Όλοι αξίζουν μια ευκαιρία στην ζωή: Τυφλό γατάκι διάσωσης βρίσκει ανάδοχη οικογένεια παρά τα εμπόδια

Ιστορίες Ζώων

Γνωρίστε την Whirlwind Natalie, ένα γλυκό και αυθάδες τυφλό γατάκι με ειδικές ανάγκες στη Μινεσότα που αναζητά μια παντοτινή οικογένεια!

Παρ’ όλα τα εμπόδια που της έφερε η ζωή, κρατάει το κεφάλι ψηλά και πάντα επιμένει.

Η ανάδοχη μαμά της Natalie, Kris Kaiser, μας λέει τα πάντα γι’ αυτό το μικροσκοπικό αλλά πανίσχυρο γατάκι στην παρακάτω ιστορία!

Ταπεινή αρχή

Είδα μια φωτογραφία της Natalie αναρτημένη σε μια ομάδα του Facebook για γάτες με (CH).

Η ανάρτηση έγινε από μια ευγενική γυναίκα ονόματι Katt, η οποία ανακάλυψε την ηλικίας 5 εβδομάδων Natalie που ήταν καταχωρημένη δωρεάν στο διαδίκτυο κοντά στο Okoboji της Iowa.

Η Katt την άρπαξε για να μην πέσει σε λάθος χέρια.

Στη συνέχεια, η Katt δημοσίευσε στην ομάδα του Facebook ότι η Natalie χρειαζόταν τοποθέτηση διάσωσης σε κάποιον που είχε εμπειρία στη φροντίδα ταλαντευόμενων γατιών.

Είμαι ανάδοχος φροντιστής μέσω της διάσωσης που βασίζεται σε εθελοντές, , και ειδικεύομαι στα ταλαντευόμενα γατάκια, συνήθως εκείνα με CH.

Εκείνη την εποχή, φιλοξενούσα ένα άλλο γατάκι με CH, τον Snapple, και σκέφτηκα ότι η Natalie θα ήταν μια πολύ καλή φίλη γι’ αυτόν.

Κανονίσαμε να παραλάβουμε τη Νάταλι την επόμενη μέρα!

Η Νάταλι στροβιλίζεται, στριφογυρίζει και ταλαντεύεται λόγω της CH της.

Πρόσθεσα το “ανεμοστρόβιλος” στο όνομά της, κάνοντάς την γνωστή ως Whirlwind Natalie. Όταν η Νάταλι έφτασε για πρώτη φορά στη φροντίδα μου, είχε μια πολύ άσχημη περίπτωση παρασίτων και κοκκιδίων για την οποία έλαβε θεραπεία.

Αφού τη γνώρισα για λίγες μέρες, παρατήρησα ότι δεν μπορούσε να δει.

Από τότε επιβεβαιώθηκε από τους κτηνιάτρους ότι είναι τυφλή, αλλά αυτό δεν την επιβράδυνε καθόλου.

Η Νάταλι είναι απίστευτα γενναία και προσαρμοστική!

Εγκαταστάθηκε αμέσως και μας έδειξε αμέσως τη γλυκιά και αυθάδη προσωπικότητά της.

Ενδιαφέρθηκε πολύ να γνωρίσει τον Snapple, αλλά έπρεπε να υποβληθεί σε θεραπεία για παράσιτα πριν μπορέσουν να γνωριστούν με ασφάλεια. Μόλις πήρε ένα καθαρό πιστοποιητικό υγείας, ο Snapple και η Natalie έγιναν αμέσως οι καλύτεροι φίλοι!

Γλυκός αποχαιρετισμός

Λίγο μετά τη χειρουργική επέμβαση της Νάταλι τον Δεκέμβριο, παρατήρησα ότι πονούσε στο στόμα της.

Ευτυχώς, μπόρεσε να υποβληθεί σε οδοντιατρική επέμβαση για να αντιμετωπιστεί η καθυστερημένη οδοντοφυΐα που της προκαλούσε τον πόνο.

Μετά από αυτή την εγχείρηση, δεν έχει πια πόνους στο στόμα!

Το φιλαράκι της Νάταλι, ο , υιοθετήθηκε πρόσφατα από την τέλεια οικογένεια στη Χαβάη, αφήνοντας τη Νάταλι χωρίς τον καλύτερο φίλο της. Τώρα είναι η σειρά της να βρει τη δική της παντοτινή οικογένεια!

Βρίσκοντας μια παντοτινή οικογένεια

Αν και η Νάταλι δεν την αφήνει ποτέ να την επιβραδύνει, θα χρειαστεί μερικές ειδικές προσαρμογές στο σπίτι της για να είναι ασφαλές, άνετο και διασκεδαστικό.

Ταλαιπωρείται και στριφογυρίζει, διαχειρίζεται μια χαρά το κουτί της άμμου και χρησιμοποιεί έναν ειδικά κατασκευασμένο σταθμό σίτισης, στον οποίο μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει μόνη της. Ο σταθμός σίτισης την στηρίζει επίσης και την εμποδίζει να αναποδογυρίσει ενώ τρώει.

Πράγματα όπως τα τροποποιημένα κουτιά απορριμμάτων, οι υπερυψωμένες λεκάνες φαγητού, οι μοκέτες, τα χαλιά και οι ράμπες βοηθούν τη Νάταλι να είναι πιο ανεξάρτητη και να κινείται μέσα στο σπίτι. Είναι καλύτερο να έχει περιορισμένη πρόσβαση σε σκάλες για να μην πέφτει, τουλάχιστον όσο συνηθίζει το περιβάλλον της.

Το ιδανικό της σπίτι θα είχε μοκέτα και μια οικογένεια που είναι πρόθυμη να κάνει κάποιες αλλαγές για να είναι ασφαλές και πιο εύκολο για εκείνη να κυκλοφορεί.

Η Νάταλι χρειάζεται επίσης λίγη βοήθεια με την καθημερινή περιποίηση και θα χρειαστεί ετήσιες οδοντιατρικές εξετάσεις. Η Νάταλι είναι εξαιρετικά παιχνιδιάρα και είναι εξαιρετική στο να κυνηγάει παιχνίδια που κάνουν θόρυβο!

Τις περισσότερες φορές, μόλις και μετά βίας καταλαβαίνεις ότι είναι τυφλή. Η ταλάντωσή της είναι αρκετά σημαντική, αλλά εφόσον έχει καλή πρόσφυση και επένδυση από χαλί ή μοκέτα, κυκλοφορεί πολύ καλά.

Η Νάταλι είναι τόσο τρυφερή- της αρέσει να αγκαλιάζεται και να τη χαϊδεύουν

Θα ήταν ο τέλειος σύντροφος για κάποιον που είναι πρόθυμος να ανταποκριθεί στις ανάγκες της. Η Νάταλι είναι πολύ κοινωνική και έχει πολλή ενέργεια! Θα ήταν υπέροχο να υιοθετηθεί σε ένα σπίτι με μια άλλη νεαρή γάτα ή γατάκι που θα είναι φίλη της.

Θα της άρεσε πολύ να έχει ένα φιλαράκι για πάλη! Αυτό το γλυκό κορίτσι είναι σίγουρο ότι θα κάνει τη μελλοντική της οικογένεια για πάντα πολύ ευτυχισμένη. Κέρδισε μια υπέροχη για πάντα οικογένεια και μαζί με ένα νέο αδελφάκι γάτα που λατρεύει να παλεύει!

Η νέα οικογένεια της Νάταλι παραμένει σε επαφή με την Kris και της στέλνει συγκινητικές ενημερώσεις για τη νέα ζωή της Νάταλι.

Σχετικά με την παρεγκεφαλιδική υποπλασία

Η παρεγκεφαλιδική υποπλασία (CH) είναι μια διαταραχή κατά την οποία το παρεγκεφαλιδικό τμήμα του εγκεφάλου δεν αναπτύσσεται πλήρως πριν από τη γέννηση.

Η παρεγκεφαλίδα είναι υπεύθυνη για τον κινητικό έλεγχο και τον συντονισμό, οπότε η υποανάπτυξη της παρεγκεφαλίδας έχει ως αποτέλεσμα σπασμωδικές κινήσεις, αδεξιότητα, ακόμη και τρέμουλο.

Η CH είναι μια συγγενής πάθηση, που σημαίνει ότι τα ζώα που πάσχουν γεννιούνται με αυτήν.

Δεν γνωρίζουν κάτι διαφορετικό, ούτε πονάνε.

Παρόλο που δεν υπάρχει θεραπεία ή θεραπεία για την CH, η γάτα μπορεί να μάθει να αντισταθμίζει την κατάσταση και επομένως φαινομενικά να βελτιώνεται, ειδικά κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους.

Πολλές γάτες με CH δεν μπορούν να πηδήξουν, οπότε αντ’ αυτού αναπτύσσουν εξαιρετικές ικανότητες αναρρίχησης.

Η ενθάρρυνση του παιχνιδιού μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανάπτυξη της μυϊκής δύναμης στα πόδια τους, η οποία με τη σειρά της βοηθά στην κινητικότητά τους.

Η CH δεν επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου και δεν προκαλεί πόνο.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top