Υπάρχει τρόπος: Πώς προστατεύουμε τον σκύλο μας από κουνούπια, ψύλλους και τσιμπούρια;- Χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές

Υγεία - Διατροφή κατοικιδίων

Οι σκύλοι εκτίθενται σε κίνδυνο από κουνούπια, ψύλλους και τσιμπούρια, τα οποία μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες. Οι ασθένειες που μπορούν να προκαλέσουν περιλαμβάνουν την καρδιακή σημαδιά, τη λεισμανίαση, τη δυσεντερία και άλλες. Είναι σημαντικό να προστατεύετε τον σκύλο σας με ενδεδειγμένα αντιπαρασιτικά και μέτρα πρόληψης.

Πώς προστατεύουμε τον σκύλο μας από κουνούπια, ψύλλους και τσιμπούρια;

Η πρόληψη φυσικά, είναι η καλύτερη θεραπεία. Καλό θα είναι λοιπόν προτού εμφανισθεί κάποιο σύμπτωμα στο κατοικίδιό σας, να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και πρόληψης, ακολουθώντας πιστά τις συμβουλές του γιατρού.

Τσιμπούρια, ψύλλοι, κουνούπια και σκνίπες δεν ρουφάνε απλά το αίμα του σκύλου σας, αλλά μπορούν να μεταδώσουν θανατηφόρα νοσήματα. Η Ερλιχίωση, η Αναπλάσμωση και η Μπαμπεζίωση μεταδίδονται με τα τσιμπούρια, η Διροφιλαρίωση (σκουλήκι της καρδιάς) μεταδίδεται με τα κουνούπια και η Λεϊσμανίωση με σκνίπες. Τα νοσήματα αυτά, που μπορεί να έχουν ως και θανατηφόρο κατάληξη, μπορούν να προληφθούν λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν δεκάδες αντιπαρασιτικά σκευάσματα και υπάρχει σύγχυση για τι καλύπτει το καθένα, για πόσo χρόνο και πόσο αποτελεσματικά είναι . Κυκλοφορούν χάπια, αμπούλες, σπρέι, κολάρα και ανάλογα με το περιβάλλον που ζει ο κάθε σκύλος και τις συνήθειες των ιδιοκτητών του, καλούμαστε να επιλέξουμε τον κατάλληλο συνδυασμό προϊόντων.

Συνήθως, τα παράσιτα εντοπίζονται στα αυτιά, το στήθος, το λαιμό ή τα πόδια του ζώου. Με συχνό έλεγχο του τριχώματος και του δέρματος, τις κατάλληλες αμπούλες, τα αντιπαρασιτικά κολάρα ή κάποια αγωγή, μπορείτε να διασφαλίσετε την υγεία του κατοικιδίου σας.

Ορισμένες συμβουλές για την πρόληψη κουνουπιών και τσιμπουριών σε σκύλους περιλαμβάνουν:

Χρησιμοποιήστε αντικουνουπικά προϊόντα

Αναζητήστε αντικουνουπικά προϊόντα που είναι ασφαλή για τους σκύλους. Υπάρχουν κολάρα,σταγόνες και σπρέι που μπορείτε να εφαρμόσετε πάνω στο τρίχωμα του σκύλου για να τον προστατέψετε από κουνούπια και τσιμπούρια.

Κρατήστε σκοτεινό το δωμάτιο του σκύλο

Τα κουνούπια και τα τσιμπούρια προτιμούν τα φωτεινά χρώματα και το φως, οπότε κρατήστε το δωμάτιο του σκύλου σκοτεινό τη νύχτα για να αποφύγετε την ελκυστική δύναμη του φωτός.

Αποφύγετε να πετάτε σκουπίδια και νερά στην αυλή

Τα σκουπίδια και τα προβληματικά νερά μπορεί να γίνουν σημαντικά μέρη αναπαραγωγής για κουνούπια και τσιμπούρια. Μακριά από το σπίτι σας και την αυλή του σκύλου βάζτε τα σκουπίδια σε σκουπίδια και φροντίζετε τα νερά να αλλάζονται τακτικά.

Φροντίζετε την υγιεινή του σκύλου

Τα σκυλιά με υγιές δέρμα και τρίχωμα είναι λιγότερο πιθανό να προσβληθούν από κουνούπια και τσιμπούρια. Διατηρήστε λοιπόν το τρίχωμα και το δέρμα του σκύλου σας σε πολύ καλή κατάσταση και λάβετε τακτικά προφυλάξεις ο ένας από τον άλλο ως πιθανούς βλαπτικούς παράγοντες.

Τέλος, αν παρατηρήσετε κάποια ανωμαλία, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας για συμβουλές και συνταγές για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top