Διατροφή σκύλου: Μύθοι και αλήθειες για το αυγό – Οφέλη και κίνδυνοι, Ωμό ή βραστό, Πλήρης οδηγός και χρήσιμες συμβουλές

σκύλος και αυγό

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις και μύθοι σχετικά με τη διατροφή των σκύλων με ωμά αυγά. Υπάρχει η αντίληψη ότι τα αυγά είναι μια επικίνδυνη τροφή, αλλά ποια είναι η αλήθεια;

Μπορούν τα σκυλιά να τρώνε αυγά;

Μερικοί άνθρωποι ανησυχούν ότι τα αυγά έχουν υψηλή χοληστερόλη ή ότι υπάρχει κίνδυνος σαλμονέλας ή ανεπάρκειας βιοτίνης.
Στην πραγματικότητα, τα αυγά είναι μια φθηνή και ασφαλής πηγή ωμής τροφής για το σκύλο σας. Στην πραγματικότητα, είναι μία από τις πιο θρεπτικές και πλήρεις δίαιτες που μπορείτε να επιλέξετε για το σκύλο σας.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο γιατί οι σκύλοι μπορούν και πρέπει να τρώνε αυγά.

Η αλήθεια σχετικά με τη διατροφή του σκύλου σας με αυγά

Θα σας πούμε τις ανησυχίες και τα οφέλη της διατροφής του σκύλου σας με αυγά. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο σκύλος σας δεν θα πρέπει να ανησυχεί για την υγεία του όταν τρώει αυγά.

σκύλος

Τα αυγά είναι μια πλήρης πηγή διατροφής

Τα αυγά αποτελούν σημαντική πηγή διατροφής όχι μόνο για τον καταναλωτή, αλλά και για το κοτόπουλο που ζει μέσα στο αυγό. Τα αυγά περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται μια κότα για να αναπτυχθεί.
Είναι επίσης πλούσια σε αμινοξέα, τα οποία αποτελούν την πρωτεΐνη. Η διατροφή του σκύλου σας με αυγά είναι ένας τρόπος να του παρέχετε πρωτεΐνες. Τα αυγά περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά. Τα αυγά δεν είναι μόνο μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Η διατροφή με αυγά μπορεί να προσφέρει στο σκύλο σας ένα ευρύ φάσμα διατροφικών πλεονεκτημάτων.

Περιέχουν υψηλά επίπεδα των ακόλουθων βασικών θρεπτικών συστατικών, για παράδειγμα

– Βιταμίνη Α
– Βιταμίνη Α
– Φολικό οξύ
– Βιταμίνη Β12
– Σίδηρο
– Σελήνιο
– Λιπαρά οξέα

Τα ασπράδια αυγών περιέχουν αναστολείς ενζύμων

Ένας από τους λόγους για τους οποίους πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για τη διατροφή με αυγά είναι η ποσότητα των πρωτεϊνών. Τα ασπράδια αυγών περιέχουν αναστολείς ενζύμων. Υπάρχει ανησυχία ότι μπορούν να επηρεάσουν την πέψη, ειδικά σε κουτάβια και ηλικιωμένους σκύλους. Αυτό είναι γεγονός και οι σκύλοι δεν πρέπει να τρώνε αυγά ως κύρια τροφή τους. Εάν ο σκύλος σας τρώει μια ισορροπημένη, φρέσκια διατροφή, δεν τον βάζετε σε κίνδυνο.
Στην πραγματικότητα, ο μέσος σκύλος μπορεί εύκολα να τρώει μερικά αυγά την εβδομάδα. Δοκιμάστε να φάτε ένα αυγό για αρχή. Εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα που να υποδεικνύουν πεπτικά προβλήματα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ένταξη των αυγών στην κανονική διατροφή του. Το μαγειρεμένο ασπράδι αυγού μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή προβλημάτων. Ωστόσο, αν είναι δυνατόν, προτιμήστε τα ωμά αυγά.

σκύλος και αυγό

Μπορεί η διατροφή με ωμά αυγά να προκαλέσει ανεπάρκεια βιοτίνης στους σκύλους

Η βιοτίνη είναι μια βιταμίνη Β που είναι σημαντική για την ανάπτυξη των κυττάρων, τον μεταβολισμό των λιπαρών οξέων και το υγιές δέρμα και τρίχωμα στους σκύλους.
Τα ωμά αυγά περιέχουν αβιδίνη, έναν αναστολέα της βιοτίνης. Οι περιπτώσεις ανεπάρκειας βιοτίνης είναι πολύ σπάνιες και πρέπει να καταναλώνετε αρκετά αυγά για να εμφανιστεί η ανεπάρκεια. Οι κρόκοι των αυγών περιέχουν υψηλά επίπεδα βιοτίνης, οπότε αν ταΐζετε το σκύλο σας ολόκληρα αυγά, η έλλειψη είναι λιγότερο πιθανή και δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας. Το συκώτι, το οποίο είναι επίσης πλούσιο σε βιοτίνη, θα πρέπει επίσης να τρέφεται φρέσκο. Και πάλι, το βράσιμο των ασπράδι αυγού απομακρύνει αυτόν τον κίνδυνο, αλλά η θρεπτική αξία για τον σκύλο σας θα μειωθεί σημαντικά.

Υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από σαλμονέλα;

Ο οργανισμός του σκύλου σας μπορεί να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο πρόσληψης βακτηρίων από ωμές τροφές. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη προκειμένου τα επίπεδα βακτηρίων να παραμείνουν σε φυσιολογικά επίπεδα.
Η υγεία των αυγών ωοτοκίας είναι πολύ σημαντική. Ιδανικά, οι σκύλοι θα πρέπει να τρώνε βιολογικά κοτόπουλα από κότες ελευθέρας βοσκής. Αν ταΐζετε το σκύλο σας με αυγά καλής ποιότητας, τα αποθηκεύετε σωστά και τα διατηρείτε σε δροσερό μέρος, μπορείτε να διατηρήσετε τα βακτήρια σε ένα άνετο φυσιολογικό επίπεδο.

Μπορούν οι σκύλοι να τρώνε τα τσόφλια των αυγών;

Ναι, οι σκύλοι μπορούν να τρώνε τα τσόφλια των αυγών. Στην πραγματικότητα, η διατροφή των σκύλων με ολόκληρα αυγά, δηλαδή με τσόφλια αυγών, είναι λίγο πολύ μια πλήρης διατροφή. Περιέχει σχεδόν όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται ένας σκύλος για να παραμείνει υγιής. Τα ολόκληρα αυγά περιέχουν μια καλή ισορροπία ασβεστίου και φωσφόρου, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία των οστών και των δοντιών του σκύλου σας.
Υπάρχει επίσης μια λεπτή μεμβράνη στο εσωτερικό του αυγού, η οποία είναι εξαιρετικά υγιεινή για το σκύλο σας. Μέσα στη μεμβράνη του αυγού βρίσκονται
– γλυκοζαμίνη
– υαλουρονικό οξύ
– χονδροϊτίνη
– κολλαγόνο.

σκύλος και αυγό

Η διατροφή με ολόκληρα αυγά είναι επομένως μια εξαιρετική επιλογή για σκύλους με αρθρίτιδα- μια μελέτη του 2016 έδειξε ότι οι μεμβράνες και τα κελύφη των αυγών μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον πόνο στις αρθρώσεις και άλλα προβλήματα στις αρθρώσεις. Είναι ευκολότερο να ταΐζετε ολόκληρα αυγά από το να αφαιρείτε τη μεμβράνη και το κέλυφος. Διατίθενται επίσης συμπληρώματα που περιέχουν μεμβράνη κελύφους αυγών.
Επιπλέον, τα τσόφλια αυγών μπορεί να είναι χρήσιμα για σκύλους που δυσκολεύονται να φάνε κόκαλα. Πλύνετε και στεγνώστε τα τσόφλια και αλέστε τα σε έναν καθαρό μύλο καφέ. Στη συνέχεια, πασπαλίστε ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κελύφους αυγών στο επόμενο γεύμα σας για να αυξήσετε την ποσότητα ασβεστίου στη διατροφή σας.

Μπορούν τα κουτάβια να φάνε τσόφλια αυγών;

Τα τσόφλια αυγών είναι καλά για τροφή και για τα κουτάβια, αλλά δεν αποτελούν καλή πηγή ασβεστίου για τα κουτάβια.Τα κουτάβια χρειάζονται περισσότερο ασβέστιο στη διατροφή τους για γερά οστά. Ωστόσο, το ασβέστιο στα τσόφλια των αυγών είναι ανθρακικό ασβέστιο, το οποίο τα σκυλιά δεν μπορούν να απορροφήσουν σωστά. Επιπλέον, η σκόνη κελύφους αυγών δεν περιέχει μαγνήσιο ή φώσφορο. Τα φρέσκα ωμά οστά είναι η καλύτερη πηγή ασβεστίου για τα κουτάβια.
Αν δεν θέλετε το κουτάβι σας να παλεύει με τα αυγά ή τα κομμάτια της τροφής, μπορείτε να ταΐσετε οστεάλευρο χορτονομής ως συμπλήρωμα ασβεστίου.

Αγοράστε αυγά από τοπικούς κτηνοτρόφους

Δυστυχώς, τα συσκευασμένα αυγά που πωλούνται στα καταστήματα πλένονται με χημικά για να γίνουν καθαρά και γυαλιστερά. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να αγοράζετε βιολογικά αυγά από τοπικούς αγρότες. Δεν περιέχουν χημικές ουσίες και επομένως είναι ασφαλή για την υγεία σας.

σκύλος και αυγό

Μύθοι και αλήθειες για την διατροφή σκύλου με αυγά, τελικά τι υπερισχύει; Ο οδηγός αυτός είναι μια πλήρης ανάλυση των θετικών για την συμπερίληψη του αυγού στην διατροφή του σκύλου σας.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr