Σώθηκε στο παρά πέντε: Γάτα που περιπλανιέται σε χιονισμένους δρόμους είναι τόσο χαρούμενη που βρήκε σπίτι για τα γατάκια της

by Μυρσίνη Καραμαούνα

Πριν από περίπου ένα μήνα, η Mellissa, η ιδρύτρια του Tiny but Mighty Kitten Rescue (στην Κορνουάλη του Οντάριο του Καναδά), ειδοποιήθηκε για μια γάτα που έτρεχε έξω στο χιόνι. “Έλαβα ένα μήνυμα από έναν συνάδελφο διασώστη που με ρωτούσε αν θα μπορούσα να πάρω μια έγκυο γάτα από τους δρόμους”, δήλωσε η Mellissa.

“Εκείνη την εποχή είχαμε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, πολύ χιόνι και πάγο στο έδαφος. Είδα μια φωτογραφία της έξω με την τεράστια κοιλιά της και είπα αμέσως “ναι”. Ήξερα ότι μπορούσα να προσφέρω έναν ασφαλή και ζεστό χώρο για τη γάτα και τα αγέννητα μωρά της”.

Με τη βοήθεια της Jackie, της συναδέλφου της Mellissa στη διάσωση, η γάτα που ονομάστηκε Missy μεταφέρθηκε σε ασφαλές μέρος την επόμενη μέρα.

Βρέθηκε να περιπλανιέται στο χιόνι έγκυος

“Ήταν φυσικά τρομοκρατημένη όταν έφτασε για πρώτη φορά στη φροντίδα μου. Όλα ήταν καινούργια και δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε”.

Τις πρώτες μέρες, η Mellissa καθόταν ήσυχα στο δωμάτιο με τη μέλλουσα μαμά γάτα, καθησυχάζοντάς την ότι ήταν ασφαλής. Με μερικές γατίσιες λιχουδιές και πολλή υπομονή, η Missy άρχισε να εμπιστεύεται.

Η Missy ήταν πολύ ντροπαλή όταν πρωτοήρθε

Η Missy βρήκε το κουράγιο να εξερευνήσει για πρώτη φορά το δωμάτιο με τα γατάκια. Σιγά σιγά ζεστάθηκε με τον άνθρωπό της και άρχισε να αισθάνεται άνετα στη νέα της κατοικία.

“Πήγα τα πράγματα εξαιρετικά αργά και σεβάστηκα τα όριά της παρακολουθώντας τη γλώσσα του σώματός της. Την τέταρτη ημέρα ήμουν σε θέση να χαϊδέψω απαλά το κεφάλι της, κάτι που ήταν ένα τεράστιο βήμα γι’ αυτήν”, μοιράστηκε η Mellissa.

Σιγά σιγά συνειδητοποιούσε ότι ήταν ασφαλής

Λίγες μέρες αργότερα, το απόγευμα, η Mellissa μπήκε στο δωμάτιο και έζησε μεγάλη έκπληξη. Η Missy είχε δύο μικροσκοπικά γατάκια αγκαλιά στο πλευρό της.

Μέχρι το βράδυ, υπήρχαν πέντε υγιή γατάκια που θήλαζαν αχόρταγα . “Ήμουν εξαιρετικά ανακουφισμένη που εκείνη και τα νεογέννητά της βρίσκονταν σε έναν ασφαλή και ζεστό χώρο. Τη σώσαμε με ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή μας”.

Γέννησε πέντε γατάκια στην άνεση ενός στοργικού σπιτιού

Από την αρχή, η Missy ήταν πολύ προστατευτική και προσεκτική με τα πέντε γατάκια της. “Παρακολουθούσε πολύ προσεκτικά το χέρι μου όταν τα χάιδευα, αλλά συνέχισα να προσέχω τη γλώσσα του σώματός της και να σέβομαι τα όριά της”.

Με την πάροδο του χρόνου, η Missy μπόρεσε να χαλαρώσει περισσότερο και να απολαύσει την ζωή στο σπίτι. Άρχισε μάλιστα να αναζητά την προσοχή της Mellissa.

“Έχει κάνει τόσο απίστευτη πρόοδο σε σύντομο χρονικό διάστημα! Τώρα έρχεται κατευθείαν σε μένα για χάδια σε όλο το σώμα (όχι μόνο στο κεφάλι όπως πριν)”, δήλωσε η Mellissa.

“Της αρέσει να τη βουρτσίζουν και έχει επίσης αρχίσει να παίζει με παιχνίδια όταν κάνει διάλειμμα από το θηλασμό των μωρών της”.

Σε ηλικία τριών εβδομάδων, τα μάτια των γατιών έχουν ανοίξει πλήρως και αρχίζουν να κουνιούνται και να παίζουν. Η Missy τα προσέχει και είναι πάντα έτοιμη να καλύψει τις ανάγκες τους.

Το μέλλον της είναι τόσο λαμπρό, επειδή τελικά θα ελεγχθεί πλήρως και θα στειρωθεί, οπότε δεν θα χρειάζεται πλέον να ανησυχεί για ατελείωτες εγκυμοσύνες και τη φροντίδα των μικρών της”, μοιράστηκε η Mellissa.

“Ξέρω ότι με τον καιρό θα βρει την τέλεια για πάντα οικογένειά της που θα έχει υπομονή, αγάπη και κατανόηση για όλα όσα έχει περάσει. Η Missy βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει μια κοινωνικοποιημένη και κακομαθημένη γάτα σπιτιού”.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr