Καλαζάρ σκύλου: Ανίατη ασθένεια, Κατάλληλη διατροφή που θα ενισχύσει τον οργανισμό, Συμβουλές και πληροφορίες

Υγεία - Διατροφή κατοικιδίων

Μία από τις σημαντικότερες θεραπείες για τη λεϊσμανίαση (καλαζάρ) είναι η σωστή διατροφή. Η νόσος Kalazar, όπως συνήθως ονομάζεται, είναι μια χρόνια ανίατη ασθένεια που μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο παρηγορητικά. Οι σκύλοι που έχουν διαγνωστεί με καλαζάρ εξετάζονται τακτικά υπό την καθοδήγηση κτηνιάτρου και η διατροφή τους ελέγχεται συχνά για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους.


Αν αναρωτιέστε τι να ταΐσετε έναν σκύλο με λεϊσμανίαση, συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο. Σε αυτό θα μάθετε ποια διατροφή θα βοηθήσει καλύτερα το σκύλο σας.

Σωστή διατροφή για σκύλους που πάσχουν από λεϊσμανίαση

Διατροφή και καλαζάρ: Βήμα 1

Μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να θεραπεύσετε τη λεϊσμανίαση του σκύλου σας. Εκτός από τις τακτικές κτηνιατρικές εξετάσεις, μια καλή διατροφή μπορεί να αποτελέσει σημαντικό βοήθημα για την καταπολέμηση της νόσου. Με τον όρο ποιοτική διατροφή εννοούμε τροφή υψηλής ποιότητας ή τροφή ειδικά σχεδιασμένη για τη φυλή Calasar. Τέτοιες τροφές μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα των άρρωστων σκύλων. Θα πρέπει να είναι πλούσιες σε ωμέγα-3 και 6 λιπαρά οξέα, χαμηλές σε φώσφορο, υψηλές σε αντιοξειδωτικά, να έχουν βέλτιστα επίπεδα πρωτεϊνών και να είναι εύπεπτες.

Βήμα 2

Είναι σημαντικό η διατροφή του σκύλου σας να είναι υψηλής ποιότητας προκειμένου να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό του σύστημα.
Εάν ο σκύλος σας βρεθεί θετικός στη λεϊσμανίαση, η διατροφή του παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική του υγεία. Όπως είδαμε, είναι σύμμαχος στην άμυνα και την άμυνα. Η διατροφή του θα πρέπει να περιέχει πρωτεΐνες. Αυτή είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του ανοσοποιητικού του συστήματος, καθώς και των νεφρών και του συκωτιού του. Όταν αγοράζετε τροφή υψηλής ποιότητας, βεβαιωθείτε ότι περιέχει υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης.

Βήμα 3

Μια δίαιτα για σκύλους με λεϊσμανίαση θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον τα ακόλουθα συστατικά Υψηλό ποσοστό αντιοξειδωτικών: κυρίως βιταμίνη Ε, η οποία διεγείρει ενεργά την αμυντική αντίδραση του οργανισμού που απαιτείται για τη θεραπεία της λεϊσμανίασης στους σκύλους. Υψηλής πέψης πρωτεΐνη: καθώς βοηθά στην αναδόμηση της μυϊκής μάζας του σκύλου. Επίσης, μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις στα νεφρά.

Διατροφή και καλαζάρ:Βήμα 4

Για τους σκύλους με λεϊσμανίαση, είναι σημαντικό η διατροφή να είναι όχι μόνο θρεπτική αλλά και νόστιμη. Όσο πιο νόστιμη είναι η τροφή, τόσο πιο πιθανό είναι να την φάει ο σκύλος.
Συνιστάται να τρώτε με τρόπο που να διεγείρει την όρεξη του σκύλου. Με αυτόν τον τρόπο, είναι λιγότερο πιθανό ο σκύλος να χάσει βάρος ή να το ξαναπάρει.
Τα άρρωστα κουτάβια έχουν συχνά κακή όρεξη, χάνουν βάρος και γίνονται λιποβαρείς σκύλοι.

Διατροφή και καλαζάρ:Βήμα 5

Επιπλέον, εάν υπάρχουν προβλήματα στα νεφρά, η διατροφή θα πρέπει να εστιάζει στην αποκατάσταση από αυτά τα προβλήματα. Αυτό θα πρέπει να συζητηθεί με τον κτηνίατρό σας, καθώς η διαιτητική θεραπεία εξαρτάται από την υγεία του σκύλου σας.
Ο κτηνίατρος που βλέπει το σκύλο σας είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να σας συμβουλεύσει και να σας συστήσει τη σωστή τροφή.

Βήμα 6

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ασθένεια, ρωτήστε τον κτηνίατρό σας πώς μεταδίδεται η λεϊσμανίαση και πώς μπορείτε να την προλάβετε. Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη.

Η λεϊσμανίαση, δυστυχώς, δεν μπορεί να θεραπευτεί, οπότε αν έχετε σκύλο ή σκοπεύετε να αποκτήσετε, φροντίστε να ενημερωθείτε από έγκυρα άρθρα και τον κτηνίατρό σας. Η πρόληψη είναι σημαντική για κάθε ασθένεια. Αν ο σκύλος σας έχει διαγνωστεί με καρασιλαμία, βεβαιωθείτε ότι έχει υποβληθεί σε εξετάσεις ρουτίνας και ότι έχει μια καλής ποιότητας τροφή για να κρατήσει τον σκύλο σας χορτάτο, ζωντανό και ενεργό. Η διατροφή είναι η αρχή της συνολικής υγείας του σκύλου σας. Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την τροφή ή τα συστατικά της, ρωτήστε τον κτηνίατρό σας. Θυμηθείτε να επιλέγετε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, ωμέγα-3 και ωμέγα-6.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top