Νεφρική ανεπάρκεια σκύλου: Τι είναι, Αιτίες, Συμπτώματα -Προσδόκιμο ζωής, Θεραπεία, Χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές

νεφρική ανεπάρκεια σκύλου

Η νεφρική ανεπάρκεια σκύλου είναι μια πολύ συχνή ασθένεια και για να προστατεύσετε το σκύλο σας από τη νεφρική ανεπάρκεια πρέπει να αρχίσετε να αναζητάτε τα πιθανά συμπτώματα νωρίς. Μελέτες έχουν δείξει ότι ένας στους δέκα σκύλους πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια.

σκύλος

Υπάρχουν πολλές υποκείμενες αιτίες της νεφρικής ανεπάρκειας στους σκύλους και, ακόμη χειρότερα, είναι δύσκολο να εντοπιστούν.
Τα πρώιμα σημάδια περιλαμβάνουν
– Απώλεια βάρους
– Συχνή ούρηση
– Απαίτηση μεγάλων ποσοτήτων νερού

Εάν λοιπόν ο σκύλος σας έχει ακράτεια, χρειάζεται συνεχώς να κατουρήσει ή θέλει να πίνει περισσότερο νερό, θα πρέπει να ενημερώσετε αμέσως τον κτηνίατρό σας και να τον δείτε.
Δυστυχώς, μέχρι να εμφανιστούν τα συμπτώματα, μπορεί να έχει ήδη προκληθεί σημαντική νεφρική βλάβη. Ευτυχώς, οι νέες κτηνιατρικές εξελίξεις καθιστούν ευκολότερο τον εντοπισμό της νεφρικής ανεπάρκειας στους σκύλους σε πρώιμο στάδιο, ακόμη και χωρίς συμπτώματα.

Τι είναι η νεφρική ανεπάρκεια στους σκύλους;

Η νεφρική ανεπάρκεια στους σκύλους είναι μια κατάσταση που είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί σε πρώιμο στάδιο. Σε γενικές γραμμές, η νεφρική ανεπάρκεια εμφανίζεται όταν τα νεφρά ενός σκύλου σταματήσουν να λειτουργούν σωστά. Οι νεφροί είναι υπεύθυνοι για τον καθαρισμό του αίματος και όταν δεν λειτουργούν σωστά, συσσωρεύονται μεταβολικά απόβλητα στο αίμα.
Η βλάβη αυτή είναι μη αναστρέψιμη και μπορεί να προκληθεί από διάφορα προβλήματα.
Οι ασθένειες των νεφρών χωρίζονται σε δύο κατηγορίες
– Χρόνια νεφροπάθεια στους σκύλους
– Οξεία νεφρική νόσος σε σκύλους
Οι νεφροπάθειες επηρεάζουν πολλούς σκύλους, οπότε η έγκαιρη ανίχνευση είναι σημαντική για τη θεραπεία και την κατάλληλη διαχείριση.νεφρική ανεπάρκεια

Πόσο καιρό ζει ένας σκύλος με νεφρική ανεπάρκεια;

Καθώς η νεφρική ανεπάρκεια είναι μια σχετικά ασυμπτωματική κατάσταση, το πόσο ζει ένας σκύλος με νεφρική ανεπάρκεια εξαρτάται από το στάδιο στο οποίο διαγιγνώσκεται. Η έγκαιρη ανίχνευση και η προσεκτική θεραπεία της νεφρικής ανεπάρκειας μπορεί να βελτιώσει τόσο την ποιότητα της νόσου όσο και τη μακροζωία.
Αξίζει να γνωρίζετε ότι οι σκύλοι με νεφρική ανεπάρκεια χρειάζονται φροντίδα, δίαιτα για σκύλους με νεφρική ανεπάρκεια, φαρμακευτική αγωγή και συνεχή παρακολούθηση καθώς η νόσος εξελίσσεται.

νεφρική ανεπάρκεια σκύλου

Συμβουλές για τη νεφρική ανεπάρκεια

Η νεφρική ανεπάρκεια αποτελεί σημαντική αιτία πόνου και θανάτου στα κατοικίδια ζώα. Είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί, καθώς συχνά ανακαλύπτεται μόνο αφού έχει προκληθεί σοβαρή βλάβη και η κατάσταση έχει γίνει μη αναστρέψιμη. Ορισμένες παθήσεις, όπως πέτρες στα νεφρά, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος ή άλλες λοιμώξεις – νόσος του Lyme – και άλλες γενετικές διαταραχές μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες των νεφρών, όπως η νεφρική ανεπάρκεια.

Θεραπεία

Η θεραπεία της προχωρημένης νεφρικής ανεπάρκειας περιλαμβάνει. Το να κάνετε το σκύλο σας να πίνει περισσότερο νερό είναι επίσης καλό για την υγεία των νεφρών του. Καθώς οι σκύλοι μεγαλώνουν, η πιθανότητα εμφάνισης νεφρικής ανεπάρκειας αυξάνεται.

Η εξέταση IDEXX SDMA™ έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει τη νεφρική ανεπάρκεια μήνες ή χρόνια πριν από την εμφάνισή της. Αυτό επιτρέπει στους κτηνιάτρους να αναλάβουν έγκαιρα δράση για τη θεραπεία της αιτίας της νεφρικής ανεπάρκειας και την καλύτερη υποστήριξη της νεφρικής νόσου.

Η νεφρική ανεπάρκεια σκύλου είναι μια δύσκολη κατάσταση για τον σκύλο σας και μπορεί να του προκαλέσει αφόρητο πόνο. Είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας σε οποιοδήποτε σύμπτωμα εμφανίσει ο σκύλος σας κακής υγείας και να κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr