Τυφλό γατάκι ειδικών αναγκών που εγκαταλείφθηκε, νιώθει τόσο ευγνώμων που είναι επιτέλους ασφαλές και ζεστό

Ιστορίες Ζώων

Γνωρίστε το χορηγούμενο γατάκι του μήνα, τον Halo! Η αλήθεια πίσω από το μυστήριο αυτού του γατάκι με ειδικές ανάγκες αποκαλύφθηκε αργότερα.

Όχι μόνο η Halo είχε πεταχτεί με τραυματική εγκεφαλική βλάβη, αλλά βρισκόταν στιγμές πριν από την ευθανασία σε ένα καταφύγιο θανάτου.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς η Halo ζει την καλύτερη ζωή της χάρη στους ανθρώπους που αρνήθηκαν να την εγκαταλείψουν!


Μια σοκαριστική ανακάλυψη

Η Σάρα Ρίτσαρντσον, συντονίστρια διάσωσης για το , έλαβε ένα τηλεφώνημα από το καταφύγιο για ένα γατάκι που κινδύνευε με ευθανασία.

Το γατάκι, που αργότερα ονομάστηκε Halo, είχε γερμένο κεφάλι και ταλαντευόταν όταν περπατούσε.

Το καταφύγιο είπε στη Σάρα ότι η κατάσταση της Halo ήταν πέρα από τις γνώσεις τους, επομένως θα της έκαναν ευθανασία αν δεν την έπαιρνε μια ομάδα διάσωσης.

“Τους είπα να μην της κάνουν ευθανασία και ότι θα ήμουν εκεί σε μια ώρα”, είπε η Σάρα. “Δεν ήξερα ακόμα την ιστορία, αλλά συμφώνησα να την πάρω ούτως ή άλλως”.


Η Σάρα έφτασε στον τόπο του εγκλήματος μια ώρα αργότερα για να αξιολογήσει τη μικρή Χάλο.

“Ήταν πολύ φοβισμένη και κουνιόταν όταν προσπάθησα να την αγγίξω”, είπε η Σάρα. “Άρχισε όμως να γουργουρίζει μόλις ένιωσε ότι μπορούσε να μας εμπιστευτεί”.

Η Σάρα συνειδητοποίησε επίσης ότι η Halo ήταν είτε τυφλή είτε είχε σοβαρά μειωμένη όραση.

Μόλις η Σάρα εξασφάλισε με ασφάλεια τη Χάλο, ρώτησε το καταφύγιο τι οδήγησε τη Χάλο να φτάσει εκεί εξ αρχής.

Η απάντηση αποκάλυψε την ανησυχητική αλήθεια…


Ένα μυστήριο ξετυλίγεται

“Το καταφύγιο είπε ότι δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα από κάποιον που τη βρήκε σε ένα τοπικό πάρκο”, είπε η Σάρα. “Αλλά κάτι δεν κολλούσε – το πάρκο αυτό δεν είναι σε κατοικημένη περιοχή. Θα έπρεπε να πας με το αυτοκίνητο σε αυτό το πάρκο”.

Δεδομένου ότι το πάρκο ανήκε στην πόλη, η Σάρα και το προσωπικό του καταφυγίου μπόρεσαν να ζητήσουν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της ημέρας που βρέθηκε η Χάλο.

Το υλικό αποκάλυψε ότι κάποιος είχε πετάξει τον Halo στο πάρκο, μόνο του και σε σύγχυση.


“Το να βλέπουμε το υλικό που την εγκατέλειπε ήταν βαθιά αναστατωτικό”, δήλωσε η Σάρα. “Με έκανε ακόμα πιο αποφασισμένη να τη σώσω”.

Είχε αφεθεί μόνη της, τυφλή και ανίκανη να περπατήσει χωρίς να πέσει. Ωστόσο, το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας ήταν θολό και το άτομο που την παράτησε δεν μπορούσε να αναγνωριστεί.

“Θέλουμε δικαιοσύνη για τη Χάλο, αλλά ένα από τα μειονεκτήματα της νομοθεσίας του Αρκάνσας είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να διωχθεί ποινικά η κακοποίηση ζώων”, δήλωσε η Σάρα. “Η βασική μας προτεραιότητα είναι να βοηθήσουμε τη Halo να αναρρώσει πλήρως”.

Το μυστικό του Halo

Η Sarah πήγε τον Halo κατευθείαν στον κτηνίατρο, όπου έκαναν διάφορες εξετάσεις.

Στην αρχή, η κλίση του κεφαλιού της Halo και το ασταθές περπάτημα της έκαναν να φαίνεται ότι είχε , αλλά ο κτηνίατρος διαπίστωσε ότι στην πραγματικότητα υπέφερε από τραυματική εγκεφαλική βλάβη.

Της χορηγήθηκαν στεροειδή και αντιβιοτικά, αλλά στα μισά της θεραπείας, η Σάρα κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Η Halo δεν βελτιωνόταν – αντίθετα, άρχισε να έχει επιληπτικές κρίσεις.

“Ήξερα ότι κάτι άλλο συνέβαινε, οπότε την πήγα σε έναν διαφορετικό ειδικό”, δήλωσε η Σάρα.

Ο κτηνίατρος συμφώνησε ότι ο Halo είχε μια τραυματική εγκεφαλική βλάβη, αλλά αποκάλυψε επίσης κάποιες νέες πληροφορίες.

Η Halo είτε έχει έναν πολύποδα στο αυτί είτε έναν όγκο βαθιά μέσα στο αυτί της που επηρεάζει τον εγκέφαλό της.

Ο μόνος τρόπος για να εντοπιστεί η πηγή του προβλήματος είναι με ένα ειδικό ωτοσκόπιο που θα απαιτήσει την αναισθησία της Halo.

Η αναισθησία γάτων με ειδικές ανάγκες και νευρολογικές παθήσεις ενέχει πάντα κινδύνους, αλλά η χειρουργική επέμβαση θα βελτίωνε δραματικά την ποιότητα ζωής της Χάλο.

Τα καλά νέα είναι ότι ο κτηνίατρος προσφέρθηκε να χρησιμοποιήσει το μικροσκόπιο και να αφαιρέσει χειρουργικά τον πολύποδα/όγκο στο ίδιο ραντεβού.

Αυτή η χειρουργική επέμβαση είναι η καλύτερη ευκαιρία της Halo όχι μόνο να αποτρέψει την επιδείνωση της κατάστασής της, αλλά και να αντιστρέψει το μεγαλύτερο μέρος της υπάρχουσας βλάβης.


Βοηθήστε τη Halo να ζήσει ευτυχισμένη και να μην πεθάνει ποτέ ξανά

Η Halo έχει προγραμματιστεί για χειρουργική επέμβαση τις επόμενες εβδομάδες. Μέχρι τότε, θα έχει πολλή αγάπη και προσοχή στο ανάδοχο σπίτι της. “Ο κτηνίατρος είναι σίγουρος ότι η χειρουργική επέμβαση είναι το σωστό”, δήλωσε η Σάρα.

Αυτό σημαίνει ότι θα ανακτήσει μέρος της όρασής της, θα έχει καλύτερη ισορροπία και θα βελτιώσει την κλίση του κεφαλιού της.

Αυτή τη στιγμή, η καημένη η Halo δεν μπορεί να ανέβει ούτε στο κουτί της άμμου της χωρίς να αναποδογυρίσει. Δεν μπορεί να φάει χωρίς βοήθεια, αλλιώς θα αναποδογυρίσει και θα πέσει στο μπολ με το φαγητό της.

“Θα κοστίσει χιλιάδες δολάρια επιπλέον αυτών που έχουμε ήδη ξοδέψει για ειδικούς και φάρμακα”, δήλωσε η Σάρα. “Της αξίζει μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Αξίζει να μαζέψουμε τα χρήματα για να το κάνουμε εφικτό”.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top