Σκύλος μόνος στο σπίτι: Ένας μεγάλος μπελάς, Τι συμβαίνει και τι να κάνετε , Ο χρήσιμος οδηγός

σκύλος μόνος στο σπίτι

Δεν είναι πάντα εφικτό να φέρετε τον αγαπημένο σας τετράποδο φίλο μαζί σας. Τόσο στην δουλειά όσο και σε άλλους κλειστούς χώρους τα σκυλάκια απαγορεύονται. Η μοναδική λύση είναι να τον αφήσετε σπίτι μόνο του. Φυσικά δεν είναι πάντα εύκολο ειδικά όταν ο σκύλος σας είναι από τη φύση του ατίθασος ή δεν έχει εκπαιδευτεί ακόμα.

σκύλος

Ποια είναι όμως τα σωστά βήματα για να μην ανησυχείτε για μασημένα παπούτσια, λεκέδες, γαυγίσματα και ουρλιαχτά που θα ενοχλήσουν τους γείτονες;

Ας δούμε τρία βήματα που πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης για να αφήσει μόνο του το σκυλάκι

1.Προσδιορίστε την τοποθεσία

Το πρώτο βήμα είναι αν αποφασίσετε που θα αφήσετε το σκυλάκι σας μέσα στο σπίτι. Οι επιλογές είναι:
• Μέσα στο κλουβί του
• Σε εξωτερικό χώρο/ ελεύθερο
• Σε εσωτερικό χώρο/ ελεύθερο σε διαμέρισμα

Η απόφαση εξαρτάται:

• Από το χρονικό διάστημα που θα λείπετε
• Την ικανότητα συγκράτησης της ουροδόχου κύστης
• Την ύπαρξη αυλή ή κήπου
• Τις καιρικές συνθήκες
• Εάν έχει καταστροφικές συμπεριφορές ή όχι

Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και στις τρεις επιλογές.

σκύλος

Ελεύθερος στο σπίτι

Αν τα αφήσετε ελεύθερα στο σπίτι ή αν περιορίσετε την κινητικότητά τους σε δύο ή τρία δωμάτια, θα τα προστατεύσετε από τις καιρικές συνθήκες, τους κλέφτες και τα αρπακτικά και θα μειώσετε την πιθανότητα διαφυγής τους. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να μπορούν να χειριστούν την κύστη και τα περιττώματά τους, οπότε τα χαλιά είναι απίθανο να βραχούν ή να λερωθούν. Κατάλληλο για μη καταστροφικούς σκύλους.

Περιορισμένος στο κλουβί

Είναι καλύτερο να περιορίσετε τον σκύλο σας σε ένα κλουβί με μια ράτσα που είναι λιγότερο δραστήρια και περνάει όλο τον χρόνο της απομόνωσής της κοιμώμενη. Βεβαιωθείτε ότι έχουν ένα άνετο κρεβάτι και καθαρό νερό. Ένα κλουβί θα προστατεύσει επίσης το σπίτι από ζημιές και ατυχήματα. Και πάλι, μπορεί να χρειαστεί εκπαίδευση για τον περιορισμό των ούρων. Το κλουβί είναι ταυτόχρονα περιοριστικό και άνετο για τον σκύλο.

Ελεύθερος στον κήπο ή το μπαλκόνι

Το να αφήσετε τον σκύλο ελεύθερο στον κήπο σημαίνει πως μπορεί να κινείται ελεύθερα. Επίσης τα αγαπημένα μας τετράποδα θα  έχουν χώρο να παίξουν και άφθονο καθαρό αέρα. Σημαίνει επίσης ότι μπορούν να κάνουν τις ζαβολιές τους χωρίς να τιμωρηθούν αλλά εκτίθενται και σε ψύλλους και κρότωνες.
Θα πρέπει να είστε ο κριτής ως προς ποια κατάσταση θα λειτουργήσει καλύτερα για το ζώο σας.

Οι σκυλογονείς ρωτούν «Πόσες μέρες αντέχει στο σπίτι μόνο του ο σκύλος;»

Τα σκυλάκια δεν αντέχουν μόνα τους για πολλές μέρες ούτε καν ώρες. Εάν χρειάζεται να λείψετε από το σπίτι μερικές μέρες αναζητείστε ένα φιλικό σπίτι που θα φιλοξενήσει τον σκύλο σας ή ρωτήστε τα ξενοδοχεία σκύλων.

Ως ιδιαίτερα κοινωνικά ζώα, τα σκυλιά δεν θέλουν να μένουν μόνα τους. Με άλλα λόγια, δεν έχουν κίνητρο να ασκούνται μόνα τους. Ως εκ τούτου, όταν βρίσκονται στο σπίτι, πρέπει να περνούν χρόνο για να ασκούνται και να κοινωνικοποιούνται.
Τα σκυλιά είναι πιο δραστήρια την αυγή και το σούρουπο, οπότε είναι καλύτερο να κάνετε κάποια δραστηριότητα πριν φύγετε το πρωί και όταν επιστρέφετε στο σπίτι το βράδυ.
Η άσκηση θα μπορούσε να είναι τρέξιμο ή περπάτημα στη γειτονιά, ή να πετάξετε μια μπάλα στο πάρκο ή στον κήπο.
Επίσης, αφιερώστε ποιοτικό χρόνο μιλώντας τους, χαϊδεύοντάς τους, βουρτσίζοντας τα μαλλιά τους κ.λπ. Κάντε αυτά τα πράγματα και θα έχετε έναν πραγματικά ευτυχισμένο σκύλο.

2.Εκπαιδευση σκύλου για να μένει μόνος στο σπίτι

«Πως να μάθω το σκύλο μου να μείνει μόνο του;»

Είναι σημαντικό να μάθουν τα σκυλάκια να περνούν ευχάριστα και ποιοτικά τον χρόνο τους και μόνα τους.
Υπάρχει εκπαίδευση, ώστε να μπορείτε να αφήσετε τον σκύλο σπίτι μόνο τους. Στην πραγματικότητα, πρέπει να είναι εξίσου άνετα με εσάς.

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε στον σκύλο σας να μένει μόνος του είναι να αυξάνετε σταδιακά τον χρόνο που μένει μόνος του στο αγαπημένο του μέρος. Κάθε μέρα, αφήστε τον σκύλο μόνο του για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Αυτό θα μπορούσε να είναι σε άλλο σημείο του σπιτιού, να κρύβεται ή να φεύγει εντελώς. Δώστε στο σκύλο σας την λατρεμένη του λιχουδιά πριν φύγετε και, φυσικά, μην τον χτυπήσετε αν αρχίσει να κλαίει ή να γαβγίζει αφού φύγετε.

Αφήστε τους να το επιλύσουν μόνοι τους.

Είναι καλό να υπάρχει ένα οικείο και άνετο μέρος για ύπνο αλλά και μερικά παιχνίδια και μπάλες ώστε να μην βαρεθούν. Βεβαιωθείτε ότι τα παιχνίδια ή το κρεβατάκι του δεν είναι εύκολο να διαλυθεί, με κίνδυνο να καταπιεί ο σκύλος μικρά κομμάτια. Πάντα να αφήνετε φρέσκο νερό. Επίσης μπορείτε να αφήσετε το ραδιόφωνο ενεργοποιημένο. Ειδικά εάν συνηθίζατε να ακούτε μουσική ενώ βρίσκεστε στο σπίτι.

σκύλος μόνος στο σπίτι

3.Παρέχετε τακτική δραστηριότητα για το σκυλί σας

Ως ιδιαίτερα κοινωνικά ζώα, τα σκυλιά δεν θέλουν να μένουν μόνα τους. Με άλλα λόγια, δεν έχουν κίνητρο να ασκούνται μόνα τους. Ως εκ τούτου, όταν βρίσκονται στο σπίτι, πρέπει να περνούν χρόνο για να ασκούνται και να κοινωνικοποιούνται.
Τα σκυλιά είναι φυσικά πιο δραστήρια την αυγή και το σούρουπο. Οπότε είναι καλύτερο να κάνετε κάποια δραστηριότητα πριν φύγετε το πρωί και όταν επιστρέφετε στο σπίτι το βράδυ.
Η άσκηση θα μπορούσε να είναι τρέξιμο ή περπάτημα στη γειτονιά, ή να πετάξετε μια μπάλα στο πάρκο ή στον κήπο.
Επίσης, αφιερώστε ποιοτικό χρόνο μιλώντας τους, χαϊδεύοντάς τους, βουρτσίζοντας τα μαλλιά τους κ.λπ. Κάντε αυτά τα πράγματα και θα έχετε έναν πραγματικά ευτυχισμένο σκύλο.

Συμβουλές για να αφήσετε μόνοι του ένα σκυλί

Αν ο σκύλος σας μπορεί να αντέξει έξι ώρες περίπου, αλλά όχι περισσότερο, σκεφτείτε να προσλάβετε έναν φροντιστή για να τον βγάλει για μια 30λεπτη βόλτα και να τον φέρει στο σπίτι. Αυτό είναι πιο οικονομικό και ο σκύλος σας θα είναι πιο ασφαλής.
Αν ο σκύλος σας θέλει να φάει όσο λείπετε ή πριν φύγετε, βάλτε τροφή σε ένα παιχνίδι Kong. Με αυτόν τον τρόπο, ο σκύλος σας μπορεί να απασχοληθεί για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να μασάει και να παίζει με ένα άδειο Kong αργότερα μέσα στην ημέρα.
– Αν το κλουβί είναι πολύ περιοριστικό, αλλά δεν θέλετε να αφήνετε το σκύλο σας χωρίς επίβλεψη στο σπίτι, αγοράστε ένα μεταλλικό περιοριστικό και εκπαιδευτικό πάρκο. Αυτά μπορούν να στηθούν σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους και επιτρέπουν την τοποθέτηση στρωμνής και παιχνιδιών εντός του περιβόλου.
Μια άλλη λύση στο δίλημμα εσωτερικού/εξωτερικού χώρου είναι ένα γκαράζ. Εάν ο έλεγχος της ουροδόχου κύστης ή του εντέρου δεν είναι δυνατός για μεγάλο χρονικό διάστημα, ένα γκαράζ είναι μια επιλογή.

Τελικά η απόφαση δεν είναι πάντα εύκολη, δεν είναι μόνο ο αποχωρισμός αλλά και το άγχος για το  συμβαίνει πίσω στο σπίτι με τον σκύλο ελεύθερο. Πιστεύουμε ότι οι συμβουλές μας θα σας φανούν χρήσιμες και θα δώσουν τέλος στα μασημένα αντικείμενα.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr