Χωρίς δισταγμό έγινε η καλύτερη μητέρα: Αδέσποτη αποφασίζει να φροντίσει 10 γατάκια, μερικά δεν ήταν δικά της

Η αλληλεπίδραση με τα ζώα μπορεί να έχει απρόσμενα αποτελέσματα και να δημιουργήσει μοναδικές φιλίες. Μια αδέσποτη γάτα που περιφερόταν μόνη της στους δρόμους αποφάσισε να αναλάβει τη φροντίδα δέκα γατιών, μερικά από τα οποία δεν ήταν δικά της. Η γάτα αυτή, με το αίσθημα της ευθύνης και της αλληλεγγύης, αποτελεί ένα παράδειγμα της αγάπης που μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και στα πιο απρόσμενα μέρη και στιγμές.

Μια γάτα που βρέθηκε έξω ως αδέσποτη, αποφάσισε να φροντίσει 10 γατάκια, μερικά από τα οποία δεν ήταν δικά της.

Μια αδέσποτη γάτα με το όνομα Macy βρέθηκε μαζί με τα μωρά της ηλικίας μιας εβδομάδας. Όταν τα έφεραν σε ασφαλές μέρος, διασώθηκε άλλη μια γέννα γατάκια που χρειάζονταν βοήθεια.

Χωρίς δισταγμό έγινε η καλύτερη μητέρα

Η μητέρα της δεύτερης γέννας δεν υπήρχε πουθενά, οπότε ο άνθρωπος που την βρήκε τοποθέτησε τα γατάκια στη Macy και ήλπιζε ότι θα τα δεχόταν. Χωρίς δισταγμό, η γλυκιά calico τα δέχτηκε με ανοιχτή αγκαλιά και άρχισε να τα θηλάζει και να τα φροντίζει σαν δικά της.

“Ήταν μητέρα σε δύο γέννες γατάκια μαζί, συνολικά 10 γατάκια”, δήλωσε στο Love Meow η , η οποία είναι εθελόντρια στην Humane League of Lancaster (στην Πενσυλβάνια).

Η Wilma πήρε και τα 11 από αυτά υπό τη φροντίδα της, ώστε η Macy να έχει ένα άνετο μέρος για να μεγαλώσει τα γατάκια της και να λάβει τη βοήθεια που χρειαζόταν.

Η φιλική αδέσποτη γρήγορα ζεστάθηκε με τη θετή μαμά της και άρχισε να απολαμβάνει τα προνόμια της εσωτερικής ζωής. “Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να λάμψει η γλυκιά, χαδιάρικη προσωπικότητά της και δέχτηκε τη βοήθειά μου με τα μωρά της”.

Η Macy είχε τις πατούσες της γεμάτες με 10 πεινασμένα στόματα να ταΐσει, και σπάνια έφυγε από το πλευρό τους για τις πρώτες δύο εβδομάδες. Φρόντιζε για κάθε τους καπρίτσιο, και αν κάποιο από αυτά άρχιζε να κλαίει, το φρόντιζε αμέσως και το έλουζε.

Η Macy συνέχισε να κάνει εκπληκτική δουλειά, φροντίζοντας τα μωρά της να είναι καθαρά από το κεφάλι μέχρι την ουρά και να μην κοιμούνται ποτέ με άδειο στομάχι. Η Βίλμα δούλευε παράλληλα με τη μαμά για να συμπληρώνει τα γατάκια δύο φορές την ημέρα.

Σε ηλικία πέντε εβδομάδων, τα γατάκια είχαν ήδη τολμήσει να βγουν από την άνετη φωλιά τους και έγιναν περίεργα και άτακτα μικρά. Κατάλαβαν με επιτυχία τα κουτιά για τα απορρίμματα και έμαθαν να τρώνε μόνα τους με πολλή ενθάρρυνση από τη Wilma και τη Macy.

Η μητέρα γάτα και τα 10 γατάκια της

Τα γατάκια απελευθέρωσαν τη νεοαποκτηθείσα ενέργειά τους στα παιχνίδια και τελειοποίησαν τις ικανότητές τους στην πάλη μεταξύ τους, συμπεριλαμβανομένης της ουράς της Macy.

Το πρωί, η Wilma μπήκε στο δωμάτιο της ανάδοχης οικογένειας και αντίκρισε έναν αχταρμά από γατάκια που στριφογύριζαν γύρω από τα πόδια της, φωνάζοντας για πρωινό, ενώ η Macy αγκαλιάστηκε μαζί της, γουργουρίζοντας για προσοχή και χάδια.

Αν τα γατάκια δεν έτρωγαν ή δεν τριγυρνούσαν στο δωμάτιο, ακολουθούσαν τη Βίλμα, προσφέροντας “βοήθεια” καθώς προσπαθούσε να κάνει κάποιες δουλειές του σπιτιού.

Η Μέισι είχε την υπομονή ενός αγίου, αλλά χάρηκε που πήρε μερικές ανάσες μακριά από τα ατίθασα δέκα.

Όταν τα γατάκια μεγάλωσαν

Όταν τα μικρά ήταν αρκετά μεγάλα για να πάνε μόνα τους, πήγαν να καταλάβουν το γραφείο του υπολογιστή της Βίλμα και παρείχαν αιλουροειδή υποστήριξη με γουργουρίσματα και επίβλεψη για την ώρα της οθόνης.

Η Macy εκτίμησε τον δικό της χώρο και την ηρεμία και την ησυχία. “Περνούσε τον περισσότερο χρόνο της στο πάτωμα και κοιμόταν, ενώ τα γατάκια της ήταν σε μια τεράστια λακκούβα αγκαλιάς και κοιμόντουσαν αλλού“.

Παρόλο που τα γατάκια είχαν απογαλακτιστεί, η Macy δεν είχε πρόβλημα να κατακλύζεται από μια ορδή από μωρά που είχαν ανάγκη. Η 11μελής οικογένεια ανέκαμψε από κάποια κοιλιακά προβλήματα και στη συνέχεια ήταν έτοιμη να στειρωθεί.

Η Macy και τα 10 γατάκια της αποφοίτησαν από την ανάδοχη φροντίδα πριν από δύο ημέρες και μερικά από αυτά έχουν ήδη υιοθετηθεί. “Είναι πάντα δύσκολο να λες αντίο, αλλά είναι έτοιμα για τα παντοτινά τους σπίτια και αυτό ανοίγει το σπίτι μου σε νέα μωρά που χρειάζονται τη βοήθειά μου”.


Η πρώην αδέσποτη  γάτα έχει διανύσει πολύ δρόμο και βοήθησε όχι μόνο τα δικά της γατάκια αλλά και μια δεύτερη γέννα να αναπτυχθούν σε ευτυχισμένες, υγιείς νεαρές γάτες. Είναι τόσο περήφανη και ανυπομονεί να γίνει το επίκεντρο της προσοχής σε ένα δικό της μέρος.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr