Ραγίζει καρδιές: Η “άσχημη” γάτα δεν ήξερε ποτέ ότι θα μπορούσε να αγαπηθεί τόσο πολύ

Ιστορίες Ζώων

“Άσχημη γάτα” , “Αηδία”  και “Τι στο διάολο είναι αυτό;” Αυτά είναι τα πρώτα πράγματα που τείνουν να λένε οι άνθρωποι όταν συναντούν τον Possum, μια ασυνήθιστη γάτα με γκρίζο τρίχωμα, φαλακρές κηλίδες και ουρά που μοιάζει με αρουραίου. Είτε αυτό, είτε ρωτούν αν η Possum έχει ψώρα ή αν είναι θύμα εγκαύματος.

Για την Stephanie ήταν η πιο όμορφη γάτα στον κόσμο

Αλλά για τη Stephanie (η οποία προτίμησε να μη δώσει το επίθετό της), ο Possum είναι τέλειος. Στην πραγματικότητα, η Stephanie πιστεύει ότι είναι η πιο όμορφη γάτα στον κόσμο.

Η Possum ήταν ένα από τα πολλά γατάκια που γεννήθηκαν στην αυλή του συνεργάτη της Stephanie στην κεντρική Βόρεια Καρολίνα. Η μητέρα γάτα ήταν αγριόγατα και η συνάδελφος της Stephanie έκανε ό,τι μπορούσε για να φροντίσει την ίδια και τα νεογέννητα. Όλα τα γατάκια είχαν “κανονική” εμφάνιση, όπως ακριβώς και η μητέρα τους – κοντότριχες οικόσιτες γάτες με λευκό και καλιτσοκόκκινο τρίχωμα. Το Πόσουμ, από την άλλη πλευρά, ήταν γκρίζο και σχεδόν εντελώς φαλακρό όταν γεννήθηκε. Ήταν επίσης το μικρότερο.

Όλοι υπέθεσαν ότι το Πόσουμ είχε τα υπολειπόμενα γονίδια μιας , αλλά δεν ήταν απολύτως σίγουροι.

Δεν ήθελε κανείς να υιοθετήσει τον Πόσουμ

Τα αδέρφια του Πόσουμ υιοθετήθηκαν σε αγαπημένα σπίτια, αλλά κανείς δεν ήθελε το Πόσουμ. Ο συνάδελφος της Στέφανι σχεδίαζε να την πάει στο τοπικό καταφύγιο, το οποίο ήταν γνωστό για το υψηλό ποσοστό θανάτωσης.

“Ένιωθα και εξακολουθώ να νιώθω ότι θα της έκαναν ευθανασία αν πήγαινε εκεί“, δήλωσε η Stephanie στο The Dodo. “Ζω στο Νότο και πολλοί άνθρωποι σε αυτή την περιοχή δεν θεωρούν τις γάτες ως κατοικίδια ζώα. Έχω ακούσει πολλές ιστορίες για ανθρώπους που τις χρησιμοποιούν ως στόχο. Έχω γνωρίσει μερικούς πολύ φρικτούς ανθρώπους που θα επιταχύνουν αν δουν μια γάτα στο δρόμο. Πολλοί άνθρωποι σε αυτή την περιοχή δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να στειρώσουν και έτσι έχουμε ένα τεράστιο πρόβλημα άγριας γάτας. Με την εμφάνισή της έτσι όπως είναι, δεν αισθάνθηκα ότι οι πιθανότητες να υιοθετηθεί ήταν καλές”.

Η αγάπη νίκησε

Εκείνη την εποχή, η Stephanie είχε ήδη δύο γάτες και δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά άλλη μία. Όμως η Stephanie ερωτεύτηκε τρελά το λεπτό γκρι τρίχωμα και το ρυτιδιασμένο δέρμα του Possum που μύριζε πατάτα. Ήξερε ότι έπρεπε να τη σώσει.

Οι άλλες γάτες της Στέφανι δεν ήταν πολύ σίγουρες για τον Πόσουμ – την εκφόβιζαν λίγο. Όμως η Στέφανι περιέλουσε την Πόσουμ με αγάπη …και αυτή ευδοκίμησε.

Η προσωπικότητα του Πόσουμ

Ο Πόσουμ είναι τόσο απίστευτα φιλικός“, είπε η Στέφανι. “Την πρώτη φορά που την πήγα στον κτηνίατρο για να κάνει τα εμβόλιά της, γουργούριζε κατά τη διάρκεια των εμβολίων. Γουργούριζε κατά τη διάρκεια του αισθητήρα θερμοκρασίας και όλων των εξετάσεων. Προσπαθούσε συνέχεια να σκαρφαλώσει στον ώμο του τεχνικού αντί να προσπαθεί να φύγει. Λατρεύω τη γλυκιά της προσωπικότητα. Την έχω ακούσει να σφυρίζει μόνο μία φορά και αυτό έγινε αφού ένα μαστίφ-μπουλς έβαλε το κεφάλι του ακριβώς μπροστά από το μεταφορέα της. Ποτέ δεν με έχει χτυπήσει, όσο κι αν την ενοχλώ με ενοχλητικά πουλόβερ”.

Η νέα ζωή του Πόσουμ

Όπως οι περισσότερες γάτες, η Πόσουμ λατρεύει να κοιμάται και να αράζει. Της αρέσει να κυνηγάει σκιές και να παρατηρεί έντομα έξω από το παράθυρό της. Ο Πόσουμ είναι επίσης μεγάλος κυνηγός αραχνών … προς μεγάλη φρίκη της Στέφανι!


Όταν δεν κοιμάται ή δεν κυνηγάει, ο Πόσουμ θα κουρνιάσει πάνω στη Στέφανι. “Λατρεύει να αγκαλιάζεται”, είπε η Στέφανι. “Πρόσφατα χτύπησα το πόδι μου και περνάει πολύ χρόνο κοιμώμενη πάνω στον τραυματισμό, σαν να ξέρει ότι χρειάζομαι ένα ζεστό πακέτο”.


Η Στέφανι εξακολουθεί να μην μπορεί παρά να αισθάνεται πληγωμένη όταν ακούει τα φρικτά πράγματα που λένε οι άνθρωποι για τον Πόσουμ. “Ευτυχώς, χαίρεται να την αγκαλιάζει και δεν ξέρει τι λένε οι περισσότεροι άνθρωποι γι’ αυτήν“, δήλωσε η Stephanie. “Ο τεχνικός της καλωδιακής ήρθε να φτιάξει κάτι πριν από μερικές εβδομάδες και είπε ότι ήταν “εκπληκτική“. Παραλίγο να πέσω στο πάτωμα γιατί ήταν το αντίθετο από αυτό που συνήθως ακούω”.


Εκπληκτική. Φέρελπις. Αγαπημένη. Ζεστή. Αυτές είναι οι λέξεις που η Stephanie πιστεύει ότι οι άνθρωποι πρέπει να χρησιμοποιούν για να αποκαλούν τον Possum. Και τέλεια. Απολύτως τέλεια.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top