Του άλλαξε τη ζωή: Μια οικογένεια έσωσε ένα μικρό γατάκι σε μέγεθος παλάμης και το βοήθησε να γίνει μια πανέμορφη γάτα

by Μυρσίνη Καραμαούνα

Ένα ζευγάρι γατάκια βρέθηκε έξω από την Gulf Coast Humane Society στο Corpus Christi του Τέξας νωρίτερα φέτος. Το προσωπικό του καταφυγίου σοκαρίστηκε από το πόσο μικροσκοπικά ήταν.

Τα γατάκια ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και χρειάζονταν εξειδικευμένη φροντίδα

Απευθύνθηκαν στη Coastal Bend Cat Rescue για βοήθεια, καθώς είχαν περιορισμένους πόρους για γατάκια με μπιμπερό. “Είπαμε αμέσως ναι στο να τα αναλάβουμε”, δήλωσε η Lindsay Haglund της Coastal Bend Cat Rescue. “Είμαστε μια διάσωση με βάση την αναδοχή που επικεντρώνεται στη διάσωση γατών δρόμου και συνεργαζόμαστε στενά με τα τοπικά καταφύγια της περιοχής μας”.

Τα αιλουροειδή αδέρφια, Itsy και Bitsy, ήταν τα μικρότερα γατάκια που είχαν δει ποτέ. “Γεννήθηκαν πρόωρα, πιθανότατα από μια αδέσποτη γάτα. Ένα πολύ γενναιόδωρο άτομο δώρισε στην ομάδα μας μια θερμοκοιτίδα, ειδικά για να χρησιμοποιηθεί για τον Itsy και την Bitsy, ώστε να τους δώσει μια ευκαιρία μάχης”.

Η Kindell Mills-Jabsen, μια έμπειρη εθελόντρια αναδοχής νεογνών, πήρε τα γατάκια στο σπίτι της και άρχισε να τα ταΐζει με σωληνάκια όλο το εικοσιτετράωρο. Παρά τις απίστευτες προσπάθειές της να προσπαθήσει να τα σώσει και τα δύο, ο Itsy, το μικρότερο από τα δύο, έχασε τη μάχη μια εβδομάδα αργότερα. Η Bitsy η αδελφή κρατήθηκε σαν πολεμιστής και αρνήθηκε να τα παρατήσει.

“Από την αρχή ειλικρινά δεν πιστεύαμε ότι κανένα από τα δύο θα επιβίωνε, τότε η Bitsy μας εξέπληξε πραγματικά. Πάλεψε τόσο σκληρά για να παραμείνει υγιής και δυνατή”, μοιράστηκε η Lindsay.

“Μόνο και μόνο το να πίνει φόρμουλα από σύριγγα την εξάντλησε γρήγορα, οπότε η Kindell έπρεπε να την ταΐζει ανά μία ώρα για να σιγουρευτεί ότι έπαιρνε αρκετή τροφή”.

Το στόμα του ήταν πολύ μικρό για να θηλάσει από μπιμπερό, οπότε η ανάδοχη οικογένεια χρησιμοποίησε μια μικροσκοπική σύριγγα για να το ταΐσει για τις επόμενες εβδομάδες.

Η μικροσκοπική calico μεγάλωνε εξαιρετικά αργά, αλλά ήταν αποφασισμένη

Κάθε μέρα γινόταν λίγο πιο δυνατή και μπορούσε να γεμίζει την κοιλιά της λίγο περισσότερο.

“Ενθουσιάζονταν τόσο πολύ όταν η Kindell πλησίαζε τη θερμοκοιτίδα για να την ταΐσει, μπορούσες να πεις ότι ήξερε ότι της δίναμε ζωή και τη βοηθούσαμε”.

Όταν το γατάκι μπόρεσε επιτέλους να πιάσει μόνο του το μπιμπερό, όλη η οικογένεια ζητωκραύγαζε από χαρά – κάθε ορόσημο που έφτανε ήταν μια τεράστια γιορτή.

“Κάθε μέρα κρατούσαμε την αναπνοή μας ελπίζοντας ότι θα τα κατάφερνε μέχρι το πρωί. Κάθε φορά που η Kindell πλησίαζε τη θερμοκοιτίδα δεν ήξερε τι θα έβρισκε, αλλά προς έκπληξή μας, η Bitsy ήταν καλά και πάλευε!”

Το calico κορίτσι είχε όλες τις πιθανότητες εναντίον της, αλλά συνέχισε να κάνει βήματα προόδου κάθε μέρα με την απίστευτη αποφασιστικότητά της.

Καθώς περνούσε ο καιρός, το γατάκι γινόταν μια πανέμορφη, χνουδωτή γατούλα

Αυτή την εβδομάδα, η Bitsy είναι πλέον έτοιμη να αναζητήσει ένα αγαπημένο σπίτι.

“Η ανάδοχη οικογένειά της δέθηκε πολύ μαζί της κατά τη διάρκεια των τριών μηνών που ήταν υπό τη φροντίδα τους. Αλλά για την ομάδα μας, ο αποχαιρετισμός είναι πάντα ο στόχος και ο μόνος τρόπος για να σώσουμε κι άλλους”, δήλωσε η Lindsay.

Το μικρό πρόωρο νεογέννητο έχει εξελιχθεί σε ένα υγιές, ευτυχισμένο, κανονικού μεγέθους calico. Έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων μας.

Η μικρή γατούλα ανυπομονεί να βρει ένα δικό της μέρος και μια παντοτινή οικογένεια για να την αγαπήσει και να την αγκαλιάσει.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr