Γλυκός ηλικιωμένος σκύλος φροντίζει ώστε τα ορφανά οπόσουμ να μην μεγαλώσουν χωρίς αγάπη

Πριν από δύο χρόνια, η ζωή αυτού του γλυκού ηλικιωμένου σκύλου που ονομάζεται Σοφία άλλαξε με έναν τρόπο που δεν θα μπορούσε ποτέ να προβλέψει.

Η Σοφία και τα μικρά οπόσουμ

Στην ηλικία των 13 ετών, παρά το γεγονός ότι δεν είχε ποτέ αποκτήσει δικά της μωρά, η Σοφία – ανοίγοντας την καρδιά της σε μια ομάδα μικροσκοπικών μικρών οπόσποων που χρειάζονταν περισσότερο αγάπη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδιοκτήτης της Σοφίας, ο Τζέιμς, συνάντησε τυχαία τέσσερα μικρά οπόσουμ.

“[Βρέθηκαν] κατά μήκος του δρόμου δίπλα στη μητέρα τους [η οποία] είχε χτυπηθεί από ένα όχημα”, δήλωσε ο James. “Τα φέραμε στο σπίτι […] και το τσιουάουα μας, η Σοφία, άρχισε αμέσως να ενδιαφέρεται και να τα προστατεύει”.

Μίλησε το μητρικό ένστικτο

Η Σοφία, που φαίνεται να διαισθάνθηκε την ανάγκη των μικρών οπόσουμ για έναν γονιό, άρχισε να αναλαμβάνει και η ίδια αυτόν τον ρόλο. Τα κράτησε να αισθάνονται ζεστά .

“Η συμπεριφορά της μας εξέπληξε λόγω της ηλικίας της και επειδή δεν είχε υπάρξει ποτέ μητέρα”, δήλωσε ο James.

Παρόλο που τα μητρικά ένστικτα της Σοφίας φαίνεται να είχαν ανάψει με την παρουσία των μωρών, δεν περιόρισε το στυλ ανατροφής της σε αυτό που ήταν φυσικό μόνο για το είδος της.

Οι μητέρες οπόσουμ συνηθίζουν να μεταφέρουν τα μικρά τους . Η Σοφία, που είναι σκύλος, δεν είναι – αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να το κάνει για να φιλοξενήσει τα υιοθετημένα μωρά της.

Χρειάστηκε να το συνηθίσει λίγο η Σοφία, αλλά επέτρεψε στα μωρά να πηδούν στο σκάφος όταν το επιθυμούσαν.

“Γρήγορα έγιναν πολύ μεγάλα για να κάνουν οτοστόπ πάνω της”, δήλωσε ο James. “Αλλά παρέμενε πάντα σε εγρήγορση για να παρακολουθεί τις δραστηριότητές τους”.

Χάρη σε μεγάλο βαθμό στην τρυφερή φροντίδα και την αγάπη της Σοφίας, τα μικρά οπόσουμ συνέχισαν να μεγαλώνουν και να μεγαλώνουν. Τότε ήρθε η μέρα που τα ορφανά ήταν αρκετά ώριμα για να ξεκινήσουν μόνα τους.

“Τα απελευθερώσαμε στην άγρια φύση στα τέλη του φθινοπώρου, όταν ήταν σε θέση να φροντίσουν τον εαυτό τους“, δήλωσε ο Τζέιμς.

Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε, και η Σοφία είναι ακόμα ζωντανή και υγιής. Και με λίγη τύχη, τα απίθανα μωρά που βοήθησε να μεγαλώσουν συνεχίζουν να ευημερούν επίσης. Ο Τζέιμς βλέπει ακόμα και σήμερα οπόσουμ γύρω από την ιδιοκτησία του – ζωντανές κληρονομιές της μεγάλης καρδιάς του αγαπημένου του σκύλου.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr