Golden Retriever: Ο πιο γνωστός και αγαπητός σκύλος, Όλα τα χρήσιμα – Προσωπικότητα, Ανάγκες, Χαρακτήρας και πιθανά προβλήματα

Golden Retriever

Τα Golden Retriever είναι αθλητικά, δυνατά σκυλιά που μπορούν να παίζουν και να εργάζονται στο νερό και στη στεριά. Έχουν δυνατό κεφάλι και λαιμό και καλά αναπτυγμένο μπροστινό και πίσω μέρος. Η φυλή τείνει να έχει ελαφρώς μεγαλύτερο ύψος σώματος. Τα Golden Retriever έχουν ισχυρό βάδισμα που τους επιτρέπει να διανύουν μεγάλες αποστάσεις.
Το τρίχωμα είναι πυκνό, με ίσιο ή κυματιστό, υδατοαπωθητικό υπόστρωμα. Τα πιο συνηθισμένα χρώματα είναι το κρεμ, το σκούρο και το ανοιχτό χρυσαφί.

Golden Retriever, μάθε τα πάντα για αυτή την αξιαγάπητη φυλή

Τύπος: αθλητικός σκύλος
Βάρος: 24 με 35 κιλά
Ύψος: 55 με 60 εκατοστά
Οικογένεια: Gundog, Retriever
Καταγωγή: Αγγλία
Ημερομηνία καταγωγής: 1800
Άλλα ονόματα: Yellow Retriever (κίτρινο ριτρίβερ)

Golden Retriever

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής

• Επίπεδο ενέργειας 3/5
• Απαιτήσεις άσκησης 3/5
• Παιχνίδι 5/5
• Αγάπη 5/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 5/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 5/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 5/5
• Εγρήγορση 2/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 5/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 3/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 3/5
• Φωνητικότητα 3/5

Ιστορία της φυλής Golden Retriever

Πού γεννήθηκε το Golden Retriever; Από πού προέρχεται το Golden Retriever; Το Golden Retriever δημιουργήθηκε σε μια από τις πιο τεκμηριωμένες τυχαίες προσπάθειες δημιουργίας της φυλής. Ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία της φυλής ήταν ο λόρδος Tweedmouth, ο οποίος ζούσε κατά μήκος του ποταμού Tweed, βόρεια των συνόρων της Σκωτίας.
Συγκεκριμένα, στα μέσα της δεκαετίας του 1800 ο λόρδος Tweedmouth διασταύρωσε ένα κίτρινο κυματιστό ριτρίβερ (απόγονο των μικρότερων φυλών Newfoundland και των πρώτων Labrador που χρησιμοποιούσαν οι ψαράδες), έναν κόκορα, με ένα Tweed Water Spaniel (ένα δημοφιλές ριτρίβερ χρυσού χρώματος με σγουρά μαλλιά) στο Bell. Πιστεύεται ότι ήταν ένα καλό δείγμα της φυλής.
Από τη διασταύρωση αυτή γεννήθηκαν τέσσερα κουτάβια, τα οποία ήδη σε νεαρή ηλικία αποδείχθηκαν εξαιρετικοί κυνηγοί πουλιών. Ακολούθησαν διασταυρώσεις με άλλα μαύρα ριτρίβερ, τουίντ σπανιέλ, σέττερ και λαγωνικά.

dog

Μερικά στοιχεία για τη φυλή

Τα Golden Retrieverφημίζονται για:

– Ανθεκτικότητα στον κρύο καιρό.
– Τα Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι γνωστά για την ανθεκτικότητά τους στο κρύο.
– Συμπεριφέρονται γενναία και θαρραλέα στον κρύο καιρό.
– Είναι ανθεκτικά στο κρύο.

Πόσο καιρό ζει το Γκόλντεν Ριτρίβερ; Το Γκόλντεν Ριτρίβερ έχει διάρκεια ζωής 10-13 ετών.

Χρώμα και τρίχωμα του Γκόλντεν Ριτρίβερ

Αν και το κίτρινο Ριτρίβερ ή Γκόλντεν Ριτρίβερ θεωρείται φυλή με κίτρινο πλατύ τρίχωμα, αναγνωρίστηκε ως ξεχωριστή φυλή το 1912. Ορισμένα από αυτά τα σκυλιά μεταφέρθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1900 από τους γιους του λόρδου Tweedmouth. Η Αμερικανική Λέσχη Κένελ δεν τα αναγνώρισε μέχρι το 1927.
Τα Γκόλντεν Ριτρίβερ έχουν πυκνό, ίσιο ή κυματιστό εξωτερικό, αδιάβροχο τρίχωμα. Τριχωρίζονται δύο φορές το χρόνο και συνήθως γίνονται πιο ανοιχτόχρωμα στο ενδιάμεσο. Συνιστάται μια εβδομαδιαία επίσκεψη στον κομμωτή για να διατηρείται το τρίχωμα λαμπερό, λείο και να ελέγχεται η αποφλοίωση.

Γιατί τα Golden Retriever είναι τόσο δημοφιλή;

Οι πρόγονοι των Golden Retriever συνδυάστηκαν και αναπαράχθηκαν προσεκτικά για να διατηρήσουν αυτή την αξιοσημείωτη ικανότητα, με αποτέλεσμα η φυλή να εκτιμηθεί για την κυνηγετική της ικανότητα. Αργότερα, άρχισαν να αγαπιούνται και ως σκύλοι συντροφιάς. Ωστόσο, μετά τη μετάβαση στο Γκόλντεν Ριτρίβερ, η δημοτικότητα του σκύλου αυξήθηκε δραματικά και παραμένει μία από τις πιο δημοφιλείς φυλές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Golden Retriever

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Το Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι γνωστό για τον πιστό και υπάκουο χαρακτήρα του ως οικογενειακός σύντροφος. Αυτός ο σκύλος είναι επίσης κατάλληλος αθλητής και λαχταρά τις καθημερινές βόλτες και την άσκηση. Η καθημερινή σωματική και πνευματική άσκηση είναι απαραίτητη, καθώς αυτός ο σκύλος και η δραστήρια φύση του μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα συμπεριφοράς αν δεν του δοθεί η κατάλληλη προσοχή. Ορισμένα Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι πολύ ευερέθιστα και έντονα, αλλά όλα είναι πρόθυμα να ευχαριστήσουν και να μάθουν από τους ιδιοκτήτες τους.
Με καλή εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση από την ηλικία των κουταβιών (μίνι), μπορούν να γίνουν ήρεμοι, στοργικοί, παιχνιδιάρηδες και ενθουσιώδεις φίλοι.
Ένα επίτευγμα που αξίζει να αναφερθεί είναι η ανταγωνιστική υπακοή. Αυτός ο σκύλος απολαμβάνει τα ειδικά παιχνίδια αναζήτησης και του αρέσει να μεταφέρει αντικείμενα στο στόμα του.

Χαρακτηριστικά της φυλής

Το Golden Retriever απαιτεί καθημερινή άσκηση και απελευθέρωση. Είναι πολύ έξυπνο και έμπειρο, οπότε τα μαθήματα υπακοής και τα κόλπα πρέπει να περιλαμβάνονται στην καθημερινή του εκπαίδευση. Είναι ευχάριστοι σύντροφοι του ανθρώπου και μπορούν να υποστηρίξουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων τόσο εντός όσο και εκτός νερού. Φυσικά, τα Γκόλντεν Ριτρίβερ αγαπούν επίσης την ανθρώπινη συντροφιά. Δεν τους αρέσει να μένουν μόνα τους για πολλή ώρα και χρειάζονται την ανθρώπινη συντροφιά για να είναι ευτυχισμένα.Το ενεργό παιχνίδι πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής ρουτίνας, π.χ. χρησιμοποιήστε την ώρα της εκπαίδευσης ως ώρα παιχνιδιού.
Δύο φορές την εβδομάδα, το τρίχωμα θα πρέπει να περιποιείται (να βουρτσίζεται) για να αφαιρούνται οι νεκρές και πεσμένες τρίχες.
Θα πρέπει επίσης να προσέχει τη διατροφή του και να τρέφεται με μια ποιοτική τροφή σκύλου για να διατηρεί την υγεία του, συμπεριλαμβανομένου του σωστού βάρους, των επιπέδων ενέργειας και της κατάστασης του τριχώματος.

Η υγεία της φυλής Golden Retriever

– Σημαντικές ασθένειες: CHD, δερματικές παθήσεις (αλλεργίες, μολύνσεις αυτιών), αιμαγγειοσάρκωμα, λέμφωμα.
– Ανησυχίες: ΔΦΑ, δυσπλασία των αγκώνων, οφθαλμικές παθήσεις (εντροπία, CPRA), επιληπτικές κρίσεις, υποθυρεοειδισμός, όγκοι μαστοκυττάρων.
– Απρόβλεπτες περιστάσεις: οστεοσάρκωμα.
– Συνιστώμενες εξετάσεις.
– Διάρκεια ζωής της φυλής: 10-13 έτη.Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να είναι ενδεικτικά της φυλής, τα σκυλιά έχουν επίσης τη δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αναπτύσσουν διαφορετικές συνήθειες μέσω της εκπαίδευσης.

Golden Retriever

Πού μπορείτε να υιοθετήσετε ένα λαμπραντόρ ή ένα γκόλντεν ριτρίβερ;

Επικοινωνήστε με ένα πρακτορείο υιοθεσίας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε ένα κουτάβι που είναι διαθέσιμο για υιοθεσία στο πλησιέστερο καταφύγιο ή κυνοκομείο της περιοχής σας, να ψάξετε στις αγγελίες ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρο.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr