Πως να κρατήσετε ασφαλή τον σκύλο σας στο αμάξι: Μυστικά και πληροφορίες για ένα ήρεμο ταξίδι

Χρήσιμα Χωρίς Κατηγορία

Μάλλον θα έχετε αναρωτηθεί πολλές φορές το πως να κρατήσετε ασφαλή τον σκύλο σας στο αμάξι. Εάν σας συμβαίνει κάθε φορά που πρέπει να ταξιδέψετε ή να φύγετε για μερικές μέρες από το σπίτι να σκέφτεστε που θα αφήσετε τον σκύλο σας για να μην κινδυνέψει κάνοντας βόλτες μέσα στο αμάξι ενώ οδηγείτε αυτό το άρθρο είναι για εσάς.

Πως θα κρατήσετε ασφαλή τον σκύλο σας στο αμάξι;

Όσοι έχετε κατοικίδιο θα ξέρετε πολύ καλά πως είναι ένα μέλος της οικογένειας σας και πολλές φορές θα χρειαστεί να το μετακινήσετε με την χρήση αυτοκινήτου. Μπορεί να χρειαστεί να μεταβείτε στον κτηνίατρο, στην αγορά, σε ένα φιλικό σπίτι ή ακόμα και να τον πάρετε μαζί σας σε κάποιο ταξίδι ή εκδρομή. Οι μετακινήσεις μπορεί να έχουν μικρή ή μεγάλη διάρκεια, αλλά πάντα πρέπει αν είστε σίγουροι ότι κινήστε με ασφάλεια.

Ειδικότερα τα κατοικίδια ζώα όπως οι σκύλοι είναι αδύνατο να χωρέσουν σε ένα κλουβάκι που θα το τοποθετείστε στο χαλάκι του μπροστινού καθίσματος ώστε να έχετε την πλήρη επίβλεψή του. Η ασφάλεια του σκύλου σας είναι εξαιρετικά σημαντική και απαιτεί προετοιμασία αλλά και σωστό εξοπλισμό. Με την σωστή προετοιμασία και ασφάλεια του σκύλου σας θα αποφύγετε τόσο τον κίνδυνο τραυματισμού του κατοικίδιου σας όσο και την πιθανότητα να σας αποσπάσει την προσοχή την ώρα που οδηγείτε. Ίσως η καλύτερη λύση είναι η ζώνη ασφαλείας. Όμως, Τα περισσότερα αυτοκίνητα δεν έχουν σχεδιαστεί ώστε να κρατούν και να παρέχουν ζώνη ασφαλείας που θα ταιριάζει στο σώμα του σκύλου σας. Μπορείτε να προμηθευτείτε ειδική ζώνη ασφαλείας στο κατάλληλο μέγεθος. Τοποθετήστε την στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Αποφύγετε τα ανοιχτά παράθυρα όσο και εάν λατρεύει ο σκυλάκος σας να βγάζει το κεφάλι του έξω και να απολαμβάνει το αεράκι.
Με μερικά tips και σωστό εξοπλισμό δεν χρειάζεται να αφήνετε τον σκύλο σας στο σπίτι όταν φεύγετε. Υπάρχουν λύσεις ώστε να διασφαλίσετε και την δική του ασφάλεια κατά την παραμονή του στο αυτοκίνητο όσο και την δική σας την ώρα που οδηγείτε, όπως άλλωστε ορίζει και η νομοθεσία.


Αγοράστε ειδική ζώνη ασφαλείας

Η ζώνη ασφαλείας είναι ο πρώτος και ασφαλέστερος τρόπος για να κρατήσετε τον σκύλο σας ασφαλή στο αμάξι. Η ζώνη πρέπει να εφαρμόζει τέλεια στο σώμα του σκύλου σας. Πιο συγκεκριμένα είναι ιδανική λύση για τους υπάκουους σκύλους, με καλή συμπεριφορά. Βεβαιωθείτε πως ο σκύλος δεν μασάει το λουρί κατά την διάρκεια του ταξιδιού και εάν συμβαίνει αυτό να επιλέξετε ένα δυνατό υλικό.
Τοποθετήστε πρώτα το λουρί ασφαλείας στην ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου. Μετά τοποθετήστε το ζωάκι σας στην κατάλληλη θέση και ρυθμίστε την ζώνη. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες της εταιρίας όπου αγοράσατε την ζώνη ασφαλείας.

Εφαρμόστε ένα ειδικό Ζippline Λουρί

Όπως και η ζώνη ασφαλείας έτσι και το zipline λουρί είναι κατάλληλο για μεγαλόσωμες και μικρόσωμες φυλές. Συνίσταται για νεαρά σκυλάκια και πιο ενεργά. Είναι ικανό να συγκρατεί τον σκύλο αλλά και του επιτρέπει να κινείται. Χρησιμοποιήστε το μαζί με το λουρί του.
Η τοποθέτηση είναι απλή: Συνδέστε το στην γλωττίδα της ζώνης ασφαλείας στα καθίσματα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Βιδώστε όλες τις ασφάλειες για να βεβαιωθείτε ότι είναι στην σωστή θέση κλειδώματος. Με τις ζώνες ασφάλειας κλειδωμένες αφαιρέστε τες από το zipline.

Βάλτε τον σκύλο σας σε κλουβί κατάλληλο για το μεγεθός του

Εάν έχετε ένα χαλαρό και συνετό σκυλάκι μικρόσωμης φυλής προτιμήστε να το βάλετε στο κλουβί. Το κλουβί διασφαλίζει ότι θα είναι ασφαλές και άνετο, αρκεί να επιλέξετε ένα μεγάλο κλουβί ώστε να μπορεί να σηκωθεί και να κινηθεί μέσα σε αυτό.
Μπορείτε να καλύψετε το κλουβί με μια κουβέρτα ώστε να βοηθήσετε το σκυλάκι σας να χαλαρώσει.


Επιλέξτε ένα κουτί μεταφοράς: Εύκολη μετακίνηση για μικρόσωμα σκυλάκια

Είναι η ιδανική λύση για ένα αγχώδες και μικρόσωμο σκυλάκι.
Αυτό το κουτί δίνει την δυνατότητα στο σκυλάκι σας να σας βλέπει αλλά και το κρατάει ασφαλή. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ένα λουρί σκύλου.
Το τοποθετείτε πολύ απλά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου συνδέοντας το λουρί του με το κουτί για περισσότερη ασφάλεια.

Ό,τι και να επιλέξετε να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι ένα ασφαλές και δεμένο ζώο στο αμάξι ενισχύει πάντα και προστατεύει και εσάς. Δοκιμάστε να εισάγεται νέους τρόπους όταν είναι κουτάβι και εφαρμόστε τον τρόπο που ταιριάζει καλύτερα στο μέγεθος και την ιδιοσυγκρασία του.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top