Πράξη αγάπης: Έμαθε να πετάει για να φτάνει εγκαίρως πριν τα σκυλιά υποβληθούν σε ευθανασία

Ιστορίες Ζώων

Μερικοί άνθρωποι κάνουν ότι μπορούν για να συνεισφέρουν στον κόσμο. Ήρωες της διπλανής πόρτας που δείχνουν την αγάπη τους για τα ζώα, ειδικά ο Παύλος, ο διασώστης των σκύλων που οι εικόνες του γίνονται viral στο διαδίκτυο. Διάσωση από αέρα, ήθελε απλώς να φτάσει εκεί πριν από την ένεση.

Ο Paul Steklenski, ένας 45χρονος άνδρας, ήταν στο στρατό το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Αλλά πριν από περίπου τρία χρόνια αποφάσισε να υιοθετήσει έναν σκύλο για να δείξει ότι υπάρχει ένας άλλος κόσμος που μπορεί να υπηρετήσει και ότι υπάρχουν ζώα με θλιβερές ιστορίες που περιμένουν να σωθούν.

Ανέπτυξε συμπόνια για όλα τα ζώα.

Συνειδητοποιώντας ότι δεν χρειαζόταν να είναι πάντα έτσι και ότι μπορούσε να κάνει κάτι για να τους δώσει μια νέα ελπίδα, ο Paul άρχισε να πετάει την απόσταση που χρειαζόταν για να σώσει χιλιάδες ζώα και να τους δώσει μια δεύτερη ευκαιρία.

Πως ξεκίνησε το εναέριο ταξίδι του;

Ο Παύλος, που ζει σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, πριν από τρία χρόνια εμπνεύστηκε από ένα σκυλί που υιοθέτησε με την οικογένειά του, αν και δεν ήταν τόσο θλιβερό σκυλί όσο τα πολλά που θα συναντούσε ο Παύλος αργότερα, ενώ βίωσε την κατάσταση εκατοντάδων ζώων που ζούσαν στο καταφύγιο από το οποίο προήλθε ο σκύλος του.

Εκεί μπόρεσε να παρατηρήσει τα ζώα σε συνθήκες υποσιτισμού, σοβαρών ασθενειών, δερματικών προβλημάτων και πάνω απ ‘όλα, πρόσωπα με βαθιά θλίψη και απελπισία.

Επιπλέον, οι άνθρωποι του καταφυγίου του είπαν ότι μετά από πολύ καιρό χωρίς να υιοθετηθεί ένα από τα ζώα, πρέπει να τα κάνουν ευθανασία, ακόμα κι αν ήταν ήδη πολύ ηλικιωμένοι ή άρρωστοι. Αυτό φαινόταν ακόμη πιο θλιβερό για τον Παύλο, απλώς και μόνο επειδή δεν είχαν την ευκαιρία να βρουν μια οικογένεια που θα θεραπεύσει τις ασθένειές τους και πάνω απ ‘όλα, θα θεραπεύσει τα σημάδια στην ψυχή τους.

Αυτό που είδε σε αυτόν τον τόπο διάσωσης των ζώων, άλλαξε εντελώς την αντίληψή του για το τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο, οπότε το 2015 δημιούργησε το ίδρυμά του Rescued Amimals Flyng.

Ποια είναι η αποστολή του  RESCUED ANIMALS FLYNG;

Ο Παύλος άρχισε να ερευνά τις περιπτώσεις ζώων που εγκαταλείφθηκαν σε καταφύγια και συνειδητοποίησε ότι υπήρχαν δύο προφανή προβλήματα. Αφενός, παρατήρησε ότι υπήρχαν πολλά ζώα που σύντομα θα υποβληθούν σε ευθανασία από τα καταφύγια που τα είχαν, συνειδητοποίησε επίσης ότι υπήρχαν πολλά ζώα που περίμεναν μια ευκαιρία να σωθούν, αλλά ότι λόγω των μεγάλων αποστάσεων δεν μπορούσαν να μεταφερθούν στους χώρους όπου τους είχε προσφερθεί καταφύγιο.

Ο άνθρωπος λοιπόν κατάλαβε ότι υπήρχαν δύο μεγάλες ανάγκες που έπρεπε να καλυφθούν σε μία μόνο λύση, η γρήγορη και αποτελεσματική διάσωση των ζώων που επρόκειτο να θανατωθούν και δεύτερον, η μεταφορά των ζώων που χρειάζονται σπίτια, καταφύγια και οικογένειες που ενδιαφέρονται να τους καλωσορίσουν.

Θα μπορούσε να καλύψει τη λύση μόνο εάν είχε ένα αποτελεσματικό μέσο μεταφοράς, οπότε αποφάσισε να αγοράσει ένα αεροπλάνο αξίας 70.000 $.

Σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις δεξιότητες που απαιτούνται για τη μετακίνηση μεγάλου αριθμού ζώων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έτσι, δύο φορές την ημέρα, περίπου δώδεκα ζώα την ημέρα, αρχίσαμε να διασώζουμε περισσότερα από 1.000 ζώα μέχρι σήμερα. Κάθε ταξίδι χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το χαρτζιλίκι του Paul. Ο ίδιος δήλωσε στο CNN ότι πραγματικά απολαμβάνει να περνάει χρόνο με τους τριχωτούς επιβάτες του. Ο χρόνος που περνάω μόνος μαζί τους στο αεροπλάνο δεν είναι πολύς, αλλά αυτός ο χρόνος είναι πολύτιμος για μένα”, δήλωσε ο Paul. – Υπάρχουν στιγμές που μοιραζόμαστε σε αυτό το αεροπλάνο που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

Mερικά από τα σκυλάκια που διέσωσε

Maximus

Χρησιμοποιήθηκε ως δόλωμα σκύλου για εκπαίδευση μάχης στη Βόρεια Καρολίνα. Όταν τον βρήκαν, είχε πάνω από 150 μολυσμένες πληγές δαγκώματος στο σώμα και τα πόδια του. Ο τοπικός κτηνίατρος ήθελε να του κάνει ευθανασία, αλλά αυτό δεν επιτρεπόταν στην περίπτωσή του. Τον βοηθήσαμε να τον μεταφερθεί στη Νέα Υόρκη, όπου διασώθηκε από το Rescue Dogs Rock στη Νέα Υόρκη, και φροντίστηκε από το Faithful Friends Animal Hospital. Μέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση τον επισκέφθηκα και περάσαμε 2 υπέροχες ώρες μαζί . Λόγω της έκτασης των τραυματισμών του, το ένα του πόδι έπρεπε να αφαιρεθεί.

Ωστόσο, αυτό δεν τον σταμάτησε. Υιοθετήθηκε γρήγορα στην περιοχή της Φιλαδέλφειας και τα πάει πολύ καλά σήμερα. Ευτυχώς για εμάς, απέχει μόνο 45 λεπτά και τον έχουμε επισκεφτεί δύο φορές. Έχει 2 αδελφές, μία εκ των οποίων έχει μόνο 3 πόδια, οπότε ταιριάζει απόλυτα. Από όλες τις μεταφορές που έχω κάνει, κανένα δεν με επηρέασε τόσο βαθιά όσο αυτό – αυτό το φτωχό μικρό κουτάβι δεν έκανε τίποτα για να αξίζει αυτό που του συνέβη, αλλά από τότε είχε όλη την αγάπη και τη συμπόνια που του αξίζει.

Leroy

Ο Leroy ήταν σίγουρα ένας από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες που έχω συναντήσει. Από τη στιγμή που τον συνάντησα έως ότου βρισκόταν στο αεροπλάνο, ήταν σαφές ότι ήταν ευχαριστημένος με τις προοπτικές του. Μαζί με ένα αεροπλάνο γεμάτο άλλα μικρά, ο Λέρο κατευθυνόταν βόρεια για να σωθεί.

Κένταλ

Ο Kendall ήταν ένας πρόσφατος συνεργάτης που επέζησε από μια κατάσταση «σπιτιού φρίκης» στη Βόρεια Καρολίνα. Σώθηκε από μια εγκαταλελειμμένη ιδιοκτησία όπου 22 ζώα ζούσαν σε θλιβερές καταστάσεις. Δυστυχώς μόνο οι μισοί από αυτούς τα κατάφεραν να ζήσουν. Δεν συνάντησα τον Κένταλ μέχρι να φορτώσουμε το αεροπλάνο και ήταν από τους τελευταίους που έβαλα στο αεροπλάνο. Θα μπορούσα να δω ότι στο κλουβί του, έτρεμε, φοβόταν και ήταν νευρικός. Δεν ήθελα απλώς να το βάλω σε άλλο κλουβί στο αεροπλάνο, γι ‘αυτό τον έβαλα δίπλα μου για τη βόρεια πτήση διάσωσης. Στην αρχή ήταν ντροπαλός και φοβισμένος, αλλά σύντομα ηρέμησε, με αγκάλιασε, τραγούδησε και κοιμήθηκε στην αγκαλιά μου. Από όλους τους συνοδηγούς που κοιμήθηκαν στην αγκαλιά μου, ο Kendall ήταν ο πιο ξεχωριστός.

Ποιοι είναι οι στόχοι της Flying Fur για το μέλλον;

Το μέλλον της Flying Fur είναι να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο και να αποκτήσει μια φάρμα στην Πενσυλβάνια με αεροδρόμιο που θα μπορεί να φέρνει τα ζώα απευθείας σε εμάς, όπου θα έχουμε ένα κέντρο κράτησης, υιοθεσίας και αποκατάστασης. Θα ήθελα επίσης να βελτιώσω τα αεροπλάνα μας, ώστε να είναι μεγαλύτερα και να μπορούν να πετάξουν μακρύτερα. Δεν ξέρω πώς να το κάνω αυτό και θα κοστίσει πολλά χρήματα, αλλά αυτή είναι η πρόκλησή μου – έχω διανύσει τόσο μεγάλη απόσταση μέσα σε τρία χρόνια, τώρα πρέπει να βρω πώς θα φτάσω εκεί που πρέπει να πάω”.

Εμπνέεται από ένα σαφές μήνυμα, το οποίο θεωρεί ως τη βάση της σκέψης του και στη συνέχεια ως το κλειδί για να αποφασίσει τη δράση.

Επικεντρώνεται στο ποια θα είναι η επόμενη αποστολή και ποια θα είναι η επόμενη ομάδα σκύλων που θα βοηθήσει. Αν είσαι παθιασμένος με κάτι, δεν νομίζω ότι μπορείς να μετρήσεις την ενέργεια, τον χρόνο και τις θυσίες που βάζεις σε αυτό. Το σημαντικό είναι να το κάνεις. Τέλος, κατέληξε με την αίσθηση που έχει για τα σκυλιά, ένα προϊόν της δουλειάς και της εμπειρίας που είχε μαζί τους.

Τα σκυλιά είναι απλώς καταπληκτικά. Ακόμα και στις χειρότερες, στη χειρότερη τους, είναι πάντα χαρούμενοι που σε βλέπουν, παρέα μαζί σου και είναι μαζί σου. Με εκπλήσσει πάντα πόσο ανθεκτικά είναι τα ζώα.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top