Απαγορευμένες τροφές: 7 Τροφές που μπορούν να σκοτώσουν το σκύλο σου! – Τι μπορούν να προκαλέσουν

Όσοι έχουν κατοικίδιο στο σπίτι τους μπορούν να καταλάβουν πως είναι όταν σε κοιτάει ο σκύλος ή η γάτα σου με αυτό το παραπονιάρικο ύφος όταν τρως, παρακαλώντας σε να τους δώσεις μια μπουκίτσα. Ωστόσο, όσον αφορά τους σκύλους, υπάρχουν μερικές τροφές οι οποίες βλάπτουν την υγεία τους και τον οργανισμό τους και καλό θα ήταν να γνωρίζουμε περισσότερα για αυτές, ώστε να τις αποφεύγουμε.

Κάποιες από αυτές τις τροφές  που καταναλώνουμε καθημερινά, μπορεί απλά να του προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές, ενώ ορισμένες άλλες μπορεί να έχουν πολύ κακή επίδραση επάνω τους. Στην συνέχεια λοιπόν μπορείς να δεις την λίστα με τις πιο κοινές περιπτώσεις, που σίγουρα θα έπρεπε να απομακρύνεις από το ζώο που έχεις στο σπίτι σου!

Διαβάστε ποιες τροφές είναι επικίνδυνες για το σκύλο σου

Σταφύλια και Σταφίδες

απαγορευτικές τροφές

Ο λόγος που τόσο τα σταφύλια όσο και οι σταφίδες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας σε ορισμένα ζώα, δεν είναι γνωστή, αλλά οι περισσότεροι κτηνίατροι ενημερώνουν πως η κατάποση τους μπορεί να προκαλέσει μέχρι και νεφρική ανεπάρκεια, η οποία φυσικά μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή του κατοικίδιου σου. Προτιμότερο λοιπόν είναι να τα αποφύγεις εντελώς.

Κρεμμύδια και σκόρδο

Συνήθως τα χρησιμοποιούμε και τα δύο αυτά συστατικά στα περισσότερα φαγητά μας και ειδικά το σκόρδο γνωρίζουμε πως έχει και θεραπευτικές ιδιότητες. Όταν όμως τα βάλεις μέσα στο φαγητό τους σε μεγάλες ποσότητες, είτε είναι ωμά είτε σε σκόνη και μαγειρεμένα, μπορούν να προκαλέσουν στους σκύλους αλλά και στις γάτες γαστρεντερικό πρόβλημα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα  να προκληθεί και αναιμία, αλλά και βλάβες στα ερυθρά κύτταρα του αίματος. Πιο συγκεκριμένα, οι γάτες είναι εκείνες που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αν τα καταναλώσουν και τα σκυλιά σε μεγάλες ποσότητες δεν υπάρχει ο κίνδυνος.

Καφεΐνη και σοκολάτα

Παρόλο που η καφεΐνη από μόνη της δεν είναι τρόφιμο, περιέχεται σε πολλά είδη διατροφής, όπως είναι το κακάο και φυσικά η σοκολάτα. Εάν η καφεΐνη καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει στον σκύλο ή την γάτα σου επιληπτικές κρίσεις, ταχυκαρδία, δύσπνοια και ανησυχία. Οπότε κάποιο πρόβλημα να έχει το κατοικίδιο και μπορεί να αποβεί μοιραία η κατάποση της.

Όσον αφορά την σοκολάτα εκτός από όλα τα προαναφερόμενα, μπορεί να προκαλέσει και σπασμούς, νεφρική ανεπάρκεια και τέλος θάνατο. Η τοξική δράση της σοκολάτας και του κακάο εξαρτάται από το βάρος του ζώου, καθώς τα μικρότερα ζώα είναι σε υψηλότερο κίνδυνο.

Ξηρούς καρπούς

Μπορεί οι ξηροί καρποί  να κάνουν καλό σε εμάς, στα σκυλιά κάνουν περισσότερο κακό. Πιο συγκεκριμένα, τα καρύδια και τα προϊόντα που τα περιέχουν είναι και τα πιο επικίνδυνα, καθώς μπορούν να προκαλέσουν εμετό, τρέμουλο, αδυναμία, μέχρι και να ανεβάσει θερμοκρασία το σώμα του σκύλου σου.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr