Η τύχη τους χαμογέλασε: Έξι γατάκια που βρέθηκαν χωρίς μητέρα έχουν τώρα κάποιον να τα μεγαλώσει όλα μαζί

Ιστορίες Ζώων

Όταν βρέθηκαν έξι μικρά γατάκια χωρίς μητέρα, οι πιθανότητες επιβίωσής τους ήταν ελάχιστες. Ωστόσο, μια καλοστημένη εθελοντική ομάδα αναλάμβανε την περίθαλψή τους και αναζητούσε επιμελητές για να τα φροντίσουν. Τελικά, ένας άνθρωπος έκανε το θαύμα και ανέλαβε να τα μεγαλώσει όλα μαζί, δίνοντας τους την αγάπη και τη φροντίδα που χρειάζονταν για να επιβιώσουν και να ανθίσουν. Η αγάπη και η φροντίδα του ανθρώπου αυτού έκαναν τη διαφορά για αυτά τα έξι γατάκια και τώρα απολαμβάνουν μια ασφαλή και ευτυχισμένη ζωή.

Η διάσωση των γατιών χωρίς μητέρα

Πριν από περίπου ένα μήνα, λάβαμε μια επείγουσα έκκληση για έξι ορφανά γατάκια που χρειάζονταν διάσωση.

Η γέννα των έξι είχε βρεθεί χωρίς μητέρα γάτα και μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο σε ηλικία τριών εβδομάδων. Ήταν άρρωστα, εύθραυστα και γεμάτα ψύλλους και βρωμιά.

Η Marisa προσφέρθηκε εθελοντικά να τα πάρει από το καταφύγιο και να τα μεταφέρει στο κέντρο διάσωσης που βρισκόταν ώρες μακριά, ώστε τα γατάκια να μπορούν να λάβουν αμέσως φροντίδα όλο το εικοσιτετράωρο.

Η κατάστασή τους

“Ήταν πολύ πεινασμένα όταν έφτασαν. Μια ανάδοχη εθελόντρια τα πήρε και άρχισε να τα ταΐζει όλο το εικοσιτετράωρο”, μοιράστηκε η Chatons Orphelins Montreal.

Τα γατάκια έκαναν μπάνιο για να απομακρυνθούν όλοι οι ενοχλητικοί ψύλλοι. Αφού τα καθάρισαν, τα στέγνωσαν και τα ζέσταναν, τα τάισαν, τα ενυδάτωσαν και τα φρόντισαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Την επόμενη μέρα, η γέννα των έξι γατάκια ζωντάνεψε με νέα ενέργεια, ενώ βελτιώθηκε και η όρεξή τους.

Ήταν τόσο ευχαριστημένα που ξύπνησαν σε μια μαλακή, ζεστή φωλιά και ενεργοποίησαν τα μικροσκοπικά τους μοτέρ γουργουρίσματος καθώς άκουγαν την καταπραϋντική φωνή της θετής τους μαμάς.

“Είναι τρία αγόρια και τρία κορίτσια, και ήταν λιποβαρή και είχαν κάποια στομαχικά προβλήματα. Μετά από ένα ταξίδι στον κτηνίατρο, ήταν σε ανάρρωση”.

Για πρώτη φορά στη ζωή τους, τα γατάκια μπόρεσαν να κοιμηθούν ήσυχα σε ένα άνετο, καθαρό, θερμαινόμενο κρεβάτι στρωμένο με μαλακές κουβέρτες. Δεν έπρεπε πλέον να ανησυχούν για το πού θα έβρισκαν το επόμενο γεύμα τους.

Τα γατάκια έκαναν παρέα σε μια λακκούβα-αγκαλιά όλη την ώρα, καθώς συνέχιζαν να αναρρώνουν. Βυθίστηκαν σε ένα αραχτό πάρτι μέχρι να έρθει η ανάδοχη μαμά τους με τα μπιμπερό τους.

“Τα τάιζαν ένα-ένα, κάθε τρεις ώρες. Έπιασαν αμέσως το μπιμπερό και έκτοτε κερδίζουν κάθε μέρα”

Η θετή μαμά και η ανάκαμψη

Με ένα απαιτητικό πρόγραμμα σίτισης και έξι πεινασμένα μωρά να φροντίζουν, τα γατάκια κράτησαν τη θετή τους μαμά πολύ απασχολημένη. Σηκωνόταν στη μέση της νύχτας για να σιγουρευτεί ότι όλα τα μωρά είχαν γεμάτες κοιλιές και δεν της έλειψε ποτέ ούτε γραμμάριο αγάπης.

“Μετά από κάθε γεύμα, τα γατάκια κουλουριάστηκαν μαζί και αποκοιμήθηκαν στο θερμαινόμενο κρεβάτι τους. Ήταν ένα πολύ γλυκό θέαμα”.

Τα γατάκια της γέννας είναι τώρα 7-8 εβδομάδων. Έχουν ανακάμψει πλήρως και έχουν μεγαλώσει σε μέγεθος, δύναμη και σκανταλιά.

Έχουν αρχίσει να γίνονται πραγματικά παιχνιδιάρικα κατά τη διάρκεια των ωρών εγρήγορσής τους – κάνουν ζουμ, πηδούν και σκαρφαλώνουν σε πράγματα σαν να τους ανήκει ο τόπος.

Τα γατάκια λατρεύουν την ανθρώπινη προσοχή και απολαμβάνουν να κάθονται στην αγκαλιά της θετής τους μαμάς όλα μαζί σε ένα μεγάλο σωρό γουργουρητό.

“Βλέπουν τη θετή τους μαμά ως μητέρα τους και νιαουρίζουν με όλη τους την ψυχή μόλις μπαίνει στο δωμάτιο. Τώρα, όλα έχουν χοντρές κοιλιές και πολλή ενέργεια”.

Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα, τα έξι μικρά ανθίζουν και γίνονται ευτυχισμένες, υγιείς, χαδιάρες νεαρές γάτες. Κάνουν τα πάντα μαζί και ζουν κάθε μέρα στο έπακρο.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top