Μαχητής ζωής: Αθώος σκύλος επέζησε από πυροβολισμό, τώρα αντιμετωπίζει ευθανασία επειδή κανείς δεν την θέλει

Θα  δώσουμε τα φώτα της δημοσιότητας σε έναν σκύλο που χρειάζεται απεγνωσμένα να γίνουμε όλοι μας η φωνή του. Η Sugar είναι ένα γλυκό μίγμα Πίτμπουλ τεριέ που εγκαταλείφθηκε σε ένα πάρκινγκ βενζινάδικου με τραύμα από πυροβολισμό. Αφού πέρασε ένα χρόνο σε ανάδοχη οικογένεια, αυτό το αθώο κουτάβι με την καθαρή υγεία και τη χρυσή καρδιά του έχει προγραμματιστεί να υποβληθεί σε ευθανασία στις 23 Νοεμβρίου 2022.

Παρακαλούμε διαβάστε και μοιραστείτε την ιστορία της Sugar με την ελπίδα ότι μπορούμε να αποτρέψουμε μια τέτοια τραγική μοίρα. Αν έχετε καρδιά για τα ζώα, γίνετε η φωνή της και βοηθήστε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Μετά από όλα όσα έχει περάσει η Sugar, της αξίζει να ζήσει ευτυχισμένη


Ένα τραγικό ξεκίνημα

Όταν η Sugar ήταν περίπου 1 έτους, την πυροβόλησαν και την άφησαν να πεθάνει σε ένα πάρκινγκ βενζινάδικου στο Durham, NC.

Ευτυχώς, κάποιος κάλεσε την αστυνομία και από εκεί μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κτηνίατρο έκτακτης ανάγκης. Η σφαίρα την είχε χτυπήσει στην περιοχή του λαιμού/του ώμου και είχε σπάσει μερικά από τα πλευρά της, προκαλώντας βλάβη στους πνεύμονες.

Ωστόσο, η Sugar ανάρρωσε πλήρως πολύ πιο γρήγορα από ό,τι περίμενε κανείς!


Μόλις άκουσαν τα νέα, την πήραν ευγενικά υπό την προστασία τους.

Λίγα πράγματα είναι γνωστά για το παρελθόν της Sugar, αλλά πιστεύουν ότι ήταν νεαρή μητέρα και την κρατούσαν αλυσοδεμένη σε εξωτερικό χώρο για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της.

Αγάπη με την πρώτη ματιά

Μόλις η Sugar ανάρρωσε, μπήκε σε ανάδοχη οικογένεια με έναν από τους νέους εθελοντές της Hope, τον Josh.

“Ήταν πολύ γλυκιά και αγκαλιάσιμη από την αρχή”, δήλωσε ο Josh. “Έκανε σαν να με γνώριζε από τη στιγμή που με γνώρισε”.


Παρά το πόσο ζωηρή και στοργική ήταν η Sugar, πάλευε με τον αυτοέλεγχο.

Είτε χοροπηδούσε στο σπίτι είτε ξάπλωνε στον καναπέ αγκαλιά. Ποτέ δεν ήταν επιθετική και δεν έχει καταγράψει κανένα δάγκωμα μέχρι σήμερα, αλλά ήταν εύκολα ενθουσιασμένη και αντιδρούσε σε μη ουδέτερα ερεθίσματα.

Ήταν ξεκάθαρο ότι δεν είχε προηγούμενη εκπαίδευση ή καθοδήγηση, αλλά κατά τους επόμενους μήνες θα δούλευε σκληρά για να αλλάξει τη ζωή της.


“Είναι πολύ έξυπνη και πήρε γρήγορα την εκπαίδευση”, δήλωσε ο Josh. “Έχει σούπερ κίνητρα για φαγητό και θα μπορούσε να μάθει σχεδόν τα πάντα με μια μικρή λιχουδιά”.

Λόγω του πόσο άσχημα της είχαν φερθεί στο παρελθόν, το να την αγαπούν και να τη φροντίζουν ήταν κάτι που η Sugar δεν είχε βιώσει ποτέ.

Παραγνωρισμένη και απρόσκλητη

“Συμπεριφερόταν με έναν τρόπο που έλεγε ‘Είμαι μόνος μου’. Κανείς δεν πρόκειται να με προσέξει”, δήλωσε ο Τζος.

Μόλις άρχισε να εμπιστεύεται τον Τζος και να νιώθει άνετα να στηρίζεται πάνω του για υποστήριξη, άρχισε να χαλαρώνει.


Το άγχος και η αντιδραστικότητά της επιβραδύνθηκαν, ενώ η εκπαίδευσή της προχώρησε γρήγορα!

Η Hope Animal Rescue προσέλαβε ακόμη και επαγγελματίες εκπαιδευτές για να δουλέψουν μαζί της και την έβαλε σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για λίγες εβδομάδες.

“Έχει κάνει τόσο μεγάλη πρόοδο και είναι σε θέση να ρυθμίζει τον εαυτό της πολύ καλύτερα”, δήλωσε ο Josh.  Δεν ήταν ποτέ επιθετική, αλλά ήταν πολύ ενθουσιασμένη όταν έβλεπε άλλα σκυλιά και ανθρώπους. Αυτό έκανε τη διάσωση να ανησυχεί ότι θα την παρουσίαζαν λανθασμένα ή ότι θα ήταν απωθητική σε εκδηλώσεις υιοθεσίας.

Αυτό σήμαινε ότι η Sugar δεν θα είχε την ευκαιρία να γνωρίσει πιθανούς υιοθετητές όπως έκαναν τα άλλα σκυλιά. Οι μήνες πέρασαν και η καρδιά του Josh ράγισε για τη Sugar καθώς συνέχισε να αγνοείται και να παραβλέπεται, ενώ κουτάβια και άλλα σκυλιά έβρισκαν τις παντοτινές τους οικογένειες.

Αντ’ αυτού, η καημένη η Sugar παρέμεινε σε ανάδοχη οικογένεια για σχεδόν ένα χρόνο. Ξαφνικά, ο Τζος ήρθε αντιμέτωπος με μια καταστροφική είδηση: Αν η Σούγκαρ δεν υιοθετηθεί μέχρι τις 23/11/22, θα υποστεί ευθανασία.


Κακομεταχειρισμένη και παρεξηγημένη

“Δεν υπάρχει κανένας λόγος ένας σκύλος χωρίς ιστορικό δαγκώματος και χωρίς ιστορικό επιθετικότητας να πρέπει να υποστεί ευθανασία, ειδικά μετά από όλη την πρόοδο που έχει κάνει”, δήλωσε ο Josh. “Δεν της δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να γνωρίσει πιθανούς υιοθετητές”.

Αν η Sugar είχε την ευκαιρία να γνωρίσει πιθανούς υιοθετητές 1 προς 1, είμαστε σίγουροι ότι θα υιοθετούνταν αμέσως.

Το μόνο που χρειάζεται είναι κάποιος να πιστέψει σε αυτήν.

Βρίσκεται στον ιστότοπο της Hope Animal Rescue εδώ και ένα χρόνο χωρίς να έχει υποβληθεί ούτε μία αίτηση υιοθεσίας ή προσπάθεια να τη γνωρίσουν.

Πιστεύουμε ότι την αγνοούν για 3 λόγους.

1. Δεν είναι κουτάβι, είναι περίπου 1,5-2 ετών.

2. Είναι μαύρος σκύλος. Υπάρχουν επικίνδυνες προλήψεις για τις γάτες και τα σκυλιά με μαύρο τρίχωμα που όχι μόνο τα κάνουν λιγότερο δεκτά για υιοθεσία, αλλά και τα καθιστούν στόχους κακοποίησης ζώων.

3. Είναι μίξη πίτμπουλ τεριέ, μια ράτσα παρά τον συντριπτικό αριθμό δεδομένων που αποδεικνύουν το αντίθετο. Τα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι , η πιο επιθετική.


Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, όσο περισσότερο καιρό ήταν προς υιοθεσία, τόσο λιγότεροι άνθρωποι την ήθελαν.

Καλούμε τους φιλόζωους συναδέλφους να υπερασπιστούν τη Sugar και να αποτρέψουν την ευθανασία της.

Ο χρόνος τρέχει και ο χρόνος της τελειώνει γρήγορα

Χρειάζεται απεγνωσμένα να υιοθετηθεί ή να βρεθεί μια άλλη διάσωση για να την αναλάβει.

Το σπίτι των ονείρων της Sugar

Το ιδανικό σπίτι για τη Sugar είναι ένα σπίτι όπου θα είναι ο μοναδικός σκύλος (προς το παρόν) και θα έχει μια αυλή για να τρέχει.

Ο υιοθετητής της θα πρέπει να τη γνωρίσει αρκετά καλά ώστε να μάθει με τι είδους σκύλους θα τα πάει καλά και να διευκολύνει την αργή εισαγωγή της.


Λόγω των ενεργειακών της επιπέδων και του ενθουσιασμού της, είναι καλύτερο να υιοθετηθεί σε ένα σπίτι χωρίς παιδιά κάτω των 14 ετών. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τα πάει καλά με μικρότερα παιδιά όταν μεγαλώσει, ηρεμήσει και εκπαιδευτεί περισσότερο.

Η Sugar είναι πολύ περιπετειώδης και θα τα πήγαινε πολύ καλά με κάποιον που του αρέσει να βγαίνει στη φύση, να κάνει πεζοπορία και να βλέπει τηλεόραση. Της αρέσει να αγκαλιάζεται στον καναπέ μαζί σας, ξαπλώνοντας στην αγκαλιά ή στο στήθος σας.

“Είναι το πλήρες πακέτο. Φυσαλίδα, χαζοχαρούμενη, αθλητική και πολύ τρυφερή”, δήλωσε ο Τζος.

Η Sugar είναι στειρωμένη, πλήρως εμβολιασμένη και υγιής.

Το μόνο που της λείπει είναι μια παντοτινή οικογένεια.


Πώς να υιοθετήσετε τη Sugar

Υπάρχουν ακόμα κομμάτια της σφαίρας στον ώμο της, αλλά ο κτηνίατρός της δεν αναμένει ότι αυτό θα προκαλέσει μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας.

Η Sugar βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια εγκατάσταση φιλοξενίας στο Durham, NC.

Το κόστος υιοθεσίας της έχει μειωθεί στα 150 δολάρια. Αν ενδιαφέρεστε να υιοθετήσετε τη Sugar ή να κανονίσετε μια συνάντηση 1 προς 1, για να ξεκινήσετε τη διαδικασία.

Εάν δεν λάβετε απάντηση από την Hope Animal Rescue εντός 24 ωρών ή απλά θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη Sugar από το άτομο που την γνωρίζει καλύτερα, στείλτε email στον προηγούμενο ανάδοχό της, Josh Wharton, στο και θα χαρεί να σας βοηθήσει.


Δικαιοσύνη για τη Sugar

Ο χρόνος περνάει και η ημερομηνία ευθανασίας της πλησιάζει γρήγορα. Παρακαλούμε μοιραστείτε την ιστορία της Sugar στο διαδίκτυο και στην κοινότητά σας για να βοηθήσετε αυτό το γλυκό κορίτσι να ζήσει ευτυχισμένο. Παρά το πόσο σκληροί ήταν οι άνθρωποι μαζί της, έχει τόση αγάπη να δώσει και δεν δείχνει κανένα σημάδι δυσπιστίας.


Η ιστορία της ξεκίνησε ως εφιάλτης, αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε για να της δώσουμε το παραμυθένιο τέλος που της αξίζει. Μετά από όλα όσα έχει περάσει, της αξίζει να την αγαπούν άνευ όρων. Βασίζεται σε εμάς για να γίνουμε η φωνή της και να της αποδώσουμε δικαιοσύνη.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr