Τελική λίστα με τα πιο όμορφα σκυλιά: Δεν θα πιστεύετε ποιες ράτσες είναι μέσα – Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους

Χρήσιμα

Η ομορφιά είναι αντικειμενική. Ειδικά όταν μιλάμε για σκυλάκια. Κάθε ιδιοκτήτης βλέπει τον σκύλο του ως το πιο όμορφο κουτάβι στον κόσμο. Επιπλέον η ομορφιά είναι τόσο εξωτερικό όσο και εσωτερικό προσόν, ένα αμάλγαμα συμπεριφοράς και καλών χαρακτηριστικών. Όμως, υπάρχουν κάποιες αντικειμενικά ξεχωριστά όμορφες ράτσες σκύλων. Την λίστα αυτήν θα δούμε αναλυτικά στο άρθρο.

Οι πιο όμορφες ράτσες σκύλων : H οριστική λίστα

Κάθε ράτσα είναι όμορφη, κάθε φυλή έχει τα δικά τις ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Αγαπάμε τα σκυλάκια μας για αυτό που είναι, τα πεισματάρικα Μπουλντόγκ με τις περίεργες μουσούδες και τα χαριτωμένα μικρόσωμα Tεριέ με τα χαριτωμένα λοφία τους.
Όμως μερικές φυλές θεωρούνται περισσότερο όμορφες από τις άλλες. Προφανώς και η ομορφιά είναι υποκειμενική, αλλά υπάρχουν ορισμένες φυλές που οι άνθρωποι θεωρούν πιο ελκυστικές εξαιτίας των χαρακτηριστικών τους.

Τι θεωρείται ελκυστικό και όμορφο σε μια φυλή;

Μακριά και εντυπωσιακά τριχώματα
Είναι το πιο κοινό χαρακτηριστικό στις πιο όμορφες φυλές. Τα μακριά, παχιά και γούνινα τριχώματα θεωρούνται άκρως ελκυστικά από τους περισσότερους ανθρώπους.
Ξεχωριστά χρώματα και σχέδια
Υπάρχουν μερικά τριχώματα που αγαπούν το ηλιακό φως που τα αναδεικνύει. Φαίνονται λαμπερά και ακριβά.
Επίσης ορισμένες φυλές έχουν ξεχωριστά σχέδια, με ιδιαίτερες εναλλαγές χρωμάτων και απίστευτα μοτίβα, ριγέ ή πιτσιλωτά.
Εντυπωσιακά μάτια
Τα μάτια του σκύλου μας τραβάει πάντα την προσοχή, ειδικά όταν πρόκειται για γκρι ή μπλε μάτια που είναι άκρως σαγηνευτικά. Άλλοι πιστεύουν πως τα καφέ ή τα κίτρινα μάτια είναι ζεστά και φιλόξενα. Δεν θα παραλείψουμε να αναφέρουμε και τις διχρωμίες των ματιών που άλλοι αγαπούν και άλλοι τις βρίσκουν κάπως αστείες.
Χαριτωμένα σώματα
Είναι ακόμα μια υποκειμενική κατηγορία. Φαίνεται όμως πως το κοινό χαρακτηριστικών των πιο όμορφο σκύλων είναι το βαρύ μυώδες σχήμα στο σώμα του σκύλου ή το αεροδυναμικό σώμα.

Ίσως μερικοί να διαφωνίσουν άλλοι πάλι θα συμφωνήσουν. Μην θυμώσετε και μην απορρίψετε την λίστα εάν δεν δείτε το δικό σας σκυλάκι μέσα σε αυτή. Προσπαθήσαμε να είμαστε άκρως αντικειμενικοί ως προς τις πιο ελκυστικές εμφανίσεις των αγαπημένων μας τετράποδων φίλων.

Ακολουθούν οι 20 πιο όμορφες ράτσες σκύλων

Samoyeds

Λίγα σκυλιά έχουν πανέμορφη, μακριά, χνουδωτή και πυκνή γούνα. Αυτά τα πανέμορφα λευκά τριχώματα βοήθησαν του πρόγονους τους να παραμείνουν ζεστοί στην πατρίδα τους στην Σιβηρία.
Εξαιτίας του τριχώματός τους τα σκυλιά αυτά ζεσταίνονται υπερβολικά στα μέρη με ζεστά καλοκαίρια και χρειάζονται τακτική περιποίηση. Ακόμα και σε δροσερά κλίματα το τρίχωμά τους χρειάζεται σωστή φροντίδα και τακτικό καλλωπισμό από έναν groomer.
Τα Samoyeds είναι υπέροχοι και στοργικοί σύντροφοι, ιδανικά σκυλιά για οικογένειες. Πρέπει να τα κρατάτε δραστήρια και απασχολημένα καθώς εκτράφηκαν για να είναι «σκύλοι εργασίας».

Αυστραλιανός Ποιμενικός

Έχουν πολύχρωμα και αφράτα τριχώματα και εντυπωσιακά μάτια. Κατέχουν επάξια την δεύτερη θέση στην λίστα με τα πιο όμορφα σκυλιά. Ρίχνουν το τρίχωμά τους συχνά και σε αρκετή ποσότητα, απαιτούν αρκετή συντήρηση και καλλωπισμό αλλά όχι όσο άλλες μακρύτριχες φυλές.
Χαρακτηρίζονται από υψηλή ενέργεια και δεν τους αρέσει οι άνθρωποι του να είναι καθιστικοί τύποι. Αφήστε τα παιδιά σας να τρέχουν όλη μέρα μαζί τους και να διασκεδάσουν. Εάν νιώσουν ότι βαριούνται γίνονται μεγάλοι καταστροφείς κήπων, επίπλων κ.λπ..

Γερμανικός Ποιμενικός

Όχι άδικα, ο Γερμανικός Ποιμενικός έχει κοσμήσει και πρωταγωνιστήσει τόσο στην μικρή όσο και στην μεγάλη οθόνη. Είναι ένας σταρ του Χόλυγουντ.
Έχουν υπέροχες προσωπικότητες, είναι ηθικά σκυλιά και κατάλληλα για κάθε τύπο εργασίας. Έχουν μια απαλή, στοργική έκφραση του προσώπου που έρχεται σε αντίθεση με το σκούρο τρίχωμα τους και την ομοιότητα τους με λύκο.
Το τρίχωμά τους, που μπορεί να είναι σε τόνους μαύρους και άσπρους, χρειάζεται βούρτσισμα μια φορά την εβδομάδα.

Μαλαμούτ Αλάσκας

Αν σας αρέσουν τα σκυλιά που μοιάζουν με λύκους θα λατρέψετε το Μαλαμούτ Αλάσκας.
Είναι ένας μυώδης σκύλος με πυκνό και τραχύ τρίχωμα. Το τρίχωμά τους έχει γκρι και λευκά χρώματα, όπως ένας λύκος. Τα αυτιά τους επίσης είναι πάντα όρθια, κάτι που αναδεικνύει την ξεχωριστή τους εμφάνιση ακόμα παραπάνω.
Είναι όμως και ζώα που απαιτούν τακτική περιποίηση, θα λέγαμε το κόστος της συντήρησης τους είναι αρκετά υψηλό. Χρειάζονται έναν έμπειρο ιδιοκτήτη που θα έχει τον απαραίτητο χρόνο για αλληλεπίδραση και άσκηση.

Papillon

Είναι τόσο χαριτωμένα που δεν μπορούν παρά να αποσπάσουν χαμόγελα από όλους που συναντούν.
Έχουν υπέροχο μεταξένιο τρίχωμα και γλυκιά έκφραση.
Το πιο ξεχωριστά όμορφο χαρακτηριστικό τους είναι τα φουντωτά τους αυτιά που τα κρατούν όρθια.
Είναι αρκετά έξυπνα και μαθαίνουν γρήγορα. Είναι αρκετά ευκίνητα και δραστήρια και χρειάζεται να το κρατήσετε απασχολημένο για να είναι χαρούμενο.

Ακίτα

Τα Ακίτα είναι τόσο όμορφα αλλά και αποπνέουν δύναμη και ικανότητα.
Έχουν εξαιρετικά πυκνά και αφράτα τριχώματα κάτι που τα βοηθά να βρίσκονται ανάμεσα στις πιο ελκυστικές φυλές.
Ιστορικά χρησιμοποιήθηκαν για διάφορες εργασίες, όπως για το κυνήγι αγριόχοιρου.
Διατίθενται σε διάφορα χρώματα και σχέδια, όπως μείγματα καφέ, γκι, μαύρου και λευκού. Η γούνα τους τα κάνει ιδανικά για χάιδεμα.
Τα Ακίτα δεν αλληλοεπιδρούν πάντα καλά με τα παιδιά οπότε η πρώιμη κοινωνικοποίηση τους και έκθεση τους είναι πολύ σημαντικές.

Weimaraner

Είναι μια πολύ εντυπωσιακή φυλή με υπέροχο γκρι τρίχωμα. Παρά την αγέρωχη εμφάνισή τους τα υπέροχα μάτια τους λιώνουν ακόμα και την πιο κρύα καρδιά. Παρά το κοντό τρίχωμά τους μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε ανθρώπους με αλλεργίες.
Είναι απαιτητικά σκυλιά και δεν είναι κατάλληλα για νέους άπειρους ιδιοκτήτες.
Τα Weimaraner είναι έξυπνα κα μπορούν να εκπαιδευτούν εύκολα. Χρειάζονται αρκετή άσκηση και καθημερινές δραστηριότητες αλλιώς μπορεί να γίνουν καταστροφικά.

Shiba Inu

Το Shiba Inu έχει έναν εξαιρετικό συνδυασμό, στρογγυλό κεφάλι, μικρά αυτιά και πυκνό τρίχωμα. Αυτός ο συνδυασμός το κάνει αξιολάτρευτο και ελκυστικό.
Μπορείς να τα βρεις σε διαφορετικά χρώματα όπως κόκκινο και μαύρο και εάν και χάνουν αρκετό τρίχωμα δεν απαιτούν πολύ περιποίηση. Αγαπούν να είναι με άλλα ζώα αλλά δεν έχουν πρόβλημα να μένουν και μόνα τους. Είναι εξαιρετική φυλή για ανθρώπους που δουλεύουν πολλές ώρες.
Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων θα αισθανθούν αναμφισβήτητα υποχρεωμένοι να τους παρέχουν πολλούς επαίνους και αγάπη.

Πομεράνιαν

Είναι προφανώς όμορφα σκυλιά με πυκνό τρίχωμα και ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Είναι τόσο γοητευτικά που δεν μπορείς να μην χαμογελάσεις όταν το κοιτάς.
Είναι αρκετά έξυπνοι σκύλοι που εκπαιδεύονται εύκολα σε σύγκριση με τις άλλες μικρόσωμες φυλές. Δεν είναι ιδιαίτερα φιλικά με τους ξένους αλλά αγαπούν πολύ τους ιδιοκτήτες τους. Να τα προσέχετε όταν είναι μαζί με μικρά παιδιά.

Κυνηγόσκυλο Φαραώ

Είναι μια μοναδική φυλή και πιο συγκεκριμένα η πιο ακριβή φυλή σκύλων. Τα κυνηγόσκυλα του Φαραώ δεν είναι τρομερά συνηθισμένα, αλλά μπορούν να γίνουν πολύ καλά κατοικίδια – ακόμη και για ανθρώπους που παίρνουν σκυλί για πρώτη φορά.
Συχνά φέρουν μια κωμική και ελαφρώς περίεργη έκφραση, η οποία τους κάνει μόνο πιο αξιαγάπητους ή περίεργους, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Έχουν κοντά αυτιά και κοντό τρίχωμα. Εκτράφηκαν για να τρέχουν και να κυνηγούν μεγάλα θηράματα. Σαν κουτάβια είναι αρκετά στοργικά με τους ανθρώπους και έως ενήλικα σκυλιά έχουν μεγάλη ενέργεια.

Τσόου Τσόου

Το Τσόου Τσόου έχει μεγάλο πυκνό τρίχωμα και ξεχωρίζει από μακριά. Εξαιτίας της γούνας τους γύρω από το κεφάλι τους και τους ώμους τους μοιάζουν λίγο με λιοντάρια. Η περίεργη χαίτη τους και η μουσούδα τους μπορεί να μην είναι αντικειμενικά πανέμορφη αλλά είναι τόσο χαριτωμένα.
Δεν είναι σκύλοι για πολλές αγκαλιές, δεν εξερευνούν και δεν περιπλανούνται άσκοπα. Είναι όμως εξαιρετικοί σύντροφοι για μικρές οικογένειες, μοναχικούς ανθρώπους ή για ιδιοκτήτες που λείπουν συχνά από το σπίτι.

Poodle

Είναι τόσο όμορφα όσο και χαριτωμένα, άλλο ένα παράδειγμα της υποκειμενικής φύσης της αισθητικής ομορφιάς.
Διαθέτουν ένα ξεχωριστό και όμορφο τρίχωμα που απαιτεί λίγη περιποίηση.
Είναι πραγματικά έξυπνα σκυλιά, ιδανικά για να αναζητήσουν τρούφες κρυμμένες στο δάσος ,έχουν τρομερή ευκινησία και τους αρέσει να κολυμπούν. Τέλος είναι καλοί σκύλοι θεραπείας αι περιστασιακά χρησιμοποιούνται ώς σκύλοι φύλαξης.

Ροτβάιλερ

Πολλοί θεωρούν το Ροτβάιλερ κάπως τρομακτικό, αλλά πέρα από το τρομερά μυώδες σώματα τους και την περίεργη μουσούδα τους ,είναι αρκετά όμορφα.
Διαθέτει μεταξένιο τρίχωμα μικρού ή μεσαίου μεγέθους και αφοπλιστικό όμορφα βλέμμα.
Και ενώ είναι όμορφα ζώα, η προσωπικότητά τους τα κάνει ακόμα πιο όμορφα στα μάτια των ιδιοκτητών τους. Είναι στοργικά σκυλιά και λατρεύουν τις αγκαλιές. Μην προσπαθήσετε να τα χαϊδέψετε ή να τους δώσετε το χέρι σας την πρώτη φορά που θα τα συναντήσετε.

Saluki

Εάν έχετε ποτέ την ευκαιρία να δείτε έναν Saluki ακίνητο, σίγουρα θα τον βρείτε ελκυστικό.
Το σώμα τους, η κομψή ουρά τους και το ρύγχος τους τα κάνουν τόσο ελκυστικά αλλά και τα βοηθούν να ανταπεξέλθουν στον δραστήριο τρόπο ζωής τους. Είναι ευκίνητα και γρήγορα, αγαπούν να τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα σε μεγάλους χώρους.
Δεδομένης της φύσης τους και της ιδιοσυγκρασίας τους σκεφτείτε πολύ προσεκτικά πριν αποκτήσετε ένα σκύλο Saluki. Είναι πολύ γοητευτικά σκυλιά και θα απολαύσετε πολύωρες αγκαλιές αλλά χρειάζονται και μεγάλα στρέμματα περιφραγμένου χώρου για να περιπλανηθούν.

Ιρλανδικό Σέτερ

Ντυμένα με εξαιρετικό μακρύ τρίχωμα που κινείται όταν περπατάει, με εξαιρετικά χρώματα όπως κόκκινο και ξανθό έχουν τον κατάλληλο συνδυασμό για να χαρακτηριστούν όμορφα σκυλιά. Ακόμα και εάν δεν βρίσκετε όμορφη την εμφάνισή τους θα ενθουσιαστείτε με την εξαιρετική προσωπικότητά τους.
Είναι ενεργητικά, ενθουσιώδεις, φιλικά, γλυκά και αρκετά δημοφιλή κατοικίδια ζώα.
Είναι οι ιδανικοί κυνηγοί σκυλιών, εύκολο να προπονηθούν και να σας υπακούσουν. Εξαιτίας της φύσης τους απαιτούν συχνή άσκηση και μεγάλες βόλτες. Είναι πάντα έτοιμα να κάνουν καινούργιος φίλους και τα πηγαίνουν περίφημα με τις οικογένειες.

Μαλτέζ

Είναι μια κομψή φυλή με εξαιρετικό τρίχωμα που κυματίζει με κάθε μικρό τους βήμα. Όμως το μικρό τους μέγεθος δεν επιτρέπει να έχουν ένα μακρύ παλτό, χρειάζονται τακτική περιποίηση.
Η αξιαγάπητη προσωπικότητά τους τα βοηθάει να κάνουν γρήγορα φίλους.
Είναι έξυπνα και μπορούν να εκπαιδευτούν εύκολα. Αγαπούν τις λιχουδιές και είναι περιπετειώδεις.

Αφγανικό κυνηγόσκυλο

Είναι δύσκολο να μπερδέψεις αυτή την φυλή με κάποια άλλη καθώς μόνο αυτή συγκεντρώνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μαζί, ελαφριά και κομψή σωματοδομή και μακρύ και μεταξένιο τρίχωμα. Τα μακριά τους πρόσωπα τα κάνουν ξεχωριστά και καθόλου περίεργα αφού ταιριάζουν τέλεια με τα υπόλοιπα λεπτά και ψηλά χαρακτηριστικά τους.
θα λατρέψετε τη στοργική και γλυκιά φύση τους.
Όπως το Saluki και το Greyhound, τα κυνηγόσκυλα του Αφγανιστάν χρησιμοποιούνται έως κυνηγοί καθώς τρέχουν γρήγορα προς το θήραμά τους. Θα πρέπει να έχει αρκετό χώρο να τρέξει. Είναι δύσκολο να εκπαιδευτούν και μπορεί να αντιμετωπίσετε προσκλήσεις για να το εκπαιδεύσετε.

Δαλματίας

Κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν το μοτίβο των Δαλματίας που είναι πουά, χαριτωμένο, κωμικό και όχι όμορφο, αλλά είναι τόσο φωτογενή που έπρεπε να τα συμπεριλάβουμε ανάμεσα στις άλλες ομορφιές αυτής της λίστας.
Είναι εξαιρετικά ευκίνητα σκυλιά ιδανικά για κυνήγι και εξωτερικές δραστηριότητες. Επίσης είναι υπάκουα και πρόθυμα να κάνουν ότι τους πείτε ή να έρθουν όταν τα καλέσετε.
Έχουν πολύ ενέργεια και χρειάζονται τακτική άσκηση. Φυσικά δεν μπορούν να μείνουν κλεισμένα σε ένα μικρό διαμέρισμα, θέλουν άφθονο χώρο για να τρέχουν και να παίζουν.

Μεγάλος Δανός

Μια ξεχωριστή φυλή που συνδυάζει τόσο το επιβλητικό μέγεθος όσο και την αξιοπρεπή ομορφιά. Συχνά αναγνωρίζεται ώς η μεγαλύτερη φυλή στον κόσμο, ο μεγάλος δανός είναι διάσημος για το τεράστιο σώμα του.
Προφανώς, θα πρέπει να δώσετε στον Great Dane σας άφθονο χώρο (είναι πολύ μεγάλος για τη ζωή των διαμερισμάτων), αλλά στην πραγματικότητα έχουν μάλλον μέτριες απαιτήσεις άσκησης.

Ντόμπερμαν

Ισχυροί και πανέμορφοι σκύλοι. Ίσως να τρομάζει κάποιους εξαιτίας του μεγέθους τους ,των αυτιών του αλλά και της στάσης του σώματός του. Το επιβλητικό του σώμα και πρόσωπο τα καθιστούν πανέμορφα ζώα.
Τα Ντόμπερμαν κατάγονται από την Γερμανία.Είναι ήπια ζώα και αγαπούν τους ιδιοκτήτες τους. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά ευαίσθητοι και μια σκληρή λέξη από τον ιδιοκτήτη τους μπορεί να τους κάνει να κρυφτούν και να φοβηθούν.
Εάν και η εμφάνιση τους αφήνει να εννοηθεί πως είναι σκληρά και μοναχικά σκυλιά λατρεύουν τις αγκαλιές. Μην υιοθετήσεις ένα Ντόμπερμαν εάν δεν είσαι έτοιμος για αγκαλιές.

Αυτές ήταν οι 20 πιο ελκυστικές φυλές στο κόσμο, η καθεμία για τον δικό της λόγο.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top