Σπάνια πάθηση: Ήταν η αδέσποτη γάτα με το παραμορφωμένο πρόσωπο, βρήκε αγάπη και φροντίδα

Ιστορίες Ζώων

Μια αδέσποτη γάτα είναι μια γάτα που δεν έχει κάποιον ιδιοκτήτη και ζει ελεύθερα στους δρόμους ή σε ανοιχτούς χώρους. Οι αδέσποτες γάτες συχνά αναπαράγονται ανεξέλεγκτα και οδηγούν σε μεγάλους πληθυσμούς αδέσποτων γατών, οι οποίοι συχνά ζουν σε άθλιες συνθήκες και είναι εκτεθειμένοι σε ασθένειες και κακοποίηση.

Η προσφορά φροντίδας σε αδέσποτες γάτες είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία τους και τη μείωση των πληθυσμών των αδέσποτων γατών. Οι εθελοντές των φιλοζωικών οργανώσεων συχνά επισκέπτονται περιοχές όπου υπάρχουν αδέσποτες γάτες και παρέχουν τροφή, νερό, φροντίδα υγείας και αποπαρασίτωση. Επιπλέον, πολλές οργανώσεις προωθούν τη στείρωση των αδέσποτων γατών ως μέσο για τον έλεγχο των πληθυσμών τους.

Η ιστορία του Khy

Ένα ζευγάρι από την Καλιφόρνια ανακάλυψε σε μια γειτονιά μια εγκαταλελειμμένη γάτα με την πιο γλυκιά φατσούλα. Όταν τον τάιζαν, η μύτη του άρχισε να διαστέλλεται και τελικά έγινε τόσο σοβαρή, ώστε έβγαλε έλκος, δεν μπορούσε να αναπνεύσει σωστά και σταμάτησε να τρώει. Έγινε η γάτα με το παραμορφωμένο πρόσωπο, που δυστυχώς έπασχε από σοβαρή ασθένεια.

Από τι υποφέρει ο Khy – η γάτα με το παραμορφωμένο πρόσωπο

Τον πήγαν εσπευσμένα στον κτηνίατρο, όπου διαγνώστηκε με κρυπτόκοκκο, μια μυκητιασική πάθηση που προκαλείται από την αναπνοή του μύκητα στην ύπαιθρο. Μεταφέρθηκε σε μια εγκατάσταση διάσωσης για να λάβει την ιατρική φροντίδα που χρειαζόταν.

Το ζευγάρι συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να προσφέρει στον γάτο, που ονομάστηκε Khy, τη φροντίδα που χρειαζόταν, οπότε επικοινώνησε με μια ομάδα διάσωσης για βοήθεια, όπου συνδέθηκαν με το Milo’s Sanctuary, το οποίο μετέφερε το γατάκι στο Λος Άντζελες.

Η πιο γλυκιά γάτα είναι πανευτυχής που αναρρώνει


“Όταν έφτασε στο Milo’s, ήταν πολύ άρρωστο, λιποβαρές και ένιωθε τόσο άσχημα σωματικά και ψυχικά”, λέει η Michele Hoffman, πρόεδρος και ιδρύτρια του Milo’s Sanctuary. Ήταν δύσκολο να διακρίνει κανείς την πραγματική του φύση. Καθόταν κουλουριασμένος, αφού ολόκληρη η αριστερή πλευρά του προσώπου του ήταν ελκωμένη και άρρωστη.

Όταν έφτασε στο καταφύγιο, τόσο ο κρυπτόκοκκος όσο και η αριστερή πλευρά του προσώπου του αντιμετωπίστηκαν. Ο Khy άντεξε γενναία τη θεραπεία και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όλους όσοι τον φρόντισαν.

Ο Khy άρχισε να ανακάμπτει και να δυναμώνει ως αποτέλεσμα της αγάπης και της προσοχής που λάμβανε. Μόλις ήταν υγιής και έτοιμος για χειρουργική επέμβαση, του έκαναν εκτομή και περιποιήθηκαν ολόκληρη την πληγή στο πρόσωπό του.


Το αξιαγάπητο γατάκι προόδευσε και η γοητευτική και ζωηρή προσωπικότητά του εμφανίστηκε λίγο αργότερα. Ήταν πιο ενεργητικό και ενδιαφερόμενο και αναζητούσε συνεχώς νέους ανθρώπους για να αγκαλιάσει και να χαϊδέψει.

Άρχισε να αισθάνεται καλύτερα μετά από μια επίσκεψη στον κτηνίατρο, φάρμακα και πολλή αγάπη και φροντίδα. Του υπενθυμίζουμε συνεχώς πόσο ελκυστικός είναι και πόσο πολύ τον αγαπάμε και τον φροντίζουμε.

Ο Khy βρήκε αγάπη και στοργή

Ο Khy είναι μια πολύ στοργική γάτα που απολαμβάνει να αγκαλιάζεται με τις άλλες γάτες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσουν τα γλυκά και το φαγητό και έχει αρχίσει να παίζει με παιχνίδια. Είναι σε φάση ανάρρωσης τώρα, αλλά η πιο γλυκιά γάτα απ’ όλες θα χρειαστεί συνεχή ιατρική φροντίδα και φάρμακα.

Η διευθύντρια του καταφυγίου διαβεβαιώνει:

“Έχει πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να θεραπευτεί. Δεν είμαστε σίγουροι αν η μύτη του θα επανέλθει στο μέγεθος της γάτας, αλλά αυτό δεν πειράζει, αφού μας αρέσει όπως ακριβώς είναι.

“Είναι πραγματικά καλός και ευγενικός και απολαμβάνει να τον φιλούν και να του τρίβουν την κοιλιά. Είναι ακόμα διστακτικός και επιφυλακτικός, αλλά είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα παραγγέλνει καλούδια και θα παίζει με παιχνίδια.


Η Khy είναι μια γλυκιά και στοργική γατούλα, ανεξάρτητα από το τι έχει περάσει. Το γατάκι είναι εξαιρετικά ευγνώμων για όλη τη βοήθεια που έχει λάβει και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στους φροντιστές του.

Τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, λέει η Michele:

“Δεν θα μπορούσαμε να εκφράσουμε με λόγια πόσο υπέροχο πλάσμα είναι”.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top