Του χαμογέλασε η μοίρα: Επιθετικό αδέσποτο γατάκι λαμβάνει απεριόριστη αγάπη και μεταμορφώνεται στον πιο όμορφο σπιτόγατο

by Μ. Καραμάνδου

Πριν από λίγες εβδομάδες, μια οικογένεια από το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια βρήκε ένα επιθετικό γατάκι έξω από το σπίτι τους. Όταν το εξέτασαν προσεκτικά διαπίστωσαν ότι το γατάκι είχε ένα μολυσμένο μάτι και χρειαζόταν ιατρική φροντίδα.
Οι κόρες του γείτονά τους είναι συνιδρυτές της τοπικής φιλοζωικής εταιρίας για γάτες Mini Cat Town, όπου και πήγαν το παραπονιάρικο γατάκι και ζήτησαν βοήθεια.
«Η μαμά μας της έριξε μια ματιά και την έφερε μέσα. Της έφτιαξε ένα πάρκο και της έδωσε μια χνουδωτή κουβέρτα. Μέχρι να γυρίσουμε σπίτι, είχε ήδη ονομάσει το γατάκι Lucky», δήλωσε η Tram Bui από το Mini Cat Town.

Γάτα με μολυσμένο μάτι

Ένα επιθετικό γατάκι με μολυσμένο μάτι

«Είχε μια πολύ σοβαρή μόλυνση στο μάτι, για την οποία της κάναμε θεραπεία. Το πρώτο σετ φαρμάκων δεν λειτούργησε, οπότε χρειάστηκε να αλλάξουμε τα φάρμακα για τα μάτια της πριν παρουσιάσει κάποια βελτίωση».
Για αρκετές ημέρες, η τιγρέ γατούλα συνέχισε να βγάζει συριγμούς, κάθε φορά που έβλεπε κάποιον άνθρωπο. Η Tram και η οικογένειά της ήξεραν ότι χρειαζόταν απλώς λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί. Της έφεραν φαγητό, λιχουδιές, παιχνίδια για να τη βοηθήσουν να νιώσει άνετα.

γάτα με μολυσμένο μάτι

Χρησιμοποίησαν οδοντόβουρτσα για να το προσεγγίσουν

«Την προσεγγίσαμε χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα για να τη βουρτσίσουμε και της μιλούσαμε. Βλέπαμε πως σιγά σιγά άρχισε να μας εμπιστεύεται», αναφέρει η Tram. «Πολύ σύντομα, έγινε στοργική, γλυκιά και γουργούριζε όταν την χαϊδεύαμε, αν και εξακολουθούσε να βγάζει συριγμούς αν την πλησιάζαμε πολύ γρήγορα».

γάτα και οδοντόβουρτσα
Ένας από τους σκύλους που κατοικούν εκεί ήρθε να της προσφέρει μερικές αγκαλιές και φροντίδα, όσο εκείνη ανάρρωνε. Η Lucky κουλουριάστηκε δίπλα στη σκυλίτσα και αποκοιμήθηκε, ενώ γουργούριζε ευχαριστημένη.
Η σκυλίτσα ανέλαβε να προσέχει το γατάκι και η Lucky κουλουριάστηκε ακριβώς από πάνω της.

γάτα πάνω σε σκύλο
Καθώς το γατάκι αισθανόταν όλο και πιο άνετα με το περιβάλλον του, οι συριγμοί υποχώρησαν και εμφανίστηκε η παιχνιδιάρικη πλευρά του.
«Σταμάτησε τους συριγμούς και άρχισε να γουργουρίζει και να δέχεται χάδια στο κεφαλάκι της».

Ένα χαρούμενο γατάκι

Το πρώην επιθετικό ζώο μεταμορφώθηκε σε ένα γλυκύτατο γατάκι. Άρχιζε να γουργουρίζει ασταμάτητα όταν την χάιδευαν και κυνηγούσε κάθε κινούμενο παιχνίδι προσπαθώντας να ορμήσει πάνω του.

γάτα με μπλε παιχνίδι

Η Lucky το γατάκι


«Γνώρισε όλα τα κατοικίδια του σπιτιού μας, τη Lilo, τη Finny, τη Rosie και τη Misty! Της άρεσε ιδιαίτερα να παίζει με τα παιχνίδια της Misty, προς μεγάλη απογοήτευση της».

Οι γάτες Lucky και Misty

Όταν ήταν έτοιμη να βρει ένα παντοτινό σπίτι, πήγαν τη Lucky στο κέντρο υιοθεσίας μαζί με άλλα γατάκια.
Η Calpico, μια φιλική γάτα calico, πήρε τη Lucky υπό την προστασία της. Της έκανε παρέα και την παρηγορούσε όταν χρειαζόταν μια αγκαλιά.

Η Lucky μπορεί να είναι λίγο ντροπαλή όταν συναντάει ανθρώπους για πρώτη φορά, αλλά με μερικά χάδια, θα σας συμπαθήσει γρήγορα και θα μετατραπεί σε ένα χαδιάρικο πλάσμα.
Απλά χρειαζόταν μια οικογένεια που θα μπορούσε να την καταλάβει και θα την βοηθούσε να ξεπεράσει τη ντροπαλότητά της. Μετά από μερικές εβδομάδες σε μια ανάδοχη οικογένεια, το όνειρό της έγινε τελικά πραγματικότητα.
«Θα ζήσει με μια φοβερή οικογένεια που αποτελείται από μια μαμά, έναν μπαμπά, δύο κόρες και τρία αδέρφια γατούλες», ανέφερε η Tram.


«Κάναμε μια συνάντηση μαζί τους και μας επέτρεψαν να γνωρίσουμε όλη την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων των γατών τους. Μας ξενάγησαν στο σπίτι και μας έδειξαν πού θα έμενε η Lucky μέχρι να εγκλιματιστεί στο νέο της σπίτι».
Η γάτα Lucky είναι πραγματικά τυχερή, αφού την περιμένει η υπέροχη ζωή μιας κακομαθημένης γάτας σπιτιού.
«Θα μας λείψει πολύ η Lucky και ιδιαίτερα στη μαμά μας που τη φρόντιζε, αλλά ταυτόχρονα είμαστε πολύ χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι για όλους».

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr