Ονοματοδοσία από το παρελθόν: Δημοφιλή ονόματα σκύλων από τον Μεσαίωνα είναι τέλεια για να μην τα χρησιμοποιήσετε

ονόματα σκύλων

Όταν επιτέλους καταφέρετε να φέρετε στο σπίτι τον νέο σας τριχωτό φίλο, υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να φροντίσετε. Όχι μόνο θα πρέπει να ψωνίσετε όλες τις τροφές για σκύλους, τα παιχνίδια, τα κρεβάτια και τα αξεσουάρ που θα χρησιμοποιήσετε, αλλά θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε ένα παρατσούκλι για τον σκύλο σας.

Η ονομασία του σκύλου σας είναι μια μεγάλη υπόθεση, άλλωστε, και μπορεί να μην θέλετε να παραμείνετε στο όνομα που σας έδωσε το καταφύγιο ή ο εκτροφέας – ειδικά αν το κουτάβι σας δεν ανταποκρίνεται σε αυτό! Μπορείτε να αναζητήσετε έμπνευση για ονόματα σκύλων σχεδόν παντού – από δημοφιλείς λίστες με ονόματα σκύλων μέχρι ονόματα από βιβλία… ή ακόμα και τα ονόματα σνακ. Στο τέλος, εξαρτάται από εσάς!

@weratedogs 15th Century Dog Names #weratedogs ♬ original sound – weratedogs

Φυσικά, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε ένα από αυτόν τον κατάλογο με τα μεσαιωνικά ονόματα σκύλων που συνέταξε ειδικός

Οι γκουρού των σκύλων από το @weratedogs βρίσκονται πίσω από το δημιουργικό (και ξεκαρδιστικό) βίντεο και αν είμαι ειλικρινής -τα ονόματα είναι αρκετά φανταστικά!

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ χρειάστηκε να δω αυτό το βίντεο μερικές φορές για να απολαύσω πραγματικά αυτά τα μεσαιωνικά ονόματα σκύλων σε όλο τους το μεγαλείο. Μερικά είναι τόσο απλά και αποτελεσματικά -όπως το Garlik με “Κ”- ενώ άλλα ακούγονται σαν λέξεις από μια επινοημένη γλώσσα. Θα ήθελα πολύ να μάθω την ιστορία πίσω από το Nosewise! Υποθέτω ότι αυτό το όνομα ανήκε σε ένα κυνηγόσκυλο που ήταν ιδιοφυΐα στην έρευνα οσμών, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Αν αυτά τα ονόματα καταγράφηκαν πριν από περίπου 700 χρόνια, αυτό θα τα χρονολογούσε μέχρι τον 14ο αιώνα!

Έτσι, ενώ το ένα τρίτο της Ευρώπης πέθαινε από τη Μαύρη Πανούκλα, υπήρχαν σκύλοι που κυκλοφορούσαν με ονόματα όπως Havegoodday και Crampette. Θέλω να πιστεύω ότι τα κατοικίδια ζώα αποτελούσαν πηγή παρηγοριάς και χαράς ακόμη και στον Μεσαίωνα, και αυτά τα ονόματα φαίνεται να αποδεικνύουν το επιχείρημά μου! Όταν είμαι κακοδιάθετη (όχι με τη Μαύρη Πανούκλα, ευτυχώς), τίποτα δεν με κάνει να νιώθω παρηγοριά όσο τα γλυκά και άπορα σκυλιά μου.

Είχατε κάποιο αγαπημένο όνομα στη λίστα;  Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάποια από αυτά.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr