Παράδειγμα προς μίμηση: Η συνεισφορά ηλικιωμένης γυναίκας σε καταφύγια σκύλων ραγίζει καρδιές

by Μυρσίνη Καραμαούνα
συνεισφορά σε καταφύγιο

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να βοηθήσετε τα κατοικίδια να παραμείνουν άνετα και ευτυχισμένα όσο βρίσκονται στο καταφύγιο ζώων. Μπορείτε να κάνετε δωρεές στην τοπική ανθρωπιστική οργάνωση, μπορείτε να αγοράσετε προμήθειες από τις λίστες επιθυμιών των καταφυγίων και μπορείτε επίσης να βοηθήσετε εθελοντικά στη φροντίδα των ζώων.

Για την 93χρονη Joan Potters, το να χρησιμοποιεί τις δεξιότητές της στη χειροτεχνία για να βοηθάει τα σκυλιά είναι ο σωστός τρόπος. Η ίδια και μια ομάδα εθελοντών της εκκλησίας ράβουν κρεβάτια για σκύλους για να τα δωρίσουν στα τοπικά καταφύγια του Σαν Αντόνιο και μέχρι στιγμής, έχει μεγάλη επιτυχία. Η ομάδα όχι μόνο φτιάχνει 30-40 κρεβάτια το μήνα, αλλά και νιώθει την ανταμοιβή του να ξέρει πόσο πολύ βοηθάει τα ζώα του καταφυγίου που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Το KSAT News του Τέξας κάθισε με την Joan για να μιλήσουν για το ανιδιοτελές έργο της

Τι απίστευτη γυναίκα! Η Joan όχι μόνο φτιάχνει κρεβάτια για σκύλους (με τη βοήθεια μιας ομάδας ιεραποστόλων από την Εκκλησία του Ιησού Χριστού, κάποιες μέρες), αλλά συνεργάζεται και με την Greater San Antonio Quilting Guild. Της παρέχουν κομμάτια υφάσματος για να ράψει και να γεμίσει τα κρεβάτια και μετά πιάνει δουλειά!

“Κόβω κουρέλια για μέρες μέχρι να έχω αρκετά για να τα γεμίσω”, δήλωσε η Potters στο ειδησεογραφικό πρακτορείο. Την επικροτούμε που είναι πολυμήχανη και φιλική προς το περιβάλλον με την επιλογή των υλικών της, αν και δεν μπορούμε να φανταστούμε πόση δουλειά βάζει καθημερινά σε αυτό το έργο.

Από την άλλη, γι’ αυτό έχει μια ομάδα για να τη βοηθάει.

Οι ιεραπόστολοι είναι τακτικοί επισκέπτες στο αυτοσχέδιο εργαστήριό της, αλλά κανείς δεν κάνει τόση δουλειά όσο η ίδια η Joan. Όταν τα κρεβάτια για σκύλους τελειώσουν, δωρίζονται σε καταφύγια γύρω από το Σαν Αντόνιο, όπως το Κέντρο Paul Jolly και η Human Society του Σαν Αντόνιο.

Η Joan χαμογελάει: “Με κάνει να νιώθω τόσο καλά που ξέρω ότι δεν θα ξαπλώσουν σε τσιμέντο, σε σκληρό πάτωμα ή το χειμώνα”. Ξέρουμε ακριβώς τι εννοεί! Το να ξέρεις ότι τα σκυλιά του καταφυγίου είναι άνετα μπορεί να είναι μια ανακούφιση, αλλά μπορούμε να φανταστούμε πόσο ικανοποιητικό είναι να αισθάνεσαι να ξέρεις ότι είσαι ο λόγος που τα ζώα κοιμούνται ήσυχα. Μπράβο, Joan!

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr