Σπουδαία γυναίκα: Υιοθετεί δύο αδέσποτα γατάκια και όταν μεγαλώνουν λίγο σώζει ένα ακόμα γατάκι από τον δρόμο, η οικογένεια μεγαλώνει

Η ιστορία μιας σπουδαίας γυναίκας που αγαπά τα ζώα ξεκινά με την υιοθεσία δύο αδέσποτων γατιών. Η αγάπη της για τα ζώα όμως δεν σταματά εδώ, αφού όταν αυτά μεγαλώνουν, αποφασίζει να σώσει και ένα ακόμα γατάκι από τον δρόμο. Με την πάροδο του χρόνου, η οικογένεια αυξάνεται με τους νέους της φίλους και σύντομα γίνονται όλοι αχώριστοι συντρόφοι. Η αφοσίωση και η αγάπη αυτής της γυναίκας για τα ζώα είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση και αξίζει να εμπνεύσει και άλλους να αγαπούν και να φροντίζουν τα αδέσποτα ζώα.

Η ιστορία τους

Δύο πολύ δειλά γατάκια μεταφέρθηκαν στο (στο Κουβέιτ) όταν οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούσαν πλέον να αντέξουν οικονομικά τη φροντίδα τους.

Το καφέ γατάκι Tabby ήταν ιδιαίτερα φοβισμένο και σφύριζε, έφτυνε και στριμώχτηκε σε κάθε γωνιά για να κρυφτεί.

“Δεν ήταν κοινωνικοποιημένα και ήταν αρκετά πικάντικα, αλλά σιγά σιγά ζεστάθηκαν στο νέο τους ανάδοχο σπίτι με τον καιρό”, μοιράστηκε με το Love Meow η Laila D’Souza, ιδρύτρια της διάσωσης.

H πρώτη προσπάθεια τροφοδοσίας

Η Laila έβαλε μια μικρή ποσότητα φαγητού στα δάχτυλά της και την πρόσφερε στο πιο ντροπαλό γατάκι, την Cinnamon, προσπαθώντας να το κερδίσει.

Η Cinnamon ήταν πολύ φοβισμένη και ήθελε να αντισταθεί στην προσφορά, αλλά βρέθηκε σιγά σιγά να έλκεται από τη μυρωδιά του φαγητού. Μόλις το δοκίμασε, άρχισε να το γλείφει από το χέρι της Laila.

Δέχτηκε και άρχισε να μασουλάει το φαγητό σαν να είχε μέρες να φάει. Με την άφθονη τροφή και την άνεση της φωλιάς τους, και τα δύο γατάκια βγήκαν από το καβούκι τους και προσαρμόστηκαν στο νέο τους περιβάλλον.

Μέσα σε λίγες μόνο μέρες, μεταμορφώθηκαν σε στοργικά, γεμάτα αυτοπεποίθηση αγκαλίτσες.

Η ανάκαμψη και η μεταμόρφωση

Η Cinnamon, η κάποτε φοβισμένη γάτα, μετατράπηκε σε μια φλύαρη γάτα που αναζητά την προσοχή. Τώρα είναι η πρώτη που πλησιάζει τους ανθρώπους της και απαιτεί τα κατοικίδια και τις αγκαλιές τους. Ο αδελφός της, ο Nutmeg, ακολουθεί με χαρά το παράδειγμά της.

Το νέο γατάκι στην οικογένεια

Μόλις λίγες εβδομάδες πριν, η Laila έλαβε ένα μήνυμα για ένα γκρι καπνιστό γατάκι που είχε βρεθεί να περιπλανιέται σε έναν πολυσύχναστο δρόμο. Ήταν μόνο δέρμα και κόκαλα σε ηλικία 4-5 εβδομάδων. Το γατάκι χρειαζόταν απεγνωσμένα διάσωση και η Laila δεν μπορούσε να πει όχι.

Παρά τα όσα είχε περάσει, το γατάκι που ονομάστηκε Έντουαρντ έλιωσε αμέσως όταν η Laila του έδωσε μερικές γρατζουνιές στο πηγούνι. Ήταν τόσο ευγνώμων που βρισκόταν μέσα στο σπίτι και η προσωπικότητά του αναδύθηκε γρήγορα.

“Χοροπηδούσε στην αγκαλιά μου πριν κάνει το ζουμ του. Ένιωθε τόσο μόνος όταν δεν ήμουν κοντά του και νιαούριζε συνεχώς”.

Ο Edward χρειαζόταν απεγνωσμένα παρέα και η Laila ήξερε ακριβώς το τέλειο δίδυμο για να τον συστήσει.

“Όταν συνάντησε την Cinnamon και τον Nutmeg, ήταν τόσο χαρούμενος που επιτέλους είχε φίλους να κυνηγάει και να παίζει μαζί τους. Ένιωθε λιγότερο μόνος και του άρεσε να είναι κοντά τους”, δήλωσε η Laila.

Η Cinnamon και ο Nutmeg ήταν εξίσου ενθουσιασμένοι που είχαν έναν νέο αδελφό. Τον αποδέχτηκαν αμέσως και οι τρεις τους άρχισαν να παίζουν και να αφηνιάζουν στο δωμάτιο σαν ο Έντουαρντ να ήταν πάντα μέλος της παρέας.

Τα γατάκια είναι μεγάλες μηχανές που τρίζουν και γουργουρίζουν. Το δωμάτιό τους διαχέεται συνεχώς από γουργουρητά και κελαηδίσματα.

“Η Cinnamon είναι ένα τόσο γλυκό κορίτσι που αγαπάει και έχει τα πιο χαριτωμένα νιαούρισμα, από το να είναι νευρική μέχρι να λιώνει στα χέρια μου. Τα πάνε πολύ καλύτερα τώρα, αφού είναι ατελείωτα κακομαθημένες”, μοιράστηκε η Laila.


Το τρίο σύντομα θα πάρει το δρόμο για τις ΗΠΑ, όπου ένας συνεργάτης διάσωσης με θα τους βοηθήσει να βρουν τα παντοτινά τους σπίτια.

“Ο μικρός Έντουαρντ δεν είναι πια τόσο μικρός. Το τρίχωμά του έχει αλλάξει (σε μια πιο σκούρα απόχρωση) και η προσωπικότητά του έχει ανθίσει”.


Με μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, αυτά τα γατάκια ευημερούν και απολαμβάνουν κάθε μέρα στο έπακρο. Είναι περίεργα για ό,τι κάνουν οι άνθρωποί τους και δεν χορταίνουν την προσοχή τους.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr