Το ένστικτο της μάνας: Διασωθείσα γάτα βρίσκει ένα άνετο μέρος να μεγαλώσει τα τέσσερα γατάκια της

Ιστορίες Ζώων

Όταν μια διασωθείσα γάτα βρίσκει ένα άνετο και ασφαλές μέρος για να μεγαλώσει τα τέσσερα γατάκια της, η ζωή της και των μικρών της φτάνει σε ένα νέο επίπεδο. Η προσπάθεια και η αφοσίωση που απαιτούνται για να διασωθούν και να φροντίζονται τέτοια αδέσποτα ζώα είναι τεράστια, αλλά η ανταμοιβή είναι ακόμα μεγαλύτερη. Η γάτα μας δείχνει πόσο μεγάλο καλό μπορούμε να κάνουμε όταν επιλέγουμε να προσφέρουμε αγάπη και φροντίδα στα αδέσποτα ζώα και πόσο πολλά μας επιστρέφουν με την αγάπη και την προσοχή τους.

Μια γάτα που έχει τέσσερα στόματα να ταΐσει, έχει τώρα ένα άνετο μέρος για τα γατάκια της. Αρχίζει να χαλαρώνει και να εμπιστεύεται.

Μια ευκαιρία για καλύτερη ζωή

Τέσσερα γατάκια, ηλικίας περίπου 10-12 ημερών, έφτασαν με τη γατομάνα τους για μια ευκαιρία σε μια καλύτερη ζωή. “Προέρχονταν από μια κατάσταση αποθησαυρισμού και είμαστε ευτυχείς που ήμασταν εκεί για να βοηθήσουμε” , μοιράστηκε ο ιδρυτής της διάσωσης.

Αφού έζησε σε στενό περιβάλλον με άλλες γάτες, η μητέρα γάτα, η Lainey, ανακουφίστηκε που είχε ένα καθαρό, άνετο παιδικό δωμάτιο για να μεγαλώσει τα μωρά της και άφθονο φαγητό για τον εαυτό της.

Η Lainey ήταν πολύ προστατευτική με τα πολύτιμα τέσσερα μικρά της και τα κρατούσε πάντα κοντά στην κοιλιά της.

“Η νέα μας μαμά και τα τέσσερα μωρά της είναι ευτυχισμένα που εγκαταστάθηκαν στο νέο τους άνετο δωμάτιο με τη θετή τους μαμά, .”

Τις πρώτες δύο ημέρες, η Lainey ήταν λίγο νευρική και αγχωμένη. Ως πολύ νέα μητέρα, είχε πολλές αβεβαιότητες. Η Μόνικα της έδωσε τον χώρο και τον χρόνο να αποσυμπιεστεί, ενώ παράλληλα τα πρόσεχε και φρόντιζε να είναι όλα καλά φροντισμένα.

“Είμαστε τυχεροί που είμαστε σε θέση να τους δώσουμε τη δεύτερη ευκαιρία για ένα ευτυχισμένο, υγιές και στειρωμένο/στειρωμένο μέλλον που αξίζουν όλοι τους”.

Αργά αλλά σταθερά, η Lainey άρχισε να ρίχνει τα τείχη της. Εκτιμούσε την αφθονία της τροφής που ήταν διαθέσιμη σε απόσταση αναπνοής, καθώς χρειαζόταν να ανεφοδιάζεται συνεχώς.

Τα γατάκια

Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, τα τέσσερα μικρά μεγάλωσαν σε μέγεθος και δύναμη και τα μάτια τους άρχισαν να ανοίγουν. “Αυτά τα μωρά (Libby, Lenny, Lynx και Linkin) πρέπει να παχύνουν. Το μεγάλο αγόρι είναι υπερδιπλάσιο (από το μέγεθος) του μικρότερου”.

Η Lainey που ζυγίζει μόνο έξι κιλά, καταβροχθίζει πολλές κονσέρβες φαγητού κάθε μέρα για να συμβαδίσει με την όρεξη των γατάκια της. “Ταΐζουμε τη Lainey με πλούσια και θρεπτική γατοτροφή με την ελπίδα ότι θα βάλει λίγο κρέας στα κόκκαλα της”.

“Η Lainey κάνει θαυμάσια δουλειά μεγαλώνοντας τα μωρά της και η ανάδοχη μητέρα της φροντίζει να τρέφεται και να είναι ευτυχισμένη και όλα αυτά τα μικρά γατάκια να παίρνουν βάρος και να είναι υγιή”.

Ο Linkin και ο Lenny, τα πιο γενναία από την παρέα, αρχίζουν να τολμούν μερικά βήματα καθώς η περιέργειά τους αυξάνεται.

Ο νέος κόσμος και η εξερεύνηση

Η Libby και ο Lynx είναι ενθουσιασμένοι που έχουν τη μαμά τους όλη δική τους, ενώ τα αδέρφια τους ξεψαχνίζουν τον νέο τους κόσμο.

Η Libby, η μικρότερη της γέννας, παίρνει σταθερά βάρος κάθε μέρα. Είναι αποφασισμένη να συμβαδίσει με τα αδέρφια της και μπορεί να κρατήσει τα νώτα της όταν παλεύουν.

Η Lainey είναι πολύ προσεκτική με τα τέσσερα απαιτητικά παιδιά της, τα οποία γίνονται όλο και πιο δραστήρια μέρα με τη μέρα. “Κουνιούνται καθώς αναπτύσσουν τη δύναμή τους και αρχίζουν να περπατούν κανονικά”.

Με έναν άνετο, καθαρό και ήσυχο χώρο, η Lainey βγαίνει από το καβούκι της και αρχίζει να εμπιστεύεται.

Έχει συνειδητοποιήσει ότι η ανάδοχη μαμά της εννοεί το καλό και ότι είναι εκεί για να καλύπτει τις ανάγκες της.

“Η μαμά Lainey έχει αρχίσει να χαλαρώνει λίγο περισσότερο, με αφήνει να κρατάω τα μωρά και δεν θέλει να τα πάρει αμέσως πίσω στο σπιτάκι τους”.


Με τη βοήθεια της Murphy’s Law Animal Rescue, η πενταμελής οικογένεια ευημερεί. Η Lainey μπορεί να αναπνεύσει με ανακούφιση γνωρίζοντας ότι βρίσκονται σε καλά χέρια.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top