English Pointer: Αντανακλούν την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη – Χαρακτηριστικά, προσωπικότητα και προβλήματα της ράτσας

Ακόμα μια πιστή ράτσα για όσους αγαπούν να είναι δραστήριοι! Το Αγγλικό Πόιντερ είναι ένας δυναμικός σκύλος. Πολύ δραστήριος που δεν μπορεί να μείνει εύκολα στο σπίτι. Εάν θέλετε να υιοθετήσετε ένα Πόιντερ καλό θα  αυτήν να το σκεφτείτε πολύ σοβαρά. Πιστός σύντροφος π0ου θα ακολουθεί τον ιδιοκτήτη του για πάντα.

English Pointer

Μερικά χρήσιμα στοιχεία:

Προορίζεται για: οικογένειες
Επίπεδο συντήρησης: χαμηλό-μεσαίο
Προσδόκιμο ζωής: 12 – 15 χρόνια
Ιδιοσυγκρασία-Χαρακτήρας: ευφυής σκύλος
Κίνδυνος για προβλήματα υγείας: Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανίσει προβλήματα υγείας κατά την διάρκεια της ζωής του

Το Αγγλικό Πόιντερ: Επισκόπηση φυλής και ιστορικό υπόβαθρο

Πιστεύεται ότι τα σκυλιά  Πόιντερ έχουν καταγωγή από την Ισπανία. Έχει υποστηριχθεί ότι υπήρχαν στην Αγγλία ήδη από το 1650 σκυλιά που έμοιαζαν με pointer.  Επιπρόσθετα ,  φαίνεται να είναι μία από τις παλαιότερες φυλές στην Αγγλία πού χρονολογείται πάνω από τρεις αιώνες ύπαρξης. Τα Ισπανικά Πόιντερ έφτασαν στην Αγγλία το 1712 και διασταυρώθηκαν με κάποιες άλλες φίλες που του χάρισαν την εξαιρετική οσμή, ταχύτητα, κομψότητα, αντοχή και χαρακτήρα.
Ο αγγλικός όρος Pointer μεταφράζεται ως «δείκτης» κάτι που ταιριάζει στα κυνηγετικά ένστικτα του σκύλου και στην ευκολία του να εντοπίζει το θήραμά του. Τα αγγλικά pointer στην αρχή εκτράφηκαν ως σκύλοι όπλα ενώ σήμερα θεωρούνται εξαιρετικοί κυνηγοί.
Χαρακτηριστικά
Το κύριο χαρακτηριστικό των σκύλων Pointer είναι το κοντό λείο και γυαλιστερό τρίχωμα τους.
Συναντάται με διαφορετικά χρώματα και μοτίβα όπως μαύρο άσπρο καφέ. Το τρίχωμα τους δεν χρίζει ιδιαίτερο καλλωπισμό, μπορείτε όμως να τα χτενίζετε με μία μαλακή βούρτσα για να διατηρείται καθαρό και μαλακό.
Το προσδόκιμο ζωής τους είναι 12 με 15 χρόνια.
Η ράτσα pointer κατατάσσεται στο μεσαίο μέγεθος σκύλου. Οι αρσενικοί σκύλοι pointer ζυγίζουν περίπου 25 με 34 κιλά και έχουν ύψος 60 με 70 εκατοστά. Τα θηλυκά pointer ζυγίζουν μεταξύ 20 και 30 κιλών και έχουν ύψος 58 έως 66 εκατοστά.

English Pointer

Τι ασθένειες μπορούν να εμφανίσουν τα Αγγλικά Πόιντερ;

1.Η δυσπλασία του ισχίου είναι πολύ συνηθισμένη στα μεγαλύτερα σκυλιά και αναγνωρίζεται ως την προβληματική κατάσταση την κατά την οποία το ισχίο δεν ταιριάζει σωστά με τον μηρό. Αυτή η κατάσταση προκαλεί πόνο στο σκύλο. Η αρθρίτιδα επίσης μπορεί να αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια της ζωής του ζώου.

2. Η επιληψία είναι μία νευρολογική διαταραχή πιθανότητα κληρονομική και εκδηλώνεται με ζάλη, ακαμψία, λιποθυμία και ασυνήθιστη συμπεριφορά. Η θεραπεία εάν η διάγνωση γίνει γρήγορα είναι αρκετά δραστική.

3.Αλλεργίες: Το Pointer τι να εμφανίζει ορισμένες αλλεργίες περισσότερο από τα άλλα σκυλιά όπως τροφικές αλλεργίες, αλλεργίες κατά την επαφή και την εισπνοή. Μετά τη διάγνωση του κτηνίατρου θα σας συσταθεί είτε φαρμακευτική αγωγή είτε η απομάκρυνση του κατοικίδιου σας από το αλλεργιογόνο περιβάλλον.

4.Η νευροτροπική οστεοπάθεια είναι μία αρκετά σπάνια ασθένεια. Συνήθως εμφανίζεται σε κουτάβι 3 έως 9 μηνών. Προσβάλλει τα οστά και προκαλεί δυσλειτουργίες και ανωμαλίες στα νεύρα κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε εκφυλισμό της σπονδυλικής στήλης.

5.Οι παθήσεις των ματιών είναι από τις συχνότερες νόσους που μπορούν να προσβάλουν το σκύλο σας. Ειδικότερα η προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς πού μπορεί να οδηγήσει στην αδυναμία της όρασης κατά τη νύχτα αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Tα σκυλιά συνηθίζουν να προσαρμόζουν την όρασή τους αλλά ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης πρέπει να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας.Aλλη μία πάθηση των ματιών είναι «το μάτι κεράσι», ένας κόκκινος όγκος που εμφανίζεται στη γωνία του ματιού του σκύλου και αντιμετωπίζεται με χειρουργική παρέμβαση.

English Pointer
Άλλες δύο νόσοι που επηρεάζουν τα μάτια του σκύλου είναι ο καταρράκτης με θολή και κακή όραση αλλά και η εντροπία όπου τα βλέφαρα του σκύλου γυρίζουν προς τα μέσα προκαλώντας ερεθισμός και μικροτραυματισμούς του ματιού. Ο σκύλος σας προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή με συχνό τρίψιμο και ξύσιμο γύρω από την περιοχή των ματιών με κίνδυνο να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στα μάτια του.

6. Η χόνδροδυσπλασία είναι μία γενετική παραμόρφωση που δεν επιτρέπει στα πόδια να μεγαλώσουν. Η εξέλιξη της νόσου αυτής μπορεί να είναι η παράλυση των ποδιών. Σε άλλες περιπτώσεις μερικά σκυλιά μπορεί να μην επηρεαστούν και να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή.

7.Η νόσος Addison είναι μία σοβαρή ασθένεια που προκαλείται από την ανεπαρκή παραγωγή ορμονών των επινεφριδίων. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι ο εμετός, ο λήθαργος και η ανορεξία. Τα συμπτώματα δεν είναι πάντα εμφανή.

8. Η ψώρα είναι μια νόσος κατά την οποία τα ακάρεα μεταφέρονται τη μητέρα στο κουτάβι χωρίς όμως να μεταφέρεται σε άλλα σκυλιά για ανθρώπους. Ένα αδύναμο ανοσοποιητικό είναι πιθανότερο να εμφανίσει σημάδια ψώρας όπως κόκκινη επιδερμίδα και τριχόπτωση.

English Pointer
Ένας πιστός σκύλος: Χαρακτήρας και προσωπικότητα

Σαν χαρακτήρες είναι πολύ ενεργητικοί και χρειάζεται να διοχετεύσουν την ενέργειά τους με την καθημερινή άσκηση. Εάν δεν έχετε την απαραίτητη υπομονή αλλά και το χρόνο για την εκπαίδευσή του μην επιλέξετε υιοθεσία ένα αγγλικό Πόιντερ.
Τα Pointer χρειάζονται έναν ιδιοκτήτη αρκετά ενεργό όπως και εκείνα που να αγαπά το τρέξιμο το περπάτημα και τις ενέργειες στη φύση. Επιπλέον, ανάλογα με την προσωπικότητα τους ορισμένα αγαπούν το νερό ενώ αλλά όχι.

Τα Πόιντερ εκπαιδεύονται πολύ εύκολα ιδιαίτερα εάν η εκπαίδευσή τους ξεκινήσει όταν είναι κουτάβια.
Είναι αρκετά έξυπνη ράτσα πιστή, υπομονετική και στοργική που προσαρμόζεται την συμπεριφορά του και το χαρακτήρα του σύμφωνα με τη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του ιδιοκτήτη του. Ένας αγχωμένος και νευρικός ιδιοκτήτης είναι πολύ πιθανόν να μεταφέρει το άγχος του και στο σκύλο του.

Επίσης, τα αγγλικά Πόιντερ τα πηγαίνουν περίφημα με τα παιδιά και αλληλοεπιδρούν καλά και με τα υπόλοιπα κατοικίδια.
Είναι σπουδαίοι προστάτες και φύλακες.

English Pointer

Fun Facts: Μια ιστορία για την Τζούνι

Ένα Πόιντερ με το όνομα Τζούνι βρισκόταν μέσα σε ένα πλοίο που βρέθηκε σε ένα έρημο νησί. Λέγετε ότι η Τζούντι έσωσε πολλές ζωές καθώς ανακάλυψε πηγή με φρέσκο πόσιμο νερό. Μετά το πλήρωμα έφτασε στη Σουμάτρα όπου έγιναν αιχμάλωτοι πολέμου. Η Τζούντι πέθανε σε ηλικία 14 ετών. Της απονεμήθηκε μετάλλιο για το θάρρος και την γενναιότητά της.

Τα αγγλικά Πόιντερ είναι μια ιδανική επιλογή για έναν δραστήριο ιδιοκτήτη που επιθυμεί έναν καλό σύντροφο στις εξορμήσεις του.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr