Τραγικό: Σκύλος βρέθηκε θαμμένος ζωντανός σε παραλία, τώρα ζει ευτυχισμένο με την νέα του οικογένεια

Νωρίτερα φέτος, αποκαλύφθηκε ένα τρομερό εύρημα ένα σκυλί θαμμένο ζωντανό σε μια παραλία της Χαβάης. Αν και ο θύτης  δεν έχει ταυτοποιηθεί, η ιστορία αυτή έχει μια ωραία κατάληξη. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι αυτός ο δραστήριος σκύλος ζει τώρα μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή με τη φροντίδα της οικογένειας που τον ανέλαβε.

Η τραγική ανακάλυψη του σκύλου θαμμένου στην παραλία

Σε περίπτωση που το χάσατε, ένας θεατής σε μια παραλία στο Oahu της Χαβάης παρακολούθησε ένα άτομο που κρατούσε μια ματσέτα να θάβει ζωντανό ένα σκυλί σε κοινή θέα. Αμέσως κάλεσε την PAWS of Hawaii και όλη η ομάδα έσπευσε να σώσει το ζώο.

Το φτωχό κορίτσι ήταν καμένο από τον ήλιο, γεμάτο πληγές, σχεδόν φαλακρό, είχε πληγές στα πόδια του και ήταν σε άθλια κατάσταση υγείας. Το κουτάβι, που τώρα ονομάζεται Leialoha, μεταφέρθηκε στην Aloha Affordable Veterinary Services, όπου οι κτηνίατροι την αξιολόγησαν και τη φρόντισαν.

Ο ταλαίπωρος σκύλος στο καταφύγιο

Η Amanda Krasniewski και ο σύζυγός της έχουν προηγούμενη εμπειρία με ανάδοχα κατοικίδια. Όλα ξεκίνησαν όταν το ζευγάρι βρισκόταν στις διακοπές του στο St. Croix. Εντόπισαν διαφήμιση που ενθάρρυνε τους ανθρώπους να μεταφέρουν αεροπορικώς στην ηπειρωτική χώρα σκυλιά που μπορούν να υιοθετηθούν, προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες να βρουν μόνιμο σπίτι. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, σταμάτησαν στο καταφύγιο.

Οι νεόνυμφοι ήθελαν ούτως ή άλλως να φέρουν έναν σκύλο στη νεοσύστατη οικογένειά τους, οπότε σκέφτηκαν ότι μπορούν κάλλιστα να υιοθετήσουν έναν από το υπερπλήρες καταφύγιο του St. Croix. Επέλεξαν ένα σκυλί με το όνομα Mocha και το έφεραν στο σπίτι τους.

Όταν η Mocha ήταν ακόμα κουτάβι, το ζευγάρι απέκτησε τον Bruce, ένα αδέσποτο Chow Mix. Η φροντίδα αυτών των δύο σκύλων διάσωσης τους δίδαξε τη σημασία της διάσωσης και της αναδοχής. Το δίδυμο επέλεξε να γίνει ανάδοχος με την PAWS of Hawaii αφού ήρθε στη Χαβάη και δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

Η αναδοχή, σύμφωνα με την Amanda, “ήταν ένας καταπληκτικός τρόπος για να διατηρήσουμε τα ζώα, ενώ παράλληλα δραστηριοποιούμαστε στην κοινότητα”. Το δίδυμο ανέλαβε 12 σκυλιά πριν από τη Leialoha. Όταν η Amanda εντόπισε την ανάρτηση της PAWS of Hawaii στο Facebook σχετικά με τη Leialoha, επικοινώνησε αμέσως με τον εκτελεστικό διευθυντή και προσφέρθηκε να βοηθήσει.

Η αρχή ήταν αρκετά δύσκολη 

Η πρώτη νύχτα ήταν αρκετά δύσκολη. “Μύριζε απαίσια από την ταφή της και τις δερματικές διαταραχές της”, δήλωσε η ίδια. Ήταν πρησμένη και κατακόκκινη. Προσπάθησα να τη σηκώσω για να τη μεταφέρω από το κυνοκομείο ταξιδιού σε ένα πολύ τεράστιο κλουβί για σκύλους, αλλά εκείνη έκλαιγε με λυγμούς. Ειλικρινά δεν ήξερα αν θα τα κατάφερνε να περάσει τη νύχτα”.

Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Leialoha

Η Leialoha ήταν λιποβαρής και εξαντλημένη και χρειαζόταν χρόνο για να συνέλθει, αλλά είχε φτάσει σε σημείο καμπής και είχε πάρει το δρόμο της. “Πήγα να την επισκεφτώ το επόμενο πρωί και μου κούνησε λίγο την ουρά”, είπε η Amanda. “Ήξερα ότι ήταν πολεμίστρια και ότι από εκείνο το σημείο και μετά θα ανέκαμπτε πλήρως”.

Το κουτάβι ανακάλυψε ότι ήταν ασφαλές αφού μεταφέρθηκε από το κλουβί στο τραπεζάκι του καφέ.
Η Leialoha βγήκε από το κλουβί της στην αρχή μόνο για να πάει για κατούρημα. Εκείνες τις πρώτες ημέρες, η Amanda και ο σύζυγός της περνούσαν πολύ χρόνο κάνοντας παρέα στο κυνοκομείο. Σταδιακά η Leialoha ένιωσε αρκετή αυτοπεποίθηση ώστε να μετακινηθεί από το κλουβί κάτω από το τραπεζάκι του καφέ για να κοιμηθεί.

Μια σπουδαία μεταμόρφωση

Μέσα σε δύο εβδομάδες, ο Leialoha συμπεριφερόταν όπως κάθε άλλο κουτάβι: “Έπαιζε συνεχώς με έναν από τους σκύλους μας, έπαιζε μπάλα με τον σύζυγό μου και μετά κουλουριαζόταν δίπλα μου για έναν υπνάκο”, είπε η Amanda. “Δώσαμε στη Leialoha το χρόνο και το χώρο που χρειαζόταν για να θεραπευτεί και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση”.

Τόσο η προσπάθεια αναδοχής όσο και η προσπάθεια υιοθεσίας του ζευγαριού απέτυχαν.
Όταν η υιοθεσία απέτυχε, οι Krasniewskis βρίσκονταν σε διακοπές και η Leialoha επρόκειτο να υιοθετηθεί από μια οικογένεια του Big Island. δυστυχώς, ένας από τους σκύλους τους αρρώστησε αρκετά και δεν ήταν σε θέση να αποκτήσουν νέο σκύλο εκείνη τη στιγμή.

Όταν η οικογένεια επέστρεψε από τις διακοπές της, η Leialoha επέστρεψε στο σπίτι τους και ο σύζυγος της Amanda έγινε εξαιρετικά πιστός σε αυτήν. “Θέλαμε να σιγουρευτούμε ότι θα πήγαινε στο μόνιμο σπίτι της και ότι κάποιος δεν θα την ήθελε απλώς επειδή ήταν “διάσημη””, δήλωσε. “Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το να την κρατήσουμε ήταν η καλύτερη επιλογή”.

Η Leialoha είναι ευτυχισμένη και υγιής χάρη στην επιμελή και στοργική φροντίδα της Amanda και της οικογένειάς της. Της αρέσει να παίζει όλη μέρα και έχει πολλή ενέργεια, σύμφωνα με την Amanda. Είναι αρκετά θορυβώδης και απαιτεί την προσοχή μας. Είναι, ωστόσο, ένα εξαιρετικά γλυκό νεαρό κορίτσι που απολαμβάνει τους πάντες. Ποτέ δεν θα υποψιαζόσασταν ότι κάποιος την είχε πειράξει ποτέ”.

Οι θερμότερες ευχαριστίες μας απευθύνονται στην οικογένεια Krasniewski, στην PAWS of Hawaii και σε όλους όσοι βοήθησαν να γίνει εφικτό αυτό το πολύ ευτυχές τέλος. Σύμφωνα με ιστορίες όπως αυτή της Leialoha, η αγάπη θριαμβεύει πάνω απ’ όλα.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr