Βρήκε το παντοτινό του σπίτι: Γατάκι με τέσσερα αυτιά σώζεται και ξεκινά μια νέα ευτυχισμένη ζωή

γατάκι με 4 αυτιά

Η φυσιολογική ανατομία των γατών περιλαμβάνει μόνο δύο αυτιά. Μπορεί να υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις στις οποίες η γάτα έχει εξωτερικά έξτρα αυτιά που μπορεί να μοιάζουν με αυτιά, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει συνήθως. Αν υπάρχει μια τέτοια περίεργη γάτα, τότε πρέπει να πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια ανωμαλία.

Γνωρίστε τον Frankie, που είναι η συντομογραφία του Frankenkitten, γεννήθηκε με τέσσερα αυτιά κάτω από ένα προαστιακό σπίτι όπου βρέθηκε μαζί με το αδελφάκι του.

γατάκι με 4 αυτιά

Γνωρίστε τον Frankie,το γατάκι με τα 4 αυτιά

“Γεννήθηκε κάτω από ένα προαστιακό σπίτι από μια άγρια μητέρα”, εξηγεί ο άνθρωπος του Frankie, Georgi Anderson. “Βρέθηκε με ένα ζωντανό αδελφάκι, αλλά μπορεί να υπήρχαν περισσότερα που δεν επέζησαν.

Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού πήραν τον Frankie και τον αδελφό του για αρκετές εβδομάδες για να τους κοινωνικοποιήσουν και να τους παχύνουν πριν τους φέρουν στο καταφύγιο για ιατρική περίθαλψη και επανένταξη”.

γατάκι με 4 αυτιά

Τι προβλήματα αντιμετωπίζει ο Frankie;

Φυσικά, τα τέσσερα αυτιά του είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι άνθρωποι, αλλά έχει επίσης ένα πολύ μεγάλο υπερβολικό δάγκωμα που δίνει στο πρόσωπό του μια πολύ γωνιώδη εμφάνιση.

Όταν έφτασε για πρώτη φορά στο καταφύγιο ζώων είχε δύο μάτια, αλλά δυστυχώς το ένα μάτι είχε υποστεί ρήξη και έπρεπε να αφαιρεθεί.

Ο Frankie έχει επίσης προβλήματα στα πίσω πόδια του επειδή τα γόνατά του δεν κάθονται σωστά, αυτό τον κάνει να περπατάει με λίγο πλατύ πόδι, καθώς τα γόνατά του συχνά γλιστρούν μέσα και έξω από τη θέση τους.

γατάκι με 4 αυτιά

“Λόγω του υπερβολικού δαγκώματος, οι κάτω κυνόδοντές του διαπερνούσαν την οροφή του στόματός του. Χρειάζεται επίσης να χειρουργηθούν τα γόνατά του για να σταθεροποιηθούν οι αρθρώσεις, αλλά μαζεύω τα χρήματα γι’ αυτό, είναι αρκετά ακριβό”, δήλωσε ο Georgi.

Έχει κάνει επίσης οδοντιατρική εργασία για να κόψει τους κάτω κυνόδοντες του σε λίγα χιλιοστά πάνω από τη γραμμή των ούλων”.

γατάκι με 4 αυτιά

Η αφαίρεση του ματιού του επέτρεψε να επιβιώσει, καθώς η μόλυνση θα γινόταν σηπτική και θα τον σκότωνε”.

“Εργαζόμουν στο καταφύγιο ζώων την εποχή που ήρθε ο Φράνκι. Ήμουν επίσης ανάδοχος φροντιστής και έτσι μου ζητήθηκε να τον αναλάβω για μια εβδομάδα, καθώς ανάρρωνε από την αφαίρεση του ματιού”.

γατάκι με 4 αυτιά

Εμφάνιση ή συμπεριφορά;

“Δεν ήταν τόσο η μοναδική του εμφάνιση που μου τον πούλησε – ήταν η γλυκιά του συμπεριφορά, ο τρόπος που εξερευνούσε το περιβάλλον του και αναζητούσε παρηγοριά από εμένα.

Πήγα και τον είδα πριν από την επέμβαση και αμέσως εντυπωσιάστηκα από το πόσο γλυκύτατος ήταν.

Μετά από λίγες ώρες που τον είχα στο σπίτι στην ανάρρωση, ήξερα ότι ήταν ξεχωριστός με έναν τρόπο που δεν μπορούσα να περιγράψω.”

γατάκι με 4 αυτιά

Η σίτιση και η προσαρμογή του

“Η σωματική πτυχή της κατάστασής του έχει κάποιες επιπτώσεις στην καθημερινή του ζωή. Τα μικρά μπροστινά αυτιά επηρεάζουν ήπια την κατευθυντική του ακοή, καθώς λειτουργούν σχεδόν σαν μικρές ωτοασπίδες για τα κανονικά του αυτιά”.

“Έχει προσαρμοστεί καλά στο να έχει μόνο ένα μάτι, αλλά μπορώ να πω ότι η νυχτερινή του όραση δεν είναι τόσο καλή όσο των άλλων γατών μου”. Τα πόδια του τον κάνουν να περπατάει με ανοιχτά πόδια, αλλά δεν προκαλούν πόνο ούτε επηρεάζουν τον τρόπο που παίζει ή πηδάει.

Το στόμα του είναι ίσως ο μεγαλύτερος φυσικός παράγοντας – δυσκολεύεται να φάει υγρή τροφή επειδή δεν μπορεί να την πιάσει καλά.

Ακολουθεί διατροφή μόνο με ξηρά τροφή και έχει μάθει να μαζεύει την κροκέτα με τη γλώσσα του και να τη φέρνει στο στόμα του με αυτόν τον τρόπο, αντί να χρησιμοποιεί τα δόντια του”.

γατάκι με 4 αυτιά
“Μια κανονική μέρα για τον Frankie είναι να διαλέγει διαφορετικά μέρη για να κουλουριαστεί και να κοιμηθεί, να μου στήνει ενέδρα κάθε πρωί ενώ φτιάχνω πρωινό.

Του αρέσει να προσπαθεί να σκαρφαλώσει στο πόδι μου και στη συνέχεια να απομακρύνεται σαν τρελός, παίζοντας με τον αδελφό του Lucius Malfoy. Ενοχλώντας τα μεγαλύτερα αδέρφια του, τη Μινάκο και τον Οδοντογένη”.

Η προσωπικότητα του Φρανκι

“Η προσωπικότητά του είναι πολύ θρασύς, αλλά τη βγάζει καθαρή γιατί είναι και πολύ γλυκός. Δεν είναι υπερβολικά έξυπνος, κάτι που έχει παρατηρηθεί ως χαρακτηριστικό σε κάποιες άλλες γάτες με 4 αυτιά. Αμφιβάλλω αν θα τα πήγαινε καλά έξω.”

“Θα έβλεπε ένα αυτοκίνητο και θα νόμιζε ότι είναι κάτι για να παίξει. Αλλά είναι τόσο τρυφερός και στοργικός και φαίνεται να αντιλαμβάνεται πότε είχα μια δύσκολη μέρα. Σχεδόν θα έλεγα ότι έχει προσωπικότητα σαν του σκύλου”.

γατάκι με 4 αυτιά

Ο Frankie είναι η ζωντανή απόδειξη ότι η ομορφιά βρίσκεται μέσα μας. Έχει μια υπέροχη σχέση με τους ανθρώπους του και κάτι μου λέει ότι όλα θα πάνε καλά.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr