δεμένος στο δάσος με μόνο άδεια μπολ φαγητού για παρηγοριά

Μόνη της στο δάσος για μέρες, μια 3χρονη γερμανική ποιμενική γαύγιζε και γαύγιζε ελπίζοντας ότι κάποιος θα την άκουγε.

Ήταν δεμένη χωρίς φαγητό ή νερό και περίμενε τον ιδιοκτήτη της να επιστρέψει, αλλά κάθε μέρα απογοητευόταν. Παρόλα αυτά, ο σκύλος δεν έπαυε να ελπίζει ότι κάποιος θα την έβρισκε.

Τελικά, ένας κάτοικος της περιοχής αποφάσισε να καταγγείλει τις μανιασμένες κραυγές του σκύλου για βοήθεια.

“Έλαβα ένα τηλεφώνημα από έναν κάτοικο που είπε ότι υπήρχε ένας σκύλος δεμένος κάπου στο πίσω μέρος του κτιρίου τους και ο σκύλος φώναζε και ούρλιαζε όλη τη νύχτα”, δήλωσε στο The Dodo ο Alex Kelly, υπεύθυνος ελέγχου ζώων στην κοινότητα Irvington του Νιου Τζέρσεϊ. “Έτσι τη ρώτησα: “Πόση ώρα φωνάζει και γαβγίζει ο σκύλος;”. Και μου απάντησε: “Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας, ο σκύλος είναι εκεί πίσω τουλάχιστον τρεις ημέρες””.

Η ιστορία της Genessis

Ο Kelly έσπευσε να συναντήσει τον κάτοικο, αλλά όταν πήγαν και οι δύο να ερευνήσουν το πίσω μέρος του κτιριακού συγκροτήματος, δεν υπήρχε σκύλος.

Σαρώνοντας την περιοχή, ο Kelly εντόπισε ένα μαλακό, καφέ κεφάλι να ξεπροβάλλει πάνω από μια πυκνή βλάστηση απέναντι από ένα ποτάμι.

Ο Κέλι διέσχισε το ποτάμι και έψαξε στο γειτονικό συγκρότημα διαμερισμάτων, αλλά κανείς δεν έδινε πληροφορίες για τον σκύλο. “Όταν πήγα εκεί γύρω και μπήκα στο πίσω μέρος, κανείς δεν ήθελε να βγει έξω, κανείς δεν ήθελε να πει ποιανού ήταν ο σκύλος. Δεν ήθελαν να εμπλακούν”, δήλωσε ο Kelly.

Ο Kelly βρήκε τελικά τον ανήσυχο σκύλο δεμένο σε ένα δέντρο με ένα χοντρό καλώδιο, καθισμένο πάνω σε έναν σωρό σκουπιδιών, με μόνο ένα πλαστικό σκυλόσπιτο και μερικά άδεια μπολ να τον προστατεύουν από τη ζέστη της ημέρας.

Πλησιάζοντας το νευρικό ζώο, ο Kelly είδε ότι το καλώδιο ήταν σφιχτά τυλιγμένο γύρω από το πόδι της, ασκώντας πίεση σε αυτό.

“Αν είχε περάσει άλλη μια μέρα περίπου, η κυκλοφορία στο πόδι της θα είχε διακοπεί και πιθανότατα θα είχε καταλήξει να χάσει το άκρο της”, δήλωσε ο Kelly.

Ο Kelly κινήθηκε αργά για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του σκύλου, βάζοντας μια παγίδα γύρω από το λαιμό της, ώστε να μπορεί να την κρατήσει ακίνητη ενώ την απελευθερώνει από το καλώδιο. Κατέστρεψε το κλουβί και τα μπολ του σκύλου, ώστε να μην μπορέσει κανείς να εγκαταλείψει ξανά ένα σκυλί στο μοναχικό μέρος.

Ενώ στην αρχή ήταν επιφυλακτική απέναντι στον Κέλι, ο σκύλος άρχισε τελικά να ηρεμεί, συνειδητοποιώντας ότι ήταν εκεί για να βοηθήσει. Όταν επέστρεψαν στο φορτηγό, η Kelly έδεσε ένα λουρί στο κολάρο της και μέχρι να φτάσουν σε ένα καταφύγιο ζώων στο Newark, ήταν ένα εντελώς νέο σκυλί.

“Της έβαλα λουρί και ήταν τέλεια”, είπε ο Kelly. “Είναι καλό σκυλί. Θα κάνει κάποιον ένα καλό κατοικίδιο”.

Το καταφύγιο την ονόμασε Genesis για να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή μετά από μια ζωή παραμέλησης. Μετά από ιατρική εξέταση και άφθονη τροφή και νερό, η Genesis μεταφέρθηκε στο καταφύγιο Associated Humane Popcorn Park Shelter. Οι εργαζόμενοι του καταφυγίου μπορούσαν να δουν ότι η ζωή δεν ήταν εύκολη για τη Genesis, ακόμη και πριν εγκαταλειφθεί.

“Είναι προφανές ότι η Genesis έχει εκτραφεί στο παρελθόν και πιθανότατα έβγαλε πολλά χρήματα στον ιδιοκτήτη της με τα αξιολάτρευτα κουτάβια της, όμως έτσι ξεπληρώθηκε”, έγραψε το καταφύγιο σε μια ανάρτηση στο Facebook. “Όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν, καθώς θα τη βοηθήσουμε να βγάλει από το μυαλό της το τρομερό παρελθόν της και να επικεντρωθεί στο μέλλον της”.

Παρά την κακομεταχείρισή της, η Genesis αγαπάει τους ανθρώπους και είναι πρόθυμη να επιδείξει τη στοργική της φύση. Αν και εξακολουθεί να είναι ντροπαλή όταν γνωρίζει νέους ανθρώπους, οι εργαζόμενοι στο καταφύγιο γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι δεν χρειάζονται πολλά για να κερδίσουν το γλυκό σκυλί.

“Μέσα σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που σας γνωρίζει, σπρώχνει το κεφάλι της στο χέρι σας και θέλει να τη χαϊδέψετε”, έγραψε το καταφύγιο. “Αν πρέπει να σταματήσετε, θα σας σπρώξει ξανά για περισσότερη προσοχή”.

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να ερωτευτεί μια οικογένεια το ντροπαλό σκυλί και, μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη διάσωσή της, η Genesis εγκαταστάθηκε στο νέο της ήσυχο και αγαπημένο σπίτι.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr