Μαζί μέχρι το τέλος: Σκυλάκι πρόσεχε το γατάκι σαν τα μάτια του μέχρι να τους σώσουν

Κάποιοι λένε ότι τα σκυλιά και οι γάτες δεν μπορούν να είναι οι καλύτεροι φίλοι – αλλά η Morticia και η Gomez κατάφεραν να πείσουν ένα ολόκληρο στάδιο ανθρώπων για το αντίθετο, μέσα σε μία μόνο ημέρα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένας καλός Σαμαρείτης εντόπισε έναν μικρό σκύλο και ένα μικρό μαύρο γατάκι να κουρνιάζουν μαζί ανάμεσα σε δύο φορητές τουαλέτες στο Hampton Soccer Park, στο Χάμπτον της Βιρτζίνια.

Ο περαστικός αποφάσισε να τραβήξει την προσοχή στο ασυνήθιστο ζευγάρι, δημοσιεύοντας την τοποθεσία τους στο ιδιωτικό κοινωνικό δίκτυο Nextdoor. Λίγοι φιλόζωοι έσπευσαν στο ποδοσφαιρικό συγκρότημα και, σίγουρα, βρήκαν το δεμένο ζευγάρι να εξακολουθεί να κείτεται στο γρασίδι, παγωμένο στη θέση του.

Η ιστορία των Morticia και Gomez

Η μεταφορά των δύο σε ασφαλές μέρος, ωστόσο, δεν θα ήταν τόσο εύκολη όσο νόμιζαν. Ο Gomez, ένα 2χρονο Τσιουάουα, επέμενε να προστατεύσει το μικροσκοπικό γατάκι με κάθε κόστος.

“Απόλυτα δεμένο … ο σκύλος γρυλίζει αν πλησιάσουμε πολύ, οπότε ειδοποιήσαμε τον έλεγχο των ζώων και τους περιμένουμε”, έγραψε ένας καλός Σαμαρείτης σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. “Τρεις από εμάς τους παρακολουθούμε αυτή τη στιγμή”.

Οι δύο μεταφέρθηκαν τελικά σε ένα τοπικό καταφύγιο και τους δόθηκε χρόνος για να εμφανιστεί ο ιδιοκτήτης τους. Μια φωτογραφία του ζευγαριού κοινοποιήθηκε στην ομάδα Lost & Found Pets of Hampton Roads, VA στο Facebook, όπου η ανάρτηση έκανε την Turkan Ertugrul, διευθύντρια του Saver of Souls Pet Rescue, να σταματήσει ό,τι έκανε.

“Έδειχναν τόσο φοβισμένα στη φωτογραφία που μας έκανε να το προσέξουμε”, δήλωσε η Ertugrul στο The Dodo. “Έχουμε την τάση να προτιμούμε τα φοβισμένα, επειδή απλά δεν καταλαβαίνουν όταν προσπαθείς να βοηθήσεις”.

Η Ertugrul δεν μπορούσε να βγάλει από το μυαλό της τα δεμένα ζώα, ειδικά από τη στιγμή που ήξερε ότι πιθανότατα θα κρατούνταν χωριστά στο καταφύγιο.

“Στα περισσότερα καταφύγια, είναι ενάντια στην πολιτική να βάζουν σκύλους και γάτες μαζί για λόγους ασφαλείας και ξέραμε ότι θα τα χώριζαν”, δήλωσε η Ertugrul. “Η κατάστασή τους μας κρατούσε ξύπνιους τη νύχτα ανησυχώντας για το πώς θα τα πήγαιναν χώρια ο ένας από τον άλλον”.

Η Ertugrul ήξερε ότι δεν αρκεί μόνο η σωματική ασφάλεια των ζώων που είναι δεμένα – η ψυχολογική υγεία είναι επίσης σημαντική. Και ακόμη χειρότερα, ήξερε ότι το καταφύγιο δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει ότι το 10 μηνών γατάκι και το προστατευτικό κουτάβι θα πήγαιναν στο ίδιο σπίτι.

“Τα περισσότερα καταφύγια δεν μπορούν να επιβάλουν ότι τα δεμένα ζευγάρια υιοθετούνται μαζί”, δήλωσε η Ertugrul. “Βρίσκονται εκεί για να σώζουν ζωές και το να κρατούν ένα ζευγάρι που μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να υιοθετηθεί μαζί θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή άλλων”.

Έτσι αποφάσισε να κάνει χώρο για το ζευγάρι μόλις μπορέσουν να απελευθερωθούν και να τους βρει ένα σπίτι μαζί. Ευτυχώς για τον Gomez και τη Morticia, οι εργαζόμενοι στο καταφύγιο δεν ήθελαν να χωρίσουν ούτε το ζευγάρι και οργάνωσαν συναντήσεις παιχνιδιού για το διαφυλετικό ζευγάρι σε μια αίθουσα συναντήσεων, όπου πάντα χαίρονταν να βλέπουν ο ένας τον άλλον.

Τώρα που ζουν ευτυχισμένα μαζί σε ένα ανάδοχο σπίτι, είναι σαφές πόσο βαθύς είναι ο δεσμός των ζώων. “[Ο Gomez] έτρεξε αρχικά στις μαύρες γάτες της ανάδοχης οικογένειας, νομίζοντας ότι η μία ήταν η Morticia και μπορούσες να δεις την απογοήτευσή του όταν συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν αυτή”, δήλωσε ο Ertugrul.

Ενώ οι δύο τους είναι γλυκοί και τρυφεροί απέναντι στους ανθρώπους, οι ζωηρές προσωπικότητές τους λάμπουν όταν τελικά είναι μαζί. “Ο Γκόμεζ είναι ντροπαλός με τους ανθρώπους όταν τους πρωτογνωρίζει, αλλά ζεσταίνεται γρήγορα. Ανοίγεται πραγματικά όταν η Morticia είναι κοντά του”, πρόσθεσε ο Ertugrul. “Είναι και οι δύο πιο ευτυχισμένοι και πιο εξωστρεφείς όταν είναι μαζί από ό,τι όταν συναντούν ανθρώπους μεμονωμένα”.

Μόλις οι δύο τους στειρωθούν, θα ξεκινήσουν την αναζήτηση ενός σπιτιού που θα τους κρατήσει για πάντα μαζί. Και είναι σαφές ότι τίποτα σε αυτόν τον κόσμο δεν θα τους έκανε πιο ευτυχισμένους.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr